Littorai
Na zijn avonturen in Bourgogne besloot eigenaar Ted Lemon terug naar de Verenigde Staten te gaan en daar naar eigen zeggen ‘rond te zwerven’ op zoek naar een geschikte locatie voor chardonnay en pinot noir. In 1993 besloot hij ervoor te gaan. Zonder de middelen om meteen een wijngaard te kopen kreeg deze ‘Amerikaanse droom’ een andere wending. Geen wijngaarden, wel druiven - hij kocht ze op van verschillende wijnboeren in Anderson Valley en Sonoma Coast en maakte de wijnen bij Robert Pecota in Calistoga in het noorden van Napa Valley. Nu, ruim twintig jaar later, bezitten Ted en Heidi een wijngaardareaal van ongeveer 7 hectare en hebben ze langlopende contracten met boeren voor nog eens 11 hectare wijnstokken. Sinds begin 2000 is Ted bezig met biodynamie. De wijngaarden van Littorai zijn niet gecertificeerd, maar er wordt wel volgens deze filosofie gewerkt. De wijnen van Littorai behoren tot de top van Californië. Ted Lemon maakt pinot noir en chardonnay van single vineyards. Elegantie, sappigheid en concentratie zijn kernwoorden in zijn cuvées. Wijnen met een buitengewoon bewaarpotentieel.
Na zijn avonturen in Bourgogne besloot eigenaar Ted Lemon terug naar de Verenigde Staten te gaan en daar naar eigen zeggen ‘rond te zwerven’ op zoek naar een geschikte locatie voor chardonnay en pinot noir. In 1993 besloot hij ervoor te gaan. Zonder de middelen om meteen een wijngaard te kopen kreeg deze ‘Amerikaanse droom’ een andere wending. Geen wijngaarden, wel druiven - hij kocht ze op van verschillende wijnboeren in Anderson Valley en Sonoma Coast en maakte de wijnen bij Robert Pecota in Calistoga in het noorden van Napa Valley. Nu, ruim twintig jaar later, bezitten Ted en Heidi een wijngaardareaal van ongeveer 7 hectare en hebben ze langlopende contracten met boeren voor nog eens 11 hectare wijnstokken. Sinds begin 2000 is Ted bezig met biodynamie. De wijngaarden van Littorai zijn niet gecertificeerd, maar er wordt wel volgens deze filosofie gewerkt. De wijnen van Littorai behoren tot de top van Californië. Ted Lemon maakt pinot noir en chardonnay van single vineyards. Elegantie, sappigheid en concentratie zijn kernwoorden in zijn cuvées. Wijnen met een buitengewoon bewaarpotentieel.
Na zijn avonturen in Bourgogne besloot eigenaar Ted Lemon terug naar de Verenigde Staten te gaan en daar naar eigen zeggen ‘rond te zwerven’ op zoek naar een geschikte locatie voor chardonnay en pinot noir. In 1993 besloot hij ervoor te gaan. Zonder de middelen om meteen een wijngaard te kopen kreeg deze ‘Amerikaanse droom’ een andere wending. Geen wijngaarden, wel druiven - hij kocht ze op van verschillende wijnboeren in Anderson Valley en Sonoma Coast en maakte de wijnen bij Robert Pecota in Calistoga in het noorden van Napa Valley. Nu, ruim twintig jaar later, bezitten Ted en Heidi een wijngaardareaal van ongeveer 7 hectare en hebben ze langlopende contracten met boeren voor nog eens 11 hectare wijnstokken. Sinds begin 2000 is Ted bezig met biodynamie. De wijngaarden van Littorai zijn niet gecertificeerd, maar er wordt wel volgens deze filosofie gewerkt. De wijnen van Littorai behoren tot de top van Californië. Ted Lemon maakt pinot noir en chardonnay van single vineyards. Elegantie, sappigheid en concentratie zijn kernwoorden in zijn cuvées. Wijnen met een buitengewoon bewaarpotentieel.