2021 Jean-René Germanier Cornalin Réserve

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2040 |
- Koop 6 voor 45,00 37,19 en bespaar 14%
Op voorraad
46 items beschikbaar
Omschrijving
Cornalin Réserve 2021: Een Zwitserse klassieker met karakter
De Cornalin Réserve 2021 van Jean-René Germanier straalt een intense, dieppaarse kleur met fluwelige reflecties uit. De neus biedt een explosie aan geuren: vlezig rood fruit zoals kersen en morellen, gecombineerd met tonen van gestoofde pruimen, kruidnagel en een vleugje zwarte peper. Dit aroma belooft een intense smaakbeleving voor elke wijnliefhebber.
Bij de eerste slok voel je een verfijnde, knapperige frisheid, waarna de ronde en volle smaak je betovert. Deze wijn biedt een prachtige balans tussen kracht en complexiteit, ondersteund door de zijdezachte tannines. Het rijpingsproces op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden zorgt voor een gelaagde, krachtige smaak die zowel elegant als intens is.
Kenmerken van de Cornalin Réserve
- Druivensoort: 100% Cornalin
- Terroir: Afkomstig uit de wijngaarden van Conthey en Saillon op schist- en morenebodems
- Vinificatie: Gerijpt in 228 liter eikenhouten vaten gedurende 12 maanden
- Foodpairing: Combineert prachtig met rood vlees, wildgerechten en gerijpte alpiene kazen
- Bewaarpotentieel: 8 tot 15 jaar
Tasting notes van de Jean-René Germanier Cornalin Réserve
De Cornalin Réserve biedt een verleidelijk aroma van morellen en kruiden, met een elegante en krachtige textuur. In de mond is deze wijn complex en fris, met tonen van blauwe bessen en een subtiele hint van kruidige likeur. De structuur van de wijn is perfect in balans dankzij de gezonde tannines en minerale zuurgraad, wat zorgt voor een lange, frisse afdronk. De wijn is nu al heerlijk, maar heeft nog een lang rijpingspotentieel.
Awards en erkenning:
- Robert Parker: 93 punten (2018)
- James Suckling: 93 punten (2021)
De Zwitserse wijnen van Jean-René Germanier online bestellen?
De Cornalin Réserve en andere Zwitserse topwijnen van Jean-René Germanier kunt u eenvoudig online bestellen. Bij afhalen in ons Wine Warehouse profiteert u bovendien van een aantrekkelijke korting, die direct zichtbaar is op de afrekenpagina bij het kiezen van de optie 'Afhalen'.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Cornalin |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2038
The 2021 Cornalin Réserve is deep, pure, intense and spicy on the finely flinty or smoky nose that delivers ripe dark berries (elderberries) and black cherry aromas intertwined with notes of cloves, juniper berries, bay leaf and a touch of iodine. Concentrated and firm on the palate, with spicy tannins and medium concentration and ripeness, this is a straight, tight and masculine Cornalin with a full, intense body and a young and slightly astringent finish. It's pretty rustic yet a character. 13% stated alcohol. Natural cork. Tasted in November 2023.
With their latest vintages, enologist Gilles Besse and Jean-Réné Germanier once again underline the exceptional position of the Vétroz domaine, which proves like no other that great wines can be produced from many hectares of vines. The most famous is Cayas, a powerful, intense and long-lasting yet elegant and fresh Syrah from the slate slopes of Balavaud, Vétroz, Chamoson and Fully on the right bank of the Rhône. It is aged for over two years in small barrels. Gilles had brought three vintages to the tasting, including the ready-to-fill barrel sample of the cool 2021. It held its own better than expected against the power and strength of the great 2020—and not every vintage is as successful as 2020...
"The season began in March with very mild temperatures," reports young enologist Delphine Dubuis-Riand. "They continued to rise in April and accelerated the vegetation. The year continued with a particularly hot summer with numerous episodes of thunderstorms, which fortunately had no impact on the health of the grapes." The grape harvest began on September 11 under excellent climatic conditions and lasted until the beginning of October. Then the rain set in. The Cayas was harvested from October 2 to 7, giving a Syrah of remarkably spicy fruit intensity.
Among the white wines, the "second" wine is the wonderfully intense, concentrated and alpine Heida Reserve from calcareous gypsum marl soils. The 2020, which had already been bottled, tragically fell victim to a terrible fire (100,000 bottles lost in all), but the 2021 makes up for it and combines intensity, complexity and freshness with ageability.
The Fendant Balavaud is a Vétroz classic already, but the red Rebbio, whose 2022 assemblage combines Gamay with Gamaret, Syrah and Pinot Noir, is simply irresistible and becoming a kind of favorite wine for everyday and little money.
Published:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
GOLD
★ Médaille d'or The Global Syrah Masters 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Cornalin Réserve 2021: Een Zwitserse klassieker met karakter
De Cornalin Réserve 2021 van Jean-René Germanier straalt een intense, dieppaarse kleur met fluwelige reflecties uit. De neus biedt een explosie aan geuren: vlezig rood fruit zoals kersen en morellen, gecombineerd met tonen van gestoofde pruimen, kruidnagel en een vleugje zwarte peper. Dit aroma belooft een intense smaakbeleving voor elke wijnliefhebber.
Bij de eerste slok voel je een verfijnde, knapperige frisheid, waarna de ronde en volle smaak je betovert. Deze wijn biedt een prachtige balans tussen kracht en complexiteit, ondersteund door de zijdezachte tannines. Het rijpingsproces op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden zorgt voor een gelaagde, krachtige smaak die zowel elegant als intens is.
Kenmerken van de Cornalin Réserve
- Druivensoort: 100% Cornalin
- Terroir: Afkomstig uit de wijngaarden van Conthey en Saillon op schist- en morenebodems
- Vinificatie: Gerijpt in 228 liter eikenhouten vaten gedurende 12 maanden
- Foodpairing: Combineert prachtig met rood vlees, wildgerechten en gerijpte alpiene kazen
- Bewaarpotentieel: 8 tot 15 jaar
Tasting notes van de Jean-René Germanier Cornalin Réserve
De Cornalin Réserve biedt een verleidelijk aroma van morellen en kruiden, met een elegante en krachtige textuur. In de mond is deze wijn complex en fris, met tonen van blauwe bessen en een subtiele hint van kruidige likeur. De structuur van de wijn is perfect in balans dankzij de gezonde tannines en minerale zuurgraad, wat zorgt voor een lange, frisse afdronk. De wijn is nu al heerlijk, maar heeft nog een lang rijpingspotentieel.
Awards en erkenning:
- Robert Parker: 93 punten (2018)
- James Suckling: 93 punten (2021)
De Zwitserse wijnen van Jean-René Germanier online bestellen?
De Cornalin Réserve en andere Zwitserse topwijnen van Jean-René Germanier kunt u eenvoudig online bestellen. Bij afhalen in ons Wine Warehouse profiteert u bovendien van een aantrekkelijke korting, die direct zichtbaar is op de afrekenpagina bij het kiezen van de optie 'Afhalen'.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Cornalin |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2038
The 2021 Cornalin Réserve is deep, pure, intense and spicy on the finely flinty or smoky nose that delivers ripe dark berries (elderberries) and black cherry aromas intertwined with notes of cloves, juniper berries, bay leaf and a touch of iodine. Concentrated and firm on the palate, with spicy tannins and medium concentration and ripeness, this is a straight, tight and masculine Cornalin with a full, intense body and a young and slightly astringent finish. It's pretty rustic yet a character. 13% stated alcohol. Natural cork. Tasted in November 2023.
With their latest vintages, enologist Gilles Besse and Jean-Réné Germanier once again underline the exceptional position of the Vétroz domaine, which proves like no other that great wines can be produced from many hectares of vines. The most famous is Cayas, a powerful, intense and long-lasting yet elegant and fresh Syrah from the slate slopes of Balavaud, Vétroz, Chamoson and Fully on the right bank of the Rhône. It is aged for over two years in small barrels. Gilles had brought three vintages to the tasting, including the ready-to-fill barrel sample of the cool 2021. It held its own better than expected against the power and strength of the great 2020—and not every vintage is as successful as 2020...
"The season began in March with very mild temperatures," reports young enologist Delphine Dubuis-Riand. "They continued to rise in April and accelerated the vegetation. The year continued with a particularly hot summer with numerous episodes of thunderstorms, which fortunately had no impact on the health of the grapes." The grape harvest began on September 11 under excellent climatic conditions and lasted until the beginning of October. Then the rain set in. The Cayas was harvested from October 2 to 7, giving a Syrah of remarkably spicy fruit intensity.
Among the white wines, the "second" wine is the wonderfully intense, concentrated and alpine Heida Reserve from calcareous gypsum marl soils. The 2020, which had already been bottled, tragically fell victim to a terrible fire (100,000 bottles lost in all), but the 2021 makes up for it and combines intensity, complexity and freshness with ageability.
The Fendant Balavaud is a Vétroz classic already, but the red Rebbio, whose 2022 assemblage combines Gamay with Gamaret, Syrah and Pinot Noir, is simply irresistible and becoming a kind of favorite wine for everyday and little money.
Published:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
GOLD
★ Médaille d'or The Global Syrah Masters 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.