Filteren

Jean-René Germanier

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.

Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.

Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.

Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!