2016 Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2050 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva is de eerste Barolo die wordt wereldwijd verdeeld via de Place du Bordeaux. Alleen de aangesloten wijnhandelaren (waaronder Grandcruwijnen) zijn in staat om zo deze wijn te bemachtigen De Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva komt van La Morra van een wijngaard met een oppervlakte van 2,5 Ha. De bodem bestaat uit Kalkrijke mergel van sedimentaire mariene oorsprong uit de Tortoniaanse periode (9 miljoen jaar geleden) wat wordt gekenmerkt door een basische pH, arm aan organisch materiaal, maar rijk aan micro-elementen zoals magnesium en mangaan,De wijngaard heeft een Zuid, zuid-west blootstelling en ligt op een hoogte van 320 meter. Er wordt natuurlijk alleen maar handmatig geoogst. De Riserva wordt alleen maar gemaakt in de topjaren. De wijn is verouderd voor 12 maanden in tonneaux van 700 liter, daarna nog 2 jaar rijping in grote vaten. De wijn wordt vervolgens gebotteld zonder filtratie te ondergaan en rijpt minimaal 24 maanden in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.
In het glas heeft de Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva een diep granaatrode kleur. In de neus is deze top barolo buitengewoon complex, elegant en aangenaam fris, met duidelijke tonen van rode bessen, chocolade, munt en zeer fijne kruiden; het wordt ook gekenmerkt door zeer aangename balsamico-hints die typerend zijn voor deze cru. In de mond heeft de wijn een waanzinnige structuur, innemende zachtheid en perfect harmonieus en de boeiende afdronk is aanhoudend en fris. Een wijn met een enorm bewaar-potentieel en een perfecte begeleider bij tagliolini met d'Alba truffel, stoofvlees, risotto met Barolo, belegen kazen
De vintage van 2016 zal nog lang herinnerd worden vanwege zijn zeldzame kwalitatieve excellentie. Het was een oogst die werd gekenmerkt door een klimaat dat de normale patronen van de seizoenen volgde, zonder meteorologische afwijkingen, waardoor zeer gezonde druiven werden geproduceerd en waardoor ze in klassieke tijden een perfecte en uniforme rijping konden bereiken. Een adequate uitdunning van de trossen die eind augustus werd uitgevoerd, betekende dat de plant in de laatste 40 dagen al zijn energie op de resterende paar trossen overbracht, wat een prachtige rijping bewerkstelligde, begunstigd door zonnige dagen en koele nachten. De oogst vond plaats in de klassieke tijd (6-12 oktober). Een vintage van uitmuntendheid". Stefano Chiarlo, wijnmaker
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Michele Chiarlo |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
95
Release Price
$125
Drink Date
2024 - 2044
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
30th Jun 2022
Source
Issue 261 End of June 2022, The Wine Advocate
The Michele Chiarlo 2018 Barolo Cerequio opens to a pretty lacework of aromas with smaller berry fruits, crushed stone, rusty nail, pressed lilac or blue flower and a dusting of spicy licorice powder. The bouquet is vertical and tight, leading to a very precise succession of varietal tones that flavor the wine's polished finish. The Cerequio has ample power as well, with etched tannins that grip this Nebbiolo firmly to the palate.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2019 Barolo Cerequio is a powerful, brooding wine. Black cherry, leather, incense, tobacco, mocha, dried flowers and chocolate all meld together. As always, the Chiarlo Cerequio is dark, ample and imposing; more power than finesse, elements that build nicely into the substantial finish.
- By Antonio Galloni on November 2022
Michele Chiarlo owns plots in some of Piedmont's most highly regarded vineyards. The wines see 18-22 days on the skins. Malolactic fermentation and aging are mostly done in cask, with some 700-liter barrels in the mix. Aging in wood is around 24 months. The wines are often a bit forward and best suited to near and medium-term drinking.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Michele Chiarlo richt zijn wijnhuis op in 1956 met één duidelijk doel: wijngaarden aanschaffen in de beste cru’s in Piemonte en daarmee wijnen maken die de essentie van het terroir vangen.Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.
Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen. Vanaf 2022 wordt het topmodel de Michele Chiarlo Barolo Cerequio als eerste Barolo Cru via de Place de Bordeaux wordt aangeboden (dit is waar geselecteerde wijnhandelaren over de wereld mogen inkopen waaronder natuurlijk Grandcruwijnen).
Michele Chiarlo is een van de weinige wijnhuizen die een ster heeft in de Gambero Rosso. Deze ster krijg je alleen maar als je 10x een tre bicchieri of-te-wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.
De Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva is de eerste Barolo die wordt wereldwijd verdeeld via de Place du Bordeaux. Alleen de aangesloten wijnhandelaren (waaronder Grandcruwijnen) zijn in staat om zo deze wijn te bemachtigen De Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva komt van La Morra van een wijngaard met een oppervlakte van 2,5 Ha. De bodem bestaat uit Kalkrijke mergel van sedimentaire mariene oorsprong uit de Tortoniaanse periode (9 miljoen jaar geleden) wat wordt gekenmerkt door een basische pH, arm aan organisch materiaal, maar rijk aan micro-elementen zoals magnesium en mangaan,De wijngaard heeft een Zuid, zuid-west blootstelling en ligt op een hoogte van 320 meter. Er wordt natuurlijk alleen maar handmatig geoogst. De Riserva wordt alleen maar gemaakt in de topjaren. De wijn is verouderd voor 12 maanden in tonneaux van 700 liter, daarna nog 2 jaar rijping in grote vaten. De wijn wordt vervolgens gebotteld zonder filtratie te ondergaan en rijpt minimaal 24 maanden in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.
In het glas heeft de Michele Chiarlo Barolo Cerequio Riserva een diep granaatrode kleur. In de neus is deze top barolo buitengewoon complex, elegant en aangenaam fris, met duidelijke tonen van rode bessen, chocolade, munt en zeer fijne kruiden; het wordt ook gekenmerkt door zeer aangename balsamico-hints die typerend zijn voor deze cru. In de mond heeft de wijn een waanzinnige structuur, innemende zachtheid en perfect harmonieus en de boeiende afdronk is aanhoudend en fris. Een wijn met een enorm bewaar-potentieel en een perfecte begeleider bij tagliolini met d'Alba truffel, stoofvlees, risotto met Barolo, belegen kazen
De vintage van 2016 zal nog lang herinnerd worden vanwege zijn zeldzame kwalitatieve excellentie. Het was een oogst die werd gekenmerkt door een klimaat dat de normale patronen van de seizoenen volgde, zonder meteorologische afwijkingen, waardoor zeer gezonde druiven werden geproduceerd en waardoor ze in klassieke tijden een perfecte en uniforme rijping konden bereiken. Een adequate uitdunning van de trossen die eind augustus werd uitgevoerd, betekende dat de plant in de laatste 40 dagen al zijn energie op de resterende paar trossen overbracht, wat een prachtige rijping bewerkstelligde, begunstigd door zonnige dagen en koele nachten. De oogst vond plaats in de klassieke tijd (6-12 oktober). Een vintage van uitmuntendheid". Stefano Chiarlo, wijnmaker
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Michele Chiarlo |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
95
Release Price
$125
Drink Date
2024 - 2044
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
30th Jun 2022
Source
Issue 261 End of June 2022, The Wine Advocate
The Michele Chiarlo 2018 Barolo Cerequio opens to a pretty lacework of aromas with smaller berry fruits, crushed stone, rusty nail, pressed lilac or blue flower and a dusting of spicy licorice powder. The bouquet is vertical and tight, leading to a very precise succession of varietal tones that flavor the wine's polished finish. The Cerequio has ample power as well, with etched tannins that grip this Nebbiolo firmly to the palate.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2019 Barolo Cerequio is a powerful, brooding wine. Black cherry, leather, incense, tobacco, mocha, dried flowers and chocolate all meld together. As always, the Chiarlo Cerequio is dark, ample and imposing; more power than finesse, elements that build nicely into the substantial finish.
- By Antonio Galloni on November 2022
Michele Chiarlo owns plots in some of Piedmont's most highly regarded vineyards. The wines see 18-22 days on the skins. Malolactic fermentation and aging are mostly done in cask, with some 700-liter barrels in the mix. Aging in wood is around 24 months. The wines are often a bit forward and best suited to near and medium-term drinking.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michele Chiarlo richt zijn wijnhuis op in 1956 met één duidelijk doel: wijngaarden aanschaffen in de beste cru’s in Piemonte en daarmee wijnen maken die de essentie van het terroir vangen.Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.
Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen. Vanaf 2022 wordt het topmodel de Michele Chiarlo Barolo Cerequio als eerste Barolo Cru via de Place de Bordeaux wordt aangeboden (dit is waar geselecteerde wijnhandelaren over de wereld mogen inkopen waaronder natuurlijk Grandcruwijnen).
Michele Chiarlo is een van de weinige wijnhuizen die een ster heeft in de Gambero Rosso. Deze ster krijg je alleen maar als je 10x een tre bicchieri of-te-wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.