Scores Parker Bordeaux 2021

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 384

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het voorjaar van 2022 staat voor Bordeaux in het teken van de En Primeur-campagne voor Bordeaux 2021. Ook al is de houtrijping van de wijnen nog lang niet voltooid, geven de vatmonsters al een goede indruk over de kwaliteit en het karakter van de 2021-oogst. De beoordelingen van de Wine-Advocate (Parker) over de 2021 jaargang staan ook vermeld in dit artikel.

Bordeaux 2021 in steekwoorden

 • Elegante en eerder toegankelijke bordeaux
 • Beheerster (pro) alcohol-percentage
 • Wisselende kwaliteit, kies zorgvuldig.
 • Dit jaar is het geen kwestie van linkeroever of rechteroever, maar gaat het vooral over individuele verschillen tussen wijnhuizen.
 • Linkeroever: klassieke, verteerbare wijnen. De beste wijnen zijn gemaakt door wijnhuizen die laat plukten en streng selecteerden. In veel gevallen hoge aandelen Cabernet Sauvignon.
 • Rechteroever: elegante, delicate wijnen en regelmatig hogere aandelen Cabernet Franc en Sauvignon dan gebruikelijk.
 • Witte wijnen: zeer hoge kwaliteit, een zeer goed jaar voor wit. Precisie, balans en levendige zuren.
 • Edelzoete wijnen: uitzonderlijke lage opbrengsten, maar grootse kwaliteit. Rijk en intens met hoge zuren.

Samengevat is 2021 een elegant jaar. De wijnen hebben geen decennia nodig om echt op dronk te komen en zijn zeer eerder toegankelijk. Ook hebben de wijnen een meer bescheiden alcohol-percentage dan de blockbuster uit eerdere jaren die some boven de 15 procent uitkomen. Er wordt veel over geschreven in de wijn-pers en ook veel na-geaapt maar van wat wij hebben geconstateerd kunnen vele wijnen ons juist zeer bekoren. Net wat lichter, geen blockbusters en we denken dat bij de release in 2023 de wijnen al vaak zeer benaderbaar zijn dus een ideale vintage voor in de kelder welke vroeger gedronken kunnen worden en zo kunnen de 19 en 20 nog een jaartje of 10 in de kelder blijven.

Het groeiseizoen van 2021

Oogstjaar 2021 was niet extreem koel of nat, maar de kou en neerslag sloeg toe op de lastigste momenten van het groeiseizoen. Daardoor werd het groeiseizoen verstoord en hadden wijnmakers te kampen met veel meeldauw en rot.De volumes in oogstjaar 2021 zijn gemiddeld zo’n 20% lager dan gebruikelijk. Dat komst door ernstige vorst begin april, serieuze meeldauw begin zomer en een onregelmatig groeiseizoen. De verschillen tussen de châteaux zijn echter groot.

2021: sterk afhankelijk van locatie en wijnmaker

In 2021 waren de individuele verschillen tussen châteaux groot. Zo hadden wijnhuizen in de Médoc dicht bij de rivier meer geluk tijdens de vorst. In Pomerol was bijna geen vorst. Sauternes en Barsac werden echter zwaar getroffen en eindigden het jaar met pijnlijk lage opbrengsten (ter illustratie: 0,8 hl/ha bij Château Suduiraut).

In onze bezoeken hoorden we verschillende verhalen over het harde werk in de wijngaarden dit jaar. Zo ging een team van veertig werknemers acht weken lang door de wijngaarden om meeldauw te bestrijden bij Château Ducru-Beaucaillou. Terwijl in Pomerol juist weer weinig meeldauwproblemen waren.

Eén van de cruciale keuzes dit jaar was het juiste oogstmoment. Met een regenverwachting op komst eind september kozen sommige wijnhuizen voor veiligheid met een vroege oogst. Anderen namen het risico om te wachten: het bleek de juiste keuze, want de regen viel mee: deze wijnhuizen konden hun druiven oogsten op grotere rijpheid. Andere belangrijke keuzes waren het kiezen voor strenge selectie, de juiste blend en een juiste extractie en houtrijping.

Algeheel beeld van de kwaliteit

Kwalitatief blijft 2021 achter op de zeer goede oogstjaren die Bordeaux recent achter de rug heeft. De jaargang kan over de breedte genomen niet tot de grote jaargangen gerekend worden. Desondanks zijn er genoeg wijnen met kwaliteit, zeker voor wie van een puurdere, delicatere stijl houdt.

De beste wijnen dit jaar komen van de beste terroirs en van de wijnmakers die het meeste zorg besteedden aan hun wijngaarden en de juiste keuzes maakten.

Vergelijking met andere oogstjaren

2021 is een veel klassieker jaar dan veel van de voorgaande oogstjaren. Na de warme, rijpere wijnen uit 2018, 2019 en 2020 valt direct op aan de wijnen uit 2021 dat de alcoholpercentages veelal rond 12,5-13% liggen: een flink contrast met de 14-15% van voorgaande jaren.

De wijnen zijn eleganter en lichter in stijl. De vergelijking met veel van de recente oogstjaren gaat daarom niet op. 2021 ligt iets meer in lijn van jaren als 2014 en 2017, maar is desondanks toch heel anders van karakter. 2021 heeft een vrij delicaat karakter, vaak met florale tonen en in de beste gevallen een mooie puurheid met veel terroirexpressie. Groene tonen komen niet veel voor. Minder geslaagde exemplaren zijn of te licht en zacht, of hebben juist ietwat ruwere, onrijpe tannine. In andere gevallen is de houtrijping niet geheel in balans.

Eén markant verschil met eerdere klassieke jaargangen is dat de kennis en kunde tegenwoordig zeer groot is en daarnaast overdadige houtrijpingen en extracties op hun retour zijn. Stilistisch is de jaargang daarom niet te vergelijken met eerdere klassieke jaargangen.

Per appellatie

Linkeroever: Médoc

Eén van de belangrijkste karaktereigenschappen van de Médoc in 2021 is het hoge aandeel Cabernet Sauvignon (en ook Cabernet Franc en Petit Verdot). Merlot was veel gevoeliger voor de meeldauw dit jaar. Daarentegen lukte het op sommige plekken wel om Cabernet Sauvignon heel geleidelijk mooi rijp te laten worden. Veel châteaux hebben hun hoogste aandeel Cabernet Sauvignon ooit in hun wijnen.

De wijnen bevatten veel frisheid en hebben alcoholpercentages van 12,5-13%.

Hoewel de kwaliteit wisselt, hebben de beste wijnen een puur, fris en spannend Cabernet Sauvignon-karakter in zijn meest delicate vorm.

 • Saint-Julien is dit jaar de best presterende en ook meest consistente appellatie van de Médoc. De wijnen hebben substantie, zijn gebalanceerd en hebben een puur Cabernet Sauvignon-karakter.
 • Saint-Estèphe komt over het algemeen goed uit de verf, met gebalanceerde wijnen met kracht en balans.
 • Pauillac komt zeer klassiek over, dit jaar met een delicatere kracht, maar wel met de kenmerkende mineraliteit.
 • De kwaliteit in Margaux is wisselend. De beste wijnen leunen op een hoog aandeel Cabernet Sauvignon. Andere wijnen tonen onbalans in de tanninestructuur.

Bij minder bekende châteaux is voorzichtigheid geboden. In de AOCs Bordeaux (Supérieur)(Haut-)Médoc en ook Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc zijn wijnen van wisselende kwaliteit gemaakt: er zijn zowel positieve verrassingen als ongebalanceerde wijnen. De bekende namen zijn de veiligste opties.

Ook bij tweede wijnen bij bekende châteaux is de kwaliteit wisselend. Er zijn geslaagde, mooi drinkbare exemplaren. En er zijn tweede wijnen (met name met hogere aandelen Merlot) die onbalans tonen. 

De witte wijnen uit de Médoc zijn dit jaar uitstekend (zie hieronder bij Pessac-Léognan voor meer toelichting over witte wijnen).

Linkeroever: Pessac-Léognan en Graves

Pessac-Léognan kent dit jaar een sterke tweedeling in kwaliteit.

De witte wijnen uit Pessac-Léognan en Graves horen bij de allerbeste van het oogstjaar. Door de warme, maar niet hete zomer (vooral gunstig voor Sauvignon Blanc) hebben de witte druivensoorten prachtige, verfijnde fruitaroma’s ontwikkeld en zijn de zuren levendig en precies. Het is het beste oogstjaar voor witte Bordeaux sinds 2017.

De rode wijnen van Pessac-Léognan zijn dit jaar vriendelijk en toegankelijk in karakter. Echter lijken ze in vergelijking met Médoc minder frisheid en spanning te bevatten.

Rechteroever

De wijnen van de rechteroever zijn dit jaar vaak delicaat van karakter met soms tonen van rood fruit naast het blauwe en zwarte fruit. In tegenstelling tot de zeer rijke, alcoholische wijnen van voorgaande jaren zijn de wijnen dit jaar vaak rond de 13-13,5%.

Zeker in combinatie met de steeds gangbaardere, elegantere stijl van wijn maken, zijn de wijnen dit jaar floraal en liefelijk van karakter. In de beste gevallen heeft het wijnhuis concentratie weten te bereiken zonder ruwheid in de tannines te introduceren. Veel huizen hebben een iets hoger Cabernet Franc-aandeel dit jaar, wat soms kruidige en bessige tonen geeft. In de beste wijnen van Saint-Émilion komt het energieke karakter van de kalkstenen bodems door. Pomerol had minder meeldauw- en vorstproblemen en de wijnen zijn hier dan ook enigszins dikker met meer grip.

Ook dit jaar blijft gelden dat er goede wijnen voor betaalbare prijzen zijn te vinden in minder bekende appellaties als Fronsac en Castillon. Hetzelfde geldt voor Lalande-de-Pomerol en de satellieten van Saint-Émilion. Echter is zorgvuldigheid dit jaar geboden bij het uitkiezen.

Sauternes en Barsac

De opbrengsten in Sauternes en Barsac waren pijnlijk laag dit jaar: er is heel weinig gemaakt. De kwaliteit is echter uitzonderlijk goed. De wijnen zijn rijk en intens met een pure fruitexpressie en levendige, hoge zuren.

SCORES WINE-ADVOCATE (PARKER) BORDEAUX VINTAGE 2021

Millésime Vin Note
2021 Ad Francos (87 - 89)
2021 Alcée (88 - 90)+
2021 Alter Ego de Palmer (91 - 93)
2021 Ampélia (88 - 90)
2021 Angélus (94 - 96)+
2021 Aurore (88 - 90)
2021 Aurore de Dauzac (87 - 89)
2021 Ausone (97 - 100)
2021 Balestard la Tonnelle (89 - 90)+
2021 Barde-Haut (91 - 93)+
2021 Barrabaque (88 - 90)
2021 Barreyres (87 - 89)
2021 Batailley (90 - 92)
2021 Beau Site (85 - 87)
2021 Beau-Séjour Bécot (93 - 95)+
2021 Beaumont (87 - 89)
2021 Beauregard (91 - 93)
2021 Beauséjour (Duffau Lagarrosse) (93 - 95)+
2021 Beauvillage (85 - 87)
2021 Bel-Air (86 - 88)+
2021 Bel-Air (Pomerol) (85 - 87)
2021 Belair Monange (93 - 95)
2021 Belle Coline (86 - 88)
2021 Bellefont Belcier (92 - 94)
2021 Bellegrave (Pauillac) (85 - 87)
2021 Bellegrave (Pomerol) (87 - 89)
2021 Bellerive (87 - 88)+
2021 Berliquet (92 - 93)
2021 Bernadotte (85 - 87)
2021 Beychevelle (91 - 94)
2021 Beychevelle Amiral de Beychevelle (87 - 89)
2021 Blanc de Lynch-Bages 91
2021 Blason de l'Evangile (88 - 90)
2021 Bon Pasteur (82 - 84)
2021 Bonalgue (85 - 87)
2021 Bourgneuf (88 - 90)
2021 Bournac (89 - 91)
2021 Bouscaut (86 - 87)
2021 Bouscaut Blanc (87 - 88)
2021 Boutisse (87 - 89)
2021 Branaire-Ducru (93 - 94)+
2021 Branas Grand Poujeaux (88 - 90)
2021 Brane-Cantenac (93 - 95)
2021 Brane-Cantenac Baron de Brane (87 - 89)
2021 Brane-Cantenac Margaux de Brane (86 - 88)
2021 Cadet-Bon (88 - 90)
2021 Calicem (91 - 93)+
2021 Calon-Ségur (95 - 96)+
2021 Camensac (89 - 90)
2021 Canon (94 - 96)
2021 Canon Pécresse (88 - 90)
2021 Canon la Gaffelière (93 - 95)
2021 Cantelys (87 - 89)
2021 Cantelys Blanc (89 - 91)
2021 Cantemerle (90 - 91)
2021 Cantenac Brown (92 - 94)
2021 Cantenac Brown Alto de Cantenac Brown (89 - 91)
2021 Cantenac Brown Brio de Cantenac Brown (87 - 89)
2021 Cantin (86 - 88)
2021 Cap Leon Veyrin (86 - 87)
2021 Cap St George (89 - 91)
2021 Cap de Mourlin (89 - 90)
2021 Capbern (89 - 91)
2021 Capet-Guillier (89 - 91)
2021 Carat de Réaut (87 - 88)
2021 Carbonnieux ?
2021 Carbonnieux Blanc (90 - 91)
2021 Carlmagnus (86 - 88)
2021 Caroline (85 - 87)+
2021 Caronne Ste Gemme (87 - 88)+
2021 Carruades de Lafite (90 - 92)
2021 Certan de May (91 - 93)
2021 Chapelle d'Ausone (91 - 93)
2021 Chasse-Spleen (89 - 91)
2021 Chauvin (85 - 86)
2021 Chemin Royal (87 - 88)
2021 Cheval Blanc (95 - 97)
2021 Château Bernard Magrez (89 - 90)
2021 Château Margaux (95 - 97)+
2021 Château Margaux Pavillon Blanc (94 - 96)
2021 Château Margaux Pavillon Rouge (91 - 93)
2021 Cissac (85 - 87)+
2021 Citran (86 - 87)
2021 Clarendelle (85 - 87)
2021 Clarendelle Clarendelle Blanc 86
2021 Clarendelle Saint-Émilion (86 - 88)
2021 Clarisse Vieilles Vignes (87 - 89)
2021 Clarke (86 - 87)+
2021 Clerc Milon (92 - 94)
2021 Clinet (93 - 95)
2021 Clos 1873 (90 - 92)
2021 Clos Badon Thunevin (89 - 91)
2021 Clos Beauregard (86 - 88)
2021 Clos Cantenac (88 - 90)
2021 Clos Cantenac L'Exuberance Blanc 90+
2021 Clos Dubreuil (88 - 90)
2021 Clos Fourtet (93 - 95)
2021 Clos Junet (91 - 93)
2021 Clos Manou (89 - 91)
2021 Clos Margalaine (85 - 87)
2021 Clos Marsalette (89 - 91)
2021 Clos Marsalette Blanc (89 - 91)
2021 Clos Puy Arnaud (89 - 91)
2021 Clos Romanile (89 - 90)
2021 Clos St. Martin (90 - 93)
2021 Clos de Sarpe (92 - 94)
2021 Clos de l'Oratoire (90 - 92)
2021 Clos de la Vieille Eglise (88 - 90)
2021 Clos du Clocher (90 - 93)
2021 Clos du Marquis (91 - 93)+
2021 Clos du Marquis La Petite Marquise (87 - 89)
2021 Clos du Roy (89 - 91)
2021 Clos l'Eglise (91 - 93)
2021 Clémentin de Pape Clement Blanc (89 - 91)
2021 Clémentin de Pape Clément (88 - 90)
2021 Corbin (91 - 93)
2021 Corbin-Michotte (89 - 91)
2021 Cos d'Estournel (94 - 95)
2021 Cos d'Estournel Blanc (91 - 93)+
2021 Cos d'Estournel Les Pagodes de Cos (90 - 92)
2021 Cos d'Estournel Pagodes de Cos Blanc (90 - 92)
2021 Coufran (86 - 88)
2021 Couhins (88 - 90)
2021 Couhins Blanc (90 - 92)
2021 Couhins-Lurton (89 - 90)
2021 Couhins-Lurton Couhins-Lurton Blanc (90 - 92)
2021 Couvent des Jacobins (92 - 94)
2021 Croix Canon (88 - 90)
2021 Croix Cardinale (89 - 91)
2021 Croix Mouton (86 - 88)
2021 Croix de Labrie (90 - 92)
2021 Croix du Trale (86 - 88)
2021 Croizet-Bages (87 - 88)
2021 Croque Michotte (88 - 90)+
2021 Côte de Baleau (87 - 90)
2021 D'Angludet (87 - 88)
2021 D'Arce (89 - 91)
2021 D'Issan (90 - 93)
2021 D'Issan Blason d'Issan (88 - 89)
2021 Dalem (88 - 89)
2021 Dame de Trotte Vieille (86 - 88)
2021 Dauzac (89 - 90)
2021 Dauzac Labastide de Dauzac (85 - 87)
2021 De Portets (87 - 89)
2021 Desmirail (87 - 88)
2021 Destieux (90 - 92)
2021 Domaine Baudon Cuvée Terres Blanches (86 - 88)+
2021 Domaine Les Sadons (88 - 90)
2021 Domaine Simon Blanchard Guitard (87 - 89)
2021 Domaine de Cambes (90 - 92)
2021 Domaine de Chevalier (93 - 95)
2021 Domaine de Chevalier Domaine de Chevalier Blanc (94 - 96)
2021 Domaine de Gachet (89 - 91)
2021 Domaine des Sabines (86 - 87)
2021 Ducru-Beaucaillou (94 - 96)
2021 Ducru-Beaucaillou La Croix de Beaucaillou (90 - 92)
2021 Ducru-Beaucaillou Le Petit Ducru (88 - 90)
2021 Ducru-Beaucaillou Madame de Beaucaillou (88 - 89)+
2021 Duhart-Milon (91 - 93)+
2021 Duhart-Milon Moulin de Duhart (87 - 88)
2021 Durand Laplagne (86 - 87)
2021 Durfort Vivens (92 - 94)
2021 Echo de Lynch-Bages (87 - 88)
2021 Enclos Tourmaline (91 - 93)+
2021 Faugères (87 - 90)
2021 Fayat (88 - 90)
2021 Ferran (89 - 91)
2021 Ferrande (89 - 91)
2021 Ferrande Blanc (89 - 91)
2021 Ferrière (90 - 92)+
2021 Feytit Clinet (90 - 92)+
2021 Figeac (94 - 97)
2021 Fleur Cardinale (90 - 92)+
2021 Fleur la Mothe (87 - 89)
2021 Fombrauge (87 - 89)
2021 Fombrauge Magrez Fombrauge (86 - 88)
2021 Fonbadet (87 - 89)
2021 Fonplégade (89 - 91)
2021 Fonroque (91 - 93)
2021 Fonréaud (85 - 87)
2021 Fontenil (88 - 90)
2021 Fougas Maldoror (88 - 90)
2021 Fourcas Hosten ?
2021 Fourcas-Dupré (88 - 90)
2021 Franc Bigaroux (87 - 88)
2021 Franc la Rose (87 - 88)
2021 Franc-Mayne (91 - 93)
2021 Francs Magnus (86 - 88)
2021 Gazin (91 - 93)+
2021 George 7 (88 - 90)
2021 Gigault Cuvée Viva (87 - 89)
2021 Giscours (93 - 95)
2021 Giscours Haut-Médoc de Giscours (87 - 89)
2021 Giscours La Sirène de Giscours (87 - 89)
2021 Gloria (90 - 92)
2021 Goulée by Cos d'Estournel (88 - 90)
2021 Gracia ?
2021 Grand Barrail Lamarzelle Figeac (85 - 87)
2021 Grand Corbin-Despagne (91 - 93)
2021 Grand Mayne (90 - 91)
2021 Grand Village (92 - 94)
2021 Grand Village Blanc (91 - 93)
2021 Grand-Puy-Ducasse (90 - 92)
2021 Grand-Puy-Lacoste (92 - 94)+
2021 Grandes Murailles (91 - 93)
2021 Grangey (89 - 91)+
2021 Greysac (83 - 86)
2021 Gruaud Larose (94 - 95)+
2021 Gruaud Larose Sarget de Gruaud Larose (87 - 89)
2021 Guadet (86 - 88)
2021 Guillot Clauzel (92 - 94)
2021 Haut Bergey (87 - 89)
2021 Haut Maillet (90 - 92)
2021 Haut Maurac (87 - 88)
2021 Haut Rocher (87 - 89)+
2021 Haut Sarpe (87 - 89)
2021 Haut Selve (85 - 87)
2021 Haut-Bages Monpelou (89 - 90)
2021 Haut-Bages-Libéral (91 - 93)
2021 Haut-Bailly (94 - 95)+
2021 Haut-Bailly Haut-Bailly II (89 - 91)
2021 Haut-Batailley (90 - 93)
2021 Haut-Brion (96 - 98)
2021 Haut-Brion Blanc (94 - 96)+
2021 Haut-Brisson (90 - 92)
2021 Haut-Condissas (88 - 89)
2021 Haut-Madrac (85 - 87)
2021 Haut-Marbuzet (91 - 93)
2021 Haut-Veyrac (90 - 93)
2021 Hosanna (91 - 94)
2021 Hostens-Picant (87 - 89)+
2021 Jean Faure (91 - 93)
2021 Joanin Bécot (90 - 92)
2021 Kirwan (84 - 86)
2021 L'Ambroisie (88 - 90)
2021 L'Eglise Clinet (93 - 96)
2021 L'Eglise Clinet La Petite Eglise (89 - 91)
2021 L'Evangile (93 - 95)
2021 L'If (92 - 94)+
2021 La Bienfaisance du Château Sanctus (89 - 91)
2021 La Brande (88 - 90)
2021 La Branne (86 - 87)
2021 La Bridane (87 - 89)
2021 La Cabanne (88 - 90)
2021 La Chapelle de la Mission Haut-Brion (90 - 92)
2021 La Chenade (89 - 90)
2021 La Clarté de Haut-Brion (91 - 93)
2021 La Clotte (91 - 93)
2021 La Clémence (89 - 91)
2021 La Conseillante (95 - 96)
2021 La Croix Lartigue (86 - 88)+
2021 La Croix St Georges (91 - 93)
2021 La Croix de Gay (89 - 91)
2021 La Dominique (92 - 94)
2021 La Dominique Relais de La Dominique (86 - 88)
2021 La Fleur de Gay (90 - 92)+
2021 La Fleur-Pétrus (91 - 94)
2021 La Gaffelière (92 - 94)
2021 La Grave-Figeac (90 - 93)
2021 La Grave-Trigant-de-Boisset (89 - 91)
2021 La Gurgue (88 - 90)
2021 La Lagune (90 - 92)
2021 La Louvière (89 - 91)
2021 La Louvière La Louvière Blanc (91 - 93)
2021 La Marzelle (89 - 90)
2021 La Mission Haut-Brion (94 - 96)
2021 La Mission Haut-Brion La Mission Haut-Brion Blanc (93 - 95)
2021 La Mondotte (92 - 94)
2021 La Patache (89 - 91)
2021 La Pensée (88 - 90)
2021 La Pointe (90 - 92)
2021 La Prade (87 - 89)
2021 La Rousselle (88 - 90)
2021 La Serre (89 - 91)
2021 La Tour Carnet (89 - 91)
2021 La Tour Carnet La Tour Carnet Blanc (89 - 91)
2021 La Tour Figeac (89 - 91)+
2021 La Tour St Bonnet (87 - 88)
2021 La Tour de By (87 - 88)
2021 La Tour de Mons (86 - 88)
2021 La Vaisinerie (87 - 89)
2021 La Vieille Cure (88 - 90)
2021 La Violette (90 - 92)
2021 Labégorce (90 - 91)
2021 Lacoste-Borie (89 - 90)
2021 Lafite Rothschild (95 - 97)
2021 Lafleur (96 - 98)
2021 Lafleur Les Perrières de Lafleur (94 - 95)+
2021 Lafleur-Gazin (87 - 89)
2021 Lafon-Rochet (89 - 91)
2021 Lafon-Rochet Les Pelerins de Lafon Rochet (84 - 86)
2021 Lafont Fourcat (89 - 91)
2021 Laforge (90 - 91)
2021 Lagrange (92 - 94)
2021 Lagrange (Pomerol) (85 - 87)
2021 Lagrange Les Fiefs de Lagrange (89 - 91)
2021 Lalande (88 - 90)
2021 Lamothe-Vincent (86 - 87)
2021 Lanessan (88 - 90)
2021 Langoa Barton (92 - 94)
2021 Laniote (86 - 87)
2021 Larcis Ducasse (92 - 94)
2021 Larmande (89 - 91)+
2021 Laroque (92 - 95)
2021 Larrivet Haut-Brion (90 - 92)
2021 Larrivet Haut-Brion Larrivet Haut-Brion Blanc (91 - 93)
2021 Lascombes (89 - 91)
2021 Latour (95 - 97)
2021 Latour Martillac Blanc (89 - 91)
2021 Latour à Pomerol (90 - 93)
2021 Le Blanc de Beau-Père (89 - 91)
2021 Le Boscq (87 - 88)
2021 Le Carillon d'Angélus (90 - 92)+
2021 Le Chemin (90 - 92)
2021 Le Châtelet (86 - 88)
2021 Le Clarence de Haut-Brion (91 - 93)
2021 Le Clos du Beau-Père (88 - 90)
2021 Le Crock (89 - 91)
2021 Le Cygne de Fonréaud 91
2021 Le Dome (92 - 94)
2021 Le Gay (90 - 92)
2021 Le Gay Manoir de Gay (87 - 89)
2021 Le Marquis de Calon-Ségur (89 - 91)
2021 Le Moulin (88 - 90)
2021 Le Nardian (88 - 90)
2021 Le Pape (86 - 88)
2021 Le Pauillac de Château Latour (88 - 90)
2021 Le Petit Cheval (89 - 91)
2021 Le Petit Haut Lafitte (89 - 91)
2021 Le Petit Haut Lafitte Blanc (91 - 93)
2021 Le Petit Lion (88 - 90)+
2021 Le Petit Mouton (89 - 91)
2021 Le Pin (94 - 97)
2021 Le Pin Beausoleil (88 - 90)
2021 Le Rey Les Argileuses 89
2021 Le Rey Les Rocheuses (89 - 91)
2021 Le Tertre Roteboeuf (94 - 96)
2021 Les 5 Parcelles (86 - 88)
2021 Les Arums de Lagrange (90 - 92)
2021 Les Carmes Haut-Brion (94 - 97)
2021 Les Carmes Haut-Brion Le C des Carmes Haut-Brion (90 - 92)
2021 Les Charmes-Godard Blanc (88 - 90)
2021 Les Cruzelles (89 - 91)
2021 Les Forts de Latour (92 - 93)+
2021 Les Grands Chênes (87 - 89)
2021 Les Gravieres (84 - 86)
2021 Les Hauts de Smith (88 - 90)
2021 Les Hauts de Smith Blanc (91 - 92)+
2021 Les Trois Croix (87 - 89)
2021 Lespault-Martillac (89 - 91)
2021 Lespault-Martillac Lespault-Martillac Blanc (90 - 92)
2021 Lestage (85 - 87)
2021 Lestage La Mouette 89
2021 Lilian Ladouys (89 - 90)+
2021 Lilian Ladouys La Devise de Lilian (86 - 88)
2021 Louis (89 - 91)
2021 Lucia (89 - 91)
2021 Lussac (86 - 88)
2021 Lynch-Bages (93 - 95)
2021 Lynch-Moussas (89 - 91)
2021 Lynsolence (84 - 86)
2021 Lécuyer (88 - 90)
2021 Léoville Barton (93 - 95)
2021 Léoville Las Cases (95 - 97)
2021 Léoville Poyferré (93 - 94)+
2021 Léoville Poyferré Pavillon de Léoville Poyferré (88 - 90)
2021 Malartic Lagravière (90 - 92)
2021 Malartic Lagravière Blanc (90 - 93)
2021 Malartic Lagravière Le Comte de Malartic (88 - 90)
2021 Malartic Lagravière Le Comte de Malartic Blanc (88 - 90)+
2021 Malescot St. Exupery (92 - 94)
2021 Mangot (89 - 91)
2021 Marjosse (87 - 89)
2021 Marjosse Blanc (87 - 89)
2021 Marojallia (87 - 89)
2021 Marquis d'Alesme (89 - 91)
2021 Marquis de Terme (89 - 91)
2021 Martin (84 - 86)
2021 Maucaillou (86 - 87)
2021 Mazeyres (89 - 91)
2021 Meyney (89 - 91)
2021 Milens (89 - 91)
2021 Mondot (88 - 90)
2021 Mongravey (88 - 89)
2021 Montaiguillon (86 - 88)
2021 Montlandrie (90 - 92)
2021 Montrose (94 - 96)
2021 Montrose La Dame de Montrose (88 - 90)
2021 Montviel (88 - 90)
2021 Moulin Haut-Laroque (86 - 88)
2021 Moulin Riche (89 - 91)
2021 Moulin du Cadet (89 - 91)
2021 Moulin-Rouge (87 - 89)
2021 Mouton Rothschild (95 - 96)
2021 Mouton Rothschild Aile d'Argent (89 - 91)
2021 Méaume (86 - 88)
2021 Nenin (93 - 94)+
2021 Nenin Fugue de Nenin (88 - 90)
2021 No 3 d'Angelus (86 - 88)
2021 Noaillac (86 - 88)
2021 Olivier (87 - 88)
2021 Olivier Blanc (90 - 92)
2021 Ormes de Pez (90 - 91)
2021 Palmer (95 - 97)
2021 Paloumey (87 - 88)
2021 Pape Clément (91 - 94)
2021 Pape Clément Pape Clément Blanc (93 - 94)
2021 Pastourelle de Clerc Milon (88 - 90)
2021 Paveil de Luze (89 - 91)
2021 Pavie Macquin (93 - 95)
2021 Pedésclaux (89 - 90)
2021 Pedésclaux Fleur de Pedésclaux (86 - 88)
2021 Pensées de Lafleur (94 - 96)
2021 Petit Faurie Soutard Petit Faurie de Soutard (90 - 92)
2021 Petit Fombrauge (89 - 91)+
2021 Petit Village (90 - 92)
2021 Phélan Ségur (92 - 93)+
2021 Phélan Ségur Frank Phélan (87 - 89)
2021 Pibran (90 - 92)
2021 Pichon Longueville Comtesse de Lalande (94 - 95)+
2021 Pichon-Longueville Baron (94 - 96)+
2021 Pichon-Longueville Baron Les Griffons de Pichon Baron (87 - 89)+
2021 Pichon-Longueville Baron Les Tourelles de Longueville (87 - 89)
2021 Picque-Caillou (85 - 86)
2021 Picque-Caillou Blanc (88 - 89)
2021 Pierre 1er (87 - 88)
2021 Plincette (88 - 90)
2021 Poesia (90 - 92)+
2021 Poitevin (86 - 88)
2021 Pontet-Canet (91 - 93)
2021 Porte Chic (88 - 90)
2021 Potensac (89 - 90)+
2021 Potensac Chapelle de Potensac (87 - 89)
2021 Poujeaux (89 - 91)
2021 Prieuré-Lichine (90 - 92)
2021 Puygueraud (88 - 90)
2021 Puygueraud Puygueraud Blanc (87 - 89)
2021 Péby Faugères (89 - 91)
2021 Pétrus (93 - 96)
2021 Quinault l'Enclos (88 - 90)
2021 Quintus (92 - 94)
2021 Quintus Dragon de Quintus (89 - 91)
2021 Quintus Saint-Émilion de Quintus (87 - 89)
2021 Rahoul (86 - 87)
2021 Rauzan-Gassies (85 - 86)
2021 Rauzan-Ségla (93 - 95)
2021 Resèrve de la Comtesse (89 - 91)+
2021 Roc de Cambes (91 - 93)
2021 Rochebelle (91 - 93)
2021 Rocheyron (93 - 94)
2021 Rol Valentin (89 - 91)
2021 Rollan de By (88 - 90)
2021 Rouget (91 - 93)+
2021 Roylland (88 - 90)+
2021 Saint-André Corbin (86 - 88)
2021 Saint-Georges Côte Pavie (90 - 92)
2021 Saint-Pierre (91 - 93)
2021 Saint-Pierre (Pomerol) (86 - 88)
2021 Saintayme (88 - 90)
2021 Sanctus (90 - 92)
2021 Sansonnet (91 - 93)
2021 Seguin (89 - 91)
2021 Siaurac (86 - 88)
2021 Siran (88 - 90)
2021 Smith Haut Lafitte (93 - 95)
2021 Smith Haut Lafitte Blanc (94 - 96)
2021 Sociando-Mallet (89 - 91)
2021 Sociando-Mallet Cuvée Jean Gautreau (90 - 91)
2021 Soutard (91 - 93)
2021 Soutard-Cadet (90 - 92)
2021 Ségla (88 - 90)
2021 Sénéjac (88 - 90)
2021 Séraphine (90 - 92)
2021 Tabuteau (89 - 91)
2021 Taillefer (87 - 88)
2021 Talbot (91 - 92)+
2021 Talbot Connetable de Talbot (86 - 88)
2021 Tayac (87 - 89)
2021 Teyssier (88 - 90)
2021 Thieuley (88 - 90)
2021 Thieuley Blanc (87 - 89)
2021 Todeschini Distique 14 (90 - 92)
2021 Tour Saint Christophe (90 - 92)+
2021 Tour Saint-Fort (85 - 87)+
2021 Tour Sieujean (87 - 89)
2021 Tour du Haut-Moulin (86 - 88)
2021 Tournefeuille (88 - 89)
2021 Trigant (85 - 86)
2021 Tronquoy-Lalande (90 - 92)
2021 Troplong Mondot (93 - 96)
2021 Trotanoy (93 - 95)
2021 Trotte Vieille (92 - 94)
2021 Valandraud (93 - 94)
2021 Valandraud 3 de Valandraud (87 - 88)
2021 Valandraud Blanc (89 - 91)
2021 Vieux Château Certan (94 - 96)
2021 Vieux Château Mazerat (90 - 92)
2021 Vieux Château Palon (88 - 89)
2021 Vieux Château Saint André (89 - 91)
2021 Vieux Maillet (87 - 89)
2021 Villa Carmin (86 - 88)
2021 Villemaurine (91 - 93)
2021 Virginie Thunevin (88 - 90)
2021 Virginie de Valandraud (89 - 91)
2021 Virginie de Valandraud Blanc (89 - 91)
2021 Vray Croix de Gay (90 - 92)
2021 Yon Figeac (85 - 86)
2021 d'Aiguilhe (89 - 91)+
2021 d'Aiguilhe Blanc 91
2021 d'Arcins (86 - 87)
2021 d'Armailhac (91 - 93)
2021 de Chambrun (86 - 88)
2021 de Cérons (87 - 89)
2021 de Cérons Blanc (89 - 91)
2021 de Ferrand (89 - 90)
2021 de Fieuzal (91 - 93)
2021 de Fieuzal de Fieuzal Blanc (92 - 94)
2021 de Millery (90 - 93)
2021 de Pez (90 - 92)
2021 de Saint-Pey (86 - 88)
2021 de la Cour d'Argent (86 - 87)
2021 de la Dauphine (88 - 90)+
2021 du Glana (86 - 88)
2021 du Retout (87 - 89)
2021 du Retout Blanc (88 - 90)
2021 du Tertre (90 - 93)
2021 du Tertre Les Hauts du Tertre (87 - 89)
2021 la Papeterie (88 - 90)