OVID Napa Valley - USA
OVID Napa Valley is een uniek, dynamisch en continu experiment in terroir, genesteld op een hoogte van 1,349 voet op een afgelegen bergtop in de westelijke uitlopers van Pritchard Hill. Hier alchemiseren ijzerrijke vulkanische bodems, overvloedige zonneschijn en chaparral flora om gerichte, langlevende wijnen te onthullen die hun bron vieren.Onze vier landgoedwijnen zijn afkomstig van onze...
OVID Napa Valley is een uniek, dynamisch en continu experiment in terroir, genesteld op een hoogte van 1,349 voet op een afgelegen bergtop in de westelijke uitlopers van Pritchard Hill. Hier alchemiseren ijzerrijke vulkanische bodems, overvloedige zonneschijn en chaparral flora om gerichte, langlevende wijnen te onthullen die hun bron vieren.
Onze vier landgoedwijnen zijn afkomstig van onze biologisch geteelde wijngaard van vijftien hectare, geplant in blokken van een hectare met onderstam- en klonale combinaties van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot en Syrah. Elk jaar brengen we ook een kleine selectie Experiment-wijnen uit - die nooit meer gemaakt zullen worden - maar die van fundamenteel belang zijn voor het begrijpen van de ziel en het ethos van onze landgoedwijnen.
De zoon van een wijnmaker en een inwoner van Sonoma County, OVID-wijnmaker Austin Peterson begon in 2006 als oenoloog onder leiding van Andy Erickson. Austin is sinds 2010 wijnmaker en omarmt een spanning tussen klassieke en geavanceerde methoden. Vandaag de dag blijft hij onze wijnen naar nieuwe hoogten en lovende kritieken stuwen, wetende dat we nog maar het topje van de ijsberg van deze opmerkelijke plek hebben gezien.
In 2017 begonnen OVID-oprichters Mark Nelson en Dana Johnson samen met Silver Oak-eigenaar David Duncan met het plannen van het volgende hoofdstuk van de wijnmakerij. Sindsdien hebben we gewerkt aan het behoud van het oorspronkelijke je ne sais quoi van OVID, terwijl we ook middelen delen van de Duncan-familie van wijnmerken, die een diepe toewijding aan duurzaamheid, technologie en kwaliteit delen.
OVID Napa Valley is een uniek, dynamisch en continu experiment in terroir, genesteld op een hoogte van 1,349 voet op een afgelegen bergtop in de westelijke uitlopers van Pritchard Hill. Hier alchemiseren ijzerrijke vulkanische bodems, overvloedige zonneschijn en chaparral flora om gerichte, langlevende wijnen te onthullen die hun bron vieren.
Onze vier landgoedwijnen zijn afkomstig van onze biologisch geteelde wijngaard van vijftien hectare, geplant in blokken van een hectare met onderstam- en klonale combinaties van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot en Syrah. Elk jaar brengen we ook een kleine selectie Experiment-wijnen uit - die nooit meer gemaakt zullen worden - maar die van fundamenteel belang zijn voor het begrijpen van de ziel en het ethos van onze landgoedwijnen.
De zoon van een wijnmaker en een inwoner van Sonoma County, OVID-wijnmaker Austin Peterson begon in 2006 als oenoloog onder leiding van Andy Erickson. Austin is sinds 2010 wijnmaker en omarmt een spanning tussen klassieke en geavanceerde methoden. Vandaag de dag blijft hij onze wijnen naar nieuwe hoogten en lovende kritieken stuwen, wetende dat we nog maar het topje van de ijsberg van deze opmerkelijke plek hebben gezien.
In 2017 begonnen OVID-oprichters Mark Nelson en Dana Johnson samen met Silver Oak-eigenaar David Duncan met het plannen van het volgende hoofdstuk van de wijnmakerij. Sindsdien hebben we gewerkt aan het behoud van het oorspronkelijke je ne sais quoi van OVID, terwijl we ook middelen delen van de Duncan-familie van wijnmerken, die een diepe toewijding aan duurzaamheid, technologie en kwaliteit delen.