2016 OVID Napa Valley


De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2058 |
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Gemixt van 66% Cabernet Sauvignon, 23% Cabernet Franc, 8% Merlot en 3% Petit Verdot, de diep granaat-paarse 2016 Proprietary Red Wine geeft heldere, levendige geuren van geplette rode en zwarte kersen, zwarte bessen en warme pruimen met levendige vleugjes seringen, poedervormige kaneel, zwarte peper en fenegriek, plus hints van wilde salie en ijzererts. Medium tot vol van body met een zeer stevige structuur van heerlijk rijpe, korrelige tannines en naadloze frisheid, heeft het een gespierd fruitprofiel doordrenkt met veel energieke rode en zwarte fruitsprankels met een zeer lange, kruidige afdronk. Wauw!
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | OVID Napa Valley |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2058 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
Wijnhuis
OVID Napa Valley is een uniek, dynamisch en continu experiment in terroir, genesteld op een hoogte van 1,349 voet op een afgelegen bergtop in de westelijke uitlopers van Pritchard Hill. Hier alchemiseren ijzerrijke vulkanische bodems, overvloedige zonneschijn en chaparral flora om gerichte, langlevende wijnen te onthullen die hun bron vieren.
Onze vier landgoedwijnen zijn afkomstig van onze biologisch geteelde wijngaard van vijftien hectare, geplant in blokken van een hectare met onderstam- en klonale combinaties van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot en Syrah. Elk jaar brengen we ook een kleine selectie Experiment-wijnen uit - die nooit meer gemaakt zullen worden - maar die van fundamenteel belang zijn voor het begrijpen van de ziel en het ethos van onze landgoedwijnen.
De zoon van een wijnmaker en een inwoner van Sonoma County, OVID-wijnmaker Austin Peterson begon in 2006 als oenoloog onder leiding van Andy Erickson. Austin is sinds 2010 wijnmaker en omarmt een spanning tussen klassieke en geavanceerde methoden. Vandaag de dag blijft hij onze wijnen naar nieuwe hoogten en lovende kritieken stuwen, wetende dat we nog maar het topje van de ijsberg van deze opmerkelijke plek hebben gezien.
In 2017 begonnen OVID-oprichters Mark Nelson en Dana Johnson samen met Silver Oak-eigenaar David Duncan met het plannen van het volgende hoofdstuk van de wijnmakerij. Sindsdien hebben we gewerkt aan het behoud van het oorspronkelijke je ne sais quoi van OVID, terwijl we ook middelen delen van de Duncan-familie van wijnmerken, die een diepe toewijding aan duurzaamheid, technologie en kwaliteit delen.
Recensies
Bijlagen
