Filteren
Corton-Charlemagne

Corton-Charlemagne

Corton Charlemagne is een Grand Cru-wijngaard gelegen in het dorp Aloxe-Corton, op de hoogste hellingen op het zuidwesten van de heuvel van Corton in de Côte de Beaune. Het is gelegen in de gemeenten Aloxe-Corton, Pernand-Vergelesses en Ladoix-Serrigny, waarbij Chardonnay de enige toegestane druivensoort is.

Het verhaal van de zogeheten Corton-Charlemagne gaat terug naar de vroege middeleeuwen. De legende luidt dat eigenaar Keizer Karel de Grote een bepaald deel van de heuvel liet beplanten met druivenstokken omdat hij zag dat de sneeuw hier het snelst smolt. De keuze om een deel met witte druiven aan te planten zou door de vierde vrouw van Karel komen. Zij vond dat rode wijn de witte baard van haar man bevlekte. Deze specifieke wijngaarden gaan vandaag de dag door voor de zogeheten Corton-Charlemagne.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!