Ca' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Omschrijving
In de omgeving van Franciacorta, tussen Brescia en Bergamo, bij het meer van Iseo, wordt deze traditionele mousserende wijn gemaakt. De bergen en het meer hebben een gunstige invloed op de wijn. De bodem en dezelfde druivenrassen (75% Chardonnay, 15% Pinot Noir, 10% Pinot Blanc) als in de champagne zorgen ervoor dat deze wijn een geduchte concurrent is geworden van de bekende champagnes. Rijping op fles gebeurt gedurende 25 tot 37 maanden, waardoor zeer elegante, internationale gewaardeerde wijn ontstaat. Het is een blend van jonge en reserve-wijnen. Mooi droog en fruitig, fris, bessig, elegante wijn met een fijne aanhoudende perlage.
De Italiaanse Franciacorta uit Lombardije is misschien wel mooier dan Champagne. Dit is dé best verkochte en meest populaire mousserende wijn van Italië. Terroir, druiven en de productie methode (methode traditionelle) is gelijk aan die van de high-end champagnes en is bekend als de fles is de fraaie goudkleurige folie-verpakking.
Ca' del Bosco is eigendom van Maurizio Zanella, een van de belangrijkste producenten van het gebied, zo niet van heel Italie. Zanella speelde een grote rol binnen de Italiaanse wijnrenaissance van de afgelopen decennia. Het werk van Zanella heeft ertoe geleid dat het gebied Franciacorta in 1995 de DOCG-status verwierf. Die status geldt alleen voor de mousserende wijnen volgens de metodo tradizionale (de wijze waarop franse Champagne wordt gemaakt). Met maar liefst 30 keer de maximale score in de Gambero Rosso is Ca' Del Bosco een van de meest ge-apprecieerde en succesvolle wijnhuizen van Italie.
Het bedrijf is gevestigd in een spectaculair modern gebouw, prachtig gelegen in de heuvels en omringd door 160 ha wijngaard. Kunst speelt er een grote rol. In de kelders worden de modernste technieken gebruikt.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Lombardia |
Appellatie | Franciacorta |
Wijnhuis | Ca del Bosco |
Druif | Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch, Summer party |
Wijnhuis
In de omgeving van Franciacorta, tussen Brescia en Bergamo, bij het meer van Iseo is het geweldige wijnhuis Ca' del Bosco gevestigd. Dit wijnhuis behoort tot de absolute top en produceert geweldige franciacorta's die een dusdanige kwaliteit hebben waar menig gerenommeerd champagnehuis een puntje aan kan zuigen. Naast de Franciacorta Brut Cuvee Prestige heeft Ca' del Bosco een heel gamma aan absolute top wijnen zoals de curtefranco rosso en curtefranco bianco als ook de zeer schaarse Ca' del Bosco Pinéro del Sebino welke is gebaseerd op de pinot noir en een ansolute aanrader is de chardonnay de Ca' del Bosco Chardonnay Terre di Franciacorta DOC.
De bergen en het meer hebben een gunstige invloed op de wijn. De bodem en dezelfde druivenrassen als in de champagne zorgen ervoor dat deze wijn een geduchte concurrent is geworden van de bekende champagnes. Rijping op fles gebeurt gedurende 25 tot 37 maanden, waardoor zeer elegante, internationale gewaardeerde wijn ontstaat. Het is een blend van jonge en reserve-wijnen. Mooi droog en fruitig, fris, bessig, elegante wijn met een fijne aanhoudende perlage. Ca' del Bosco is eigendom van Maurizio Zanella, een van de belangrijkste producenten van het gebied, zo niet van heel Italie. Zanella speelde een grote rol binnen de Italiaanse wijnrenaissance van de afgelopen decennia. Het werk van Zanella heeft ertoe geleid dat het gebied Franciacorta in 1995 de DOCG-status verwierf. Die status geldt alleen voor de mousserende wijnen volgens de metodo tradizionale (de wijze waarop franse Champagne wordt gemaakt).
Met maar liefst 30 keer de maximale score in de Gambero Rosso is Ca' Del Bosco een van de meest ge-apprecieerde en succesvolle wijnhuizen van Italie. Het bedrijf is gevestigd in een spectaculair modern gebouw, prachtig gelegen in de heuvels en omringd door 160 ha wijngaard. Kunst speelt er een grote rol. In de kelders worden de modernste technieken gebruikt.