Filteren

Pinot Blanc

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 34

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pinot Blanc druif

Inleiding

Pinot Blanc is de hoofdruif van de Crémant d’Alsace. Het is dan ook één van de zeven hoofdrolspelers uit de Elzas. Hij wordt trouwens op vele plaatsen verbouwd maar nergens krijgt hij een hoofdrol toebedeeld. Ook niet dus in de Elzas waar hij niet tot de 4 edele druivenrassen behoort. Zijn stamboom is nochtans goed. Hij is een mutatie van Pinot Gris, die dan weer familie is van Pinot Noir. De smaak lijkt veel op een milde Chardonnay, maar dan in een lichtere versie.

Soort

Wit

Herkomst

Frankrijk

Kenmerken

De Pinot Blanc is een soepele wijn met een aangenaam fruitig parfum en een zachte smaak. Bij voorkeur jong te drinken.

Gebruik

Pinot Blanc vinden we voornamelijk terug in frankrijk in de Elzas, in Duitsland (Baden) en in Noord-Italië (Alto Adige). Verder vinden we hem ook terug in Oostenrijk, Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Synoniemen

Clevner of Klevner (Elzas)
Pinot Bianco (Italië)
Weissburgunder of Weisser Burgunder (Duitsland en Oostenrijk)
Beli Pinot in Slovenië en de Balkanlanden

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!