2019 Michele Chiarlo Barolo Cerequio

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2048 |
Op voorraad
17 items beschikbaar
Omschrijving
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio is de eerste Barolo die wordt wereldwijd verdeeld via de Place du Bordeaux. Alleen de aangesloten wijnhandelaren (waaronder Grandcruwijnen) zijn in staat om zo deze wijn te bemachtigen
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio komt van La Morra van een wijngaard met een oppervlakte van 2,5 Ha. De bodem bestaat uit Kalkrijke mergel van sedimentaire mariene oorsprong uit de Tortoniaanse periode (9 miljoen jaar geleden) wat wordt gekenmerkt door een basische pH, arm aan organisch materiaal, maar rijk aan micro-elementen zoals magnesium en mangaan,De wijngaard heeft een Zuid, zuid-west blootstelling en ligt op een hoogte van 320 meter. Er wordt natuurlijk alleen maar handmatig geoogst. In het glas heeft deze geweldige Barolo een robijnrode kleur. In de neus is de wijn Complex met een veelheid aan aroma's van rijp fruit, munt, eucalyptus, kruiden, rode bessen, steenslag en roestige nagel/ijzer In de mond heeft de wijn een rijk gehemelte in structuur met een strak weefsel van fijne tannines welke opvallen door zijn elegantie en harmonie die deze werkelijk unieke Barolo cru benadrukt. Bij Chiarlo geeft ze als wijn-spijs pairing aan: Ei met witte d'Alba truffel, gebakken lamssteak, kalfsvlees gestoofd in Barolo, Castelmagno kaas -
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
“In reality, the first designs were truly ugly and anonymous… Yet, I had it so clear in my mind. At a certain point, i understood my mistake. I should not have worked towards a realistic representation but to a symbol. I needed to find a stylistic key and found it by observing the sketches made. The best were those in which the constructive lines overlapped the design like a cage, outlining its proportions, adding other borders to the forms”. (Giancarlo Ferraris, label designer).
"Cerequio 2019 is a classic vintage with an open bouquet and harmonious taste, a wine bound for a remarkable longevity and exquisite complexity.” Stefano Chiarlo, winemaker
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Michele Chiarlo |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
95
Release Price
$125
Drink Date
2024 - 2044
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
30th Jun 2022
Source
Issue 261 End of June 2022, The Wine Advocate
The Michele Chiarlo 2018 Barolo Cerequio opens to a pretty lacework of aromas with smaller berry fruits, crushed stone, rusty nail, pressed lilac or blue flower and a dusting of spicy licorice powder. The bouquet is vertical and tight, leading to a very precise succession of varietal tones that flavor the wine's polished finish. The Cerequio has ample power as well, with etched tannins that grip this Nebbiolo firmly to the palate.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2019 Barolo Cerequio is a powerful, brooding wine. Black cherry, leather, incense, tobacco, mocha, dried flowers and chocolate all meld together. As always, the Chiarlo Cerequio is dark, ample and imposing; more power than finesse, elements that build nicely into the substantial finish.
- By Antonio Galloni on November 2022
Michele Chiarlo owns plots in some of Piedmont's most highly regarded vineyards. The wines see 18-22 days on the skins. Malolactic fermentation and aging are mostly done in cask, with some 700-liter barrels in the mix. Aging in wood is around 24 months. The wines are often a bit forward and best suited to near and medium-term drinking.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Michele Chiarlo richt zijn wijnhuis op in 1956 met één duidelijk doel: wijngaarden aanschaffen in de beste cru’s in Piemonte en daarmee wijnen maken die de essentie van het terroir vangen.Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.
Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen. Vanaf 2022 wordt het topmodel de Michele Chiarlo Barolo Cerequio als eerste Barolo Cru via de Place de Bordeaux wordt aangeboden (dit is waar geselecteerde wijnhandelaren over de wereld mogen inkopen waaronder natuurlijk Grandcruwijnen).
Michele Chiarlo is een van de weinige wijnhuizen die een ster heeft in de Gambero Rosso. Deze ster krijg je alleen maar als je 10x een tre bicchieri of-te-wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio is de eerste Barolo die wordt wereldwijd verdeeld via de Place du Bordeaux. Alleen de aangesloten wijnhandelaren (waaronder Grandcruwijnen) zijn in staat om zo deze wijn te bemachtigen
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio komt van La Morra van een wijngaard met een oppervlakte van 2,5 Ha. De bodem bestaat uit Kalkrijke mergel van sedimentaire mariene oorsprong uit de Tortoniaanse periode (9 miljoen jaar geleden) wat wordt gekenmerkt door een basische pH, arm aan organisch materiaal, maar rijk aan micro-elementen zoals magnesium en mangaan,De wijngaard heeft een Zuid, zuid-west blootstelling en ligt op een hoogte van 320 meter. Er wordt natuurlijk alleen maar handmatig geoogst. In het glas heeft deze geweldige Barolo een robijnrode kleur. In de neus is de wijn Complex met een veelheid aan aroma's van rijp fruit, munt, eucalyptus, kruiden, rode bessen, steenslag en roestige nagel/ijzer In de mond heeft de wijn een rijk gehemelte in structuur met een strak weefsel van fijne tannines welke opvallen door zijn elegantie en harmonie die deze werkelijk unieke Barolo cru benadrukt. Bij Chiarlo geeft ze als wijn-spijs pairing aan: Ei met witte d'Alba truffel, gebakken lamssteak, kalfsvlees gestoofd in Barolo, Castelmagno kaas -
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
“In reality, the first designs were truly ugly and anonymous… Yet, I had it so clear in my mind. At a certain point, i understood my mistake. I should not have worked towards a realistic representation but to a symbol. I needed to find a stylistic key and found it by observing the sketches made. The best were those in which the constructive lines overlapped the design like a cage, outlining its proportions, adding other borders to the forms”. (Giancarlo Ferraris, label designer).
"Cerequio 2019 is a classic vintage with an open bouquet and harmonious taste, a wine bound for a remarkable longevity and exquisite complexity.” Stefano Chiarlo, winemaker
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Michele Chiarlo |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
95
Release Price
$125
Drink Date
2024 - 2044
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
30th Jun 2022
Source
Issue 261 End of June 2022, The Wine Advocate
The Michele Chiarlo 2018 Barolo Cerequio opens to a pretty lacework of aromas with smaller berry fruits, crushed stone, rusty nail, pressed lilac or blue flower and a dusting of spicy licorice powder. The bouquet is vertical and tight, leading to a very precise succession of varietal tones that flavor the wine's polished finish. The Cerequio has ample power as well, with etched tannins that grip this Nebbiolo firmly to the palate.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2019 Barolo Cerequio is a powerful, brooding wine. Black cherry, leather, incense, tobacco, mocha, dried flowers and chocolate all meld together. As always, the Chiarlo Cerequio is dark, ample and imposing; more power than finesse, elements that build nicely into the substantial finish.
- By Antonio Galloni on November 2022
Michele Chiarlo owns plots in some of Piedmont's most highly regarded vineyards. The wines see 18-22 days on the skins. Malolactic fermentation and aging are mostly done in cask, with some 700-liter barrels in the mix. Aging in wood is around 24 months. The wines are often a bit forward and best suited to near and medium-term drinking.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michele Chiarlo richt zijn wijnhuis op in 1956 met één duidelijk doel: wijngaarden aanschaffen in de beste cru’s in Piemonte en daarmee wijnen maken die de essentie van het terroir vangen.Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.
Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen. Vanaf 2022 wordt het topmodel de Michele Chiarlo Barolo Cerequio als eerste Barolo Cru via de Place de Bordeaux wordt aangeboden (dit is waar geselecteerde wijnhandelaren over de wereld mogen inkopen waaronder natuurlijk Grandcruwijnen).
Michele Chiarlo is een van de weinige wijnhuizen die een ster heeft in de Gambero Rosso. Deze ster krijg je alleen maar als je 10x een tre bicchieri of-te-wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.