Michele Chiarlo

Michele Chiarlo richt zijn wijnhuis op in 1956 met één duidelijk doel: wijngaarden aanschaffen in de beste cru’s in Piemonte en daarmee wijnen maken die de essentie van het terroir vangen.Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.

Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen. Vanaf 2022 wordt het topmodel de Michele Chiarlo Barolo Cerequio als eerste Barolo Cru via de Place de Bordeaux wordt aangeboden (dit is waar geselecteerde wijnhandelaren over de wereld mogen inkopen waaronder natuurlijk Grandcruwijnen). 

Michele Chiarlo is een van de weinige wijnhuizen die een ster heeft in de Gambero Rosso. Deze ster krijg je alleen maar als je 10x een tre bicchieri of-te-wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.