2018 Domaine Didier Dagueneau Buisson Renard

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2021 - 2030 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Didier Dagueneau is wereldberoemde Franse wijnmaker die zijn stempel heeft gedrukt op de Pouilly-Fumé. Hij overleed in 2008, maar zijn zoon Benjamin die al jaren bij zijn vader in het bedrijf zat nam met dezelfde passie en hetzelfde talent het bedrijf over. Iedere wijnliefhebber kent de schitterende Pouilly-Fumé’s van Domaine Dagueneau. Ze behoren tot de beste en meest gezochte Sauvignon Blanc wijnen en staan op de kaart van ieder serieus sterrenrestaurant. De rolls royce onder de Pouilly Fumé. Hier kunnen ook wij maar enkele flessen van verkrijgen. Dit door de simpele reden dat er maar een zeer beperkt aantal flessen worden geproduceerd en dit dan onder alle top top wijnhandelaars over de gehele wereld wordt verspreidt. Dit is met de Blanc Fumé de Pouilly al de situatie maar nog extremer met de Buisson Renard van Didier Dagueneau.
Uit één Single Vineyard uit Saint Andelain komt het vlaggenschip en de cultwijn van Didier Dagueneau - de Buisson Renard. De druiven van deze kleine grandcru wijngaard worden handmatig geoogst en de wijn krijgt 12 maanden opvoeding op eiken vaten. Knisperend, vol, diep, complex met vuursteen bezaaid is een samenvatting van de Dagueneau Blanc Fume de Pouilly Buisson Renard maar hiermee doen we de wijn nog tekort. De wijn ruikt naar pepermunt en cassis, met een vleugje bitterheid. In de mond dan nog kiwi, ananas en nectarine wat leidt tot een weelderig sappige finish. Deze uitzonderlijke pouilly fumé heeft vanzelfsprekend de unieke mineraliteit die de wijn van Dagueneau zo uniek en gewild maakt.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Appellatie | Pouilly-Fumé |
Wijnhuis | Domaine Didier Dagueneau |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden |
Professionele Recensies
Parker
eRobertParker.com #190 Aug 2010
From a single parcel below the estate’s home base of Saint Andelain – deeper but still flint-strewn – the Dagueneau 2009 Blanc Fume de Pouilly Buisson Renard smells of peppermint and cassis, with nettle and huckleberry adding pungency and bitterness on the ample, lushly-textured palate. Kiwi, pineapple, and nectarine well-up to banish any thought that this might become austere, and lead to a lusciously juicy finish. This exceptional etude in fruit and herb sublimates any obvious sense of things mineral yet is nonetheless impressively complex.
Didier Dagueneau’s son Louis-Benjamin (whose name now appears on the label) is in charge of the domaine that his recently-deceased and much-lamented father brought to such notoriety. Benjamin Dagueneau – whose intense focus is obvious – has been working alongside his father for several years, and the crew here – one person each for the estate’s 11 hectares (27 acres) – are no doubt exceptionally capable of carrying on. The 2009 collection (whose Pouilly-Fumes weigh in between 13 and less than 14% alcohol) promises to be the best group of Sauvignons rendered in that year. A late June visit offered my first opportunity to taste the Dagueneau rendition of Sancerre Monts Damnes (of which 2005 was the inaugural but 2007 effectively the first commercial vintage). All of the 2009s were still in barrel when I visited. The 2008s – harvested a mere two weeks after Didier Dagueneau’s death in a flying accident at age 52; and in bottle for only two months when I tasted them – are also superb as a group. The fermentative and elevage regiment here has for some time been entirely in larger barrels, in particular demi-muids and customized, 350-400-liter, cigar-shaped casks of Dagueneau design that maximizes lees contact. Fermentative temperature is controlled when necessary by inserting an exchanger. In view of how long Didier Dagueneau’s success had been recognized and how many ambitious Loire attempts at wooded Sauvignon prove inexpressive of their fruit and sites but depressingly similar to one another, one would think that the “methode Dagueneau” should be studied and adopted by at least a few other ambitious Loire growers, but it that’s happened, I have not tasted it! Incidentally, this is one domaine where (already high) prices have not remained static, so unfortunately it’s simply a fact now that you have to make the same well-justified sacrifice to experience these wines that you would in order to put top-notch Burgundy on your table.. (Incidentally, while this is the subject for another time, the nobly-concentrated Dagueneau Jurancons – of which I tasted a 2005 and 2004 – are magnificent, with superb detail, magical levity, as well as irresistibility rather than over-the-top sweetness. “The idea is to have a balance with high acidity, not a confiture,” remarks Benjamin Dagueneau. “Chateau d’Yquem is very good, but heavy. These wines aim at something a little more Germanic in style.” I was already grinning before he said this!)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Didier Dagueneau ligt in Saint-Andelain wat valt onder de Pouilly-Fumé (droge witte wijnsoort met AOC-classificatie). Het gebied wordt gekenmerkt door de voornamelijk vuursteenkleigrond, mede verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak van de wijnen uit dit gebied.
Het wijnhuis wordt, sinds het overlijden van de gelijknamige eigenaar Didier Dagueneau in 2008, gerund door Benjamin Dagueneau. Zijn vader Didier stond in de wijnwereld bekend om zijn geweldige wijnen. Zijn zoon Benjamin is zeker zo getalenteerd en werkt vol passie verder op de manier zoals zijn vader dat deed. Natuurlijk proef je dat terug in de fantastische wijnen die dit wijnhuis produceert. De echte wijnliefhebbers kennen zeker de schitterende Pouilly-Fumé’s van Domaine Dagueneau. Ze behoren tot de meest gewilde en de beste Sauvignon Blanc wijnen en staan op de kaart van gerenommeerde restaurants.
Didier Dagueneau is wereldberoemde Franse wijnmaker die zijn stempel heeft gedrukt op de Pouilly-Fumé. Hij overleed in 2008, maar zijn zoon Benjamin die al jaren bij zijn vader in het bedrijf zat nam met dezelfde passie en hetzelfde talent het bedrijf over. Iedere wijnliefhebber kent de schitterende Pouilly-Fumé’s van Domaine Dagueneau. Ze behoren tot de beste en meest gezochte Sauvignon Blanc wijnen en staan op de kaart van ieder serieus sterrenrestaurant. De rolls royce onder de Pouilly Fumé. Hier kunnen ook wij maar enkele flessen van verkrijgen. Dit door de simpele reden dat er maar een zeer beperkt aantal flessen worden geproduceerd en dit dan onder alle top top wijnhandelaars over de gehele wereld wordt verspreidt. Dit is met de Blanc Fumé de Pouilly al de situatie maar nog extremer met de Buisson Renard van Didier Dagueneau.
Uit één Single Vineyard uit Saint Andelain komt het vlaggenschip en de cultwijn van Didier Dagueneau - de Buisson Renard. De druiven van deze kleine grandcru wijngaard worden handmatig geoogst en de wijn krijgt 12 maanden opvoeding op eiken vaten. Knisperend, vol, diep, complex met vuursteen bezaaid is een samenvatting van de Dagueneau Blanc Fume de Pouilly Buisson Renard maar hiermee doen we de wijn nog tekort. De wijn ruikt naar pepermunt en cassis, met een vleugje bitterheid. In de mond dan nog kiwi, ananas en nectarine wat leidt tot een weelderig sappige finish. Deze uitzonderlijke pouilly fumé heeft vanzelfsprekend de unieke mineraliteit die de wijn van Dagueneau zo uniek en gewild maakt.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Appellatie | Pouilly-Fumé |
Wijnhuis | Domaine Didier Dagueneau |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden |
Parker
eRobertParker.com #190 Aug 2010
From a single parcel below the estate’s home base of Saint Andelain – deeper but still flint-strewn – the Dagueneau 2009 Blanc Fume de Pouilly Buisson Renard smells of peppermint and cassis, with nettle and huckleberry adding pungency and bitterness on the ample, lushly-textured palate. Kiwi, pineapple, and nectarine well-up to banish any thought that this might become austere, and lead to a lusciously juicy finish. This exceptional etude in fruit and herb sublimates any obvious sense of things mineral yet is nonetheless impressively complex.
Didier Dagueneau’s son Louis-Benjamin (whose name now appears on the label) is in charge of the domaine that his recently-deceased and much-lamented father brought to such notoriety. Benjamin Dagueneau – whose intense focus is obvious – has been working alongside his father for several years, and the crew here – one person each for the estate’s 11 hectares (27 acres) – are no doubt exceptionally capable of carrying on. The 2009 collection (whose Pouilly-Fumes weigh in between 13 and less than 14% alcohol) promises to be the best group of Sauvignons rendered in that year. A late June visit offered my first opportunity to taste the Dagueneau rendition of Sancerre Monts Damnes (of which 2005 was the inaugural but 2007 effectively the first commercial vintage). All of the 2009s were still in barrel when I visited. The 2008s – harvested a mere two weeks after Didier Dagueneau’s death in a flying accident at age 52; and in bottle for only two months when I tasted them – are also superb as a group. The fermentative and elevage regiment here has for some time been entirely in larger barrels, in particular demi-muids and customized, 350-400-liter, cigar-shaped casks of Dagueneau design that maximizes lees contact. Fermentative temperature is controlled when necessary by inserting an exchanger. In view of how long Didier Dagueneau’s success had been recognized and how many ambitious Loire attempts at wooded Sauvignon prove inexpressive of their fruit and sites but depressingly similar to one another, one would think that the “methode Dagueneau” should be studied and adopted by at least a few other ambitious Loire growers, but it that’s happened, I have not tasted it! Incidentally, this is one domaine where (already high) prices have not remained static, so unfortunately it’s simply a fact now that you have to make the same well-justified sacrifice to experience these wines that you would in order to put top-notch Burgundy on your table.. (Incidentally, while this is the subject for another time, the nobly-concentrated Dagueneau Jurancons – of which I tasted a 2005 and 2004 – are magnificent, with superb detail, magical levity, as well as irresistibility rather than over-the-top sweetness. “The idea is to have a balance with high acidity, not a confiture,” remarks Benjamin Dagueneau. “Chateau d’Yquem is very good, but heavy. These wines aim at something a little more Germanic in style.” I was already grinning before he said this!)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Didier Dagueneau ligt in Saint-Andelain wat valt onder de Pouilly-Fumé (droge witte wijnsoort met AOC-classificatie). Het gebied wordt gekenmerkt door de voornamelijk vuursteenkleigrond, mede verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak van de wijnen uit dit gebied.
Het wijnhuis wordt, sinds het overlijden van de gelijknamige eigenaar Didier Dagueneau in 2008, gerund door Benjamin Dagueneau. Zijn vader Didier stond in de wijnwereld bekend om zijn geweldige wijnen. Zijn zoon Benjamin is zeker zo getalenteerd en werkt vol passie verder op de manier zoals zijn vader dat deed. Natuurlijk proef je dat terug in de fantastische wijnen die dit wijnhuis produceert. De echte wijnliefhebbers kennen zeker de schitterende Pouilly-Fumé’s van Domaine Dagueneau. Ze behoren tot de meest gewilde en de beste Sauvignon Blanc wijnen en staan op de kaart van gerenommeerde restaurants.