Filteren

Wijnen

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Engelse wijnen zijn sterk in opkomst en dan vooral de sparkling wijnen. Vele grote champagne huizen hebben al serieus geïnvesteerd in wijngaarden. De belangrijkste reden is de climate-change waardoor de champagnestreek warmer is geworden en wijnen zuurgraad verliezen en dat juist in Engeland veel overeenkomsten is met de champagnestreek zoals terroir, regenval en temperatuur. 

Wijnbouw in Engeland wordt al zeer lang uitgeoefend en voert zeker terug tot aan de Romeinse tijd. Vroeger werd er in het Verenigd Koninkrijk vooral veel wijn geïmporteerd uit andere landen in Europa. Met name uit Frankrijk, Portugal en Spanje. Ook Duitsland en Italië zijn populair. De eerste, modernere, wijnen uit Engeland hadden dan ook vaak als basis de Europese stijl wijnen. In de loop der jaren zag je de kwaliteit van de wijn toenemen. In de 90er jaren van de vorige eeuw kwamen diverse wijnmakerijen in aanmerking voor de classificatie "Quality Wines". Deze classificatie staat onder het beheer van de "English Vineyards Association". Momenteel is de kwaliteit van Engelse wijnen op het zelfde niveau als de rest van Europa en worden er ook regelmatig prijzen in de wacht gesleept. Door de klimaatverandering worden de Engelse wijnen ook steeds beter en momenteel wordt er veel geld gestoken in de aanplant van nieuwe wijngaarden en het opleiden van wijnmakers.

Inmiddels telt Engeland zo'n 1800-2000 hectare aan wijngaarden. Ondanks het nog relatief lage aantal zonuren doen druiven het goed in met name het zuidelijke klimaat van het Verenigd Koninkrijk. Warmte, vocht en afwatering zijn gunstig. Van oorsprong vindt men in Engeland met name de witte, vroeg rijpende druivenrassen zoals Seyval blanc, Müller-Thurgau, Huxelrebe, Madeleine Angevine 7672, Reichensteiner en Schonburger. In Engeland produceert men zowel witte-, rode-, rosé- als mousserende wijn. Vooral de bubbels gaan momenteel erg goed op de wereldmarkt.

In ons assortiment vindt u wijn van wijnhuis Windsor Great Park Vineyard. De wijngaard in Windsor Great Park, naast Windsor Castle, is eigendom van de Britse Crown Estate. Wie deze wijnen drinkt, bevindt zich in goed gezelschap: de wijn werd al geserveerd in aanwezigheid van Harry & Meghan en Willem-Alexander & Maxima!

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!