2023 Jean-René Germanier Syrah

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2040 |
- Koop 6 voor 22,50 18,60 en bespaar 16%
Op voorraad
53 items beschikbaar
Omschrijving
Syrah 2023: elegante Pinot Noir uit de Valais
Deze Syrah is puur en verleidelijk, met een geconcentreerde, rijpe smaak en verfijnde tannines. Het is een wijn met klasse en stijl, perfect voor wie houdt van elegantie in rode wijnen. De Syrah presenteert een prachtige donkerrode kleur en een intense geur van peper, met frisse tonen van eucalyptus.
Complex en verfijnd smaakprofiel
De smaakaanzet van deze Syrah is soepel en elegant, versterkt door fijne, levendige tannines. Rooster- en kruidige aroma's blijven lang aanwezig in de afdronk, waardoor deze wijn bijzonder geschikt is voor genietmomenten met gerechten van rood vlees en gegrilde kaas.
Kenmerken van de Syrah 2023
- Druivensoort: Syrah
- Terroir: Bodems van glaciale morene, alluvium en graniet
- Vinificatie: Gerijpt in vaten voor extra verfijning
- Serveersuggesties: Rood vlees, gegrild vlees, stoofschotels en alpiene kazen
- Bewaarpotentieel: 6 tot 10 jaar
Tasting notes: rijk en kruidig met verfijnde tannines
Deze Syrah biedt een uitgesproken geur van witte peper en eucalyptus. In de mond is de wijn soepel, elegant en verfijnd, met een kruidige smaak en levendige tannines. Rooster- en kruidige tonen blijven lang hangen in de afdronk, wat zorgt voor een intense en boeiende ervaring.
Bestel de Syrah 2023 van Jean-René Germanier Online
De Syrah 2023 is eenvoudig online te bestellen en kan worden afgehaald in ons Wine Warehouse. Bij afhalen profiteert u direct van een korting, zichtbaar op de afrekenpagina wanneer u de optie ‘Afhalen’ selecteert.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Groen & grassig, Kruidig, Tannines |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2040
Fermented in stainless steel, the dark colored 2023 Syrah shows a deep, intense, elegant and slightly smoky bouquet of ripe and concentrated dark fruits intertwined with pepper, laurel and clove aromas. Round, lush and very elegant on the palate, this is a full-bodied, very intense and aromatic Syrah with lots of substance, finesse, salts and remarkably fine and ripe tannins. The finish is intense and reveals blackberries and a stimulating spiciness and salinity. 13.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in Vétroz, March 2025.
Jean-René Germanier in Vétroz, Valais, is one of Switzerland's most traditional and renowned wineries. The history of the estate began in 1896, when Urbain Germanier produced his first vintage in Balavaud. The estate has been family owned ever since and is now run by Jean-René Germanier and his nephew, Gilles Besse, both passionate enologists, in the third and fourth generations. They focused on quality and sustainable viticulture from an early stage, which is now certified organic in many cases and combined with innovative cellar technology.
The winery cultivates around 60 hectares of its own vines—supplemented by grapes from friendly winegrowers—and processes the annual yield from around 300 hectares of vineyards into over 40 different wines. This diversity reflects the unique terroir of the region, especially around the Balavaud vineyards, which are considered some of the best in the Valais. The preferred grape varieties, on the other hand, are typically Swiss: first and foremost the rare Amigne, a quarter of the world's production of which takes place here, followed by Fendant (Chasselas), Petite Arvine, Pinot Noir, Syrah and Cornalin. The winery has also pioneered the so-called “bee scale” for the residual sugar content of Amigne wines: One bee means dry, three bees sweet and two bees is in between.
Two icon wines stand out in particular: the legendary Cayas, which has been produced from the best Syrah vineyards since 1995 and aged for 20 months in barriques, and the Mitis Amigne de Vétroz, a noble sweet white wine that has won numerous international awards. The quality of the wines is recognized worldwide. Accordingly, the winery is one of the few Swiss producers to have built up a remarkable export position. Germanier wines are in demand in export markets such as Japan, the US and, increasingly, in France and other European countries. Nevertheless, the main market remains Switzerland, where the wines are partly sold exclusively through national retailers.
For years, the name Jean-René Germanier has stood for the symbiosis of tradition, innovative strength and a deep connection to the terroir—a true flagship of Swiss wine culture.
Published: Jul 31, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Syrah 2023: elegante Pinot Noir uit de Valais
Deze Syrah is puur en verleidelijk, met een geconcentreerde, rijpe smaak en verfijnde tannines. Het is een wijn met klasse en stijl, perfect voor wie houdt van elegantie in rode wijnen. De Syrah presenteert een prachtige donkerrode kleur en een intense geur van peper, met frisse tonen van eucalyptus.
Complex en verfijnd smaakprofiel
De smaakaanzet van deze Syrah is soepel en elegant, versterkt door fijne, levendige tannines. Rooster- en kruidige aroma's blijven lang aanwezig in de afdronk, waardoor deze wijn bijzonder geschikt is voor genietmomenten met gerechten van rood vlees en gegrilde kaas.
Kenmerken van de Syrah 2023
- Druivensoort: Syrah
- Terroir: Bodems van glaciale morene, alluvium en graniet
- Vinificatie: Gerijpt in vaten voor extra verfijning
- Serveersuggesties: Rood vlees, gegrild vlees, stoofschotels en alpiene kazen
- Bewaarpotentieel: 6 tot 10 jaar
Tasting notes: rijk en kruidig met verfijnde tannines
Deze Syrah biedt een uitgesproken geur van witte peper en eucalyptus. In de mond is de wijn soepel, elegant en verfijnd, met een kruidige smaak en levendige tannines. Rooster- en kruidige tonen blijven lang hangen in de afdronk, wat zorgt voor een intense en boeiende ervaring.
Bestel de Syrah 2023 van Jean-René Germanier Online
De Syrah 2023 is eenvoudig online te bestellen en kan worden afgehaald in ons Wine Warehouse. Bij afhalen profiteert u direct van een korting, zichtbaar op de afrekenpagina wanneer u de optie ‘Afhalen’ selecteert.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Groen & grassig, Kruidig, Tannines |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2040
Fermented in stainless steel, the dark colored 2023 Syrah shows a deep, intense, elegant and slightly smoky bouquet of ripe and concentrated dark fruits intertwined with pepper, laurel and clove aromas. Round, lush and very elegant on the palate, this is a full-bodied, very intense and aromatic Syrah with lots of substance, finesse, salts and remarkably fine and ripe tannins. The finish is intense and reveals blackberries and a stimulating spiciness and salinity. 13.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in Vétroz, March 2025.
Jean-René Germanier in Vétroz, Valais, is one of Switzerland's most traditional and renowned wineries. The history of the estate began in 1896, when Urbain Germanier produced his first vintage in Balavaud. The estate has been family owned ever since and is now run by Jean-René Germanier and his nephew, Gilles Besse, both passionate enologists, in the third and fourth generations. They focused on quality and sustainable viticulture from an early stage, which is now certified organic in many cases and combined with innovative cellar technology.
The winery cultivates around 60 hectares of its own vines—supplemented by grapes from friendly winegrowers—and processes the annual yield from around 300 hectares of vineyards into over 40 different wines. This diversity reflects the unique terroir of the region, especially around the Balavaud vineyards, which are considered some of the best in the Valais. The preferred grape varieties, on the other hand, are typically Swiss: first and foremost the rare Amigne, a quarter of the world's production of which takes place here, followed by Fendant (Chasselas), Petite Arvine, Pinot Noir, Syrah and Cornalin. The winery has also pioneered the so-called “bee scale” for the residual sugar content of Amigne wines: One bee means dry, three bees sweet and two bees is in between.
Two icon wines stand out in particular: the legendary Cayas, which has been produced from the best Syrah vineyards since 1995 and aged for 20 months in barriques, and the Mitis Amigne de Vétroz, a noble sweet white wine that has won numerous international awards. The quality of the wines is recognized worldwide. Accordingly, the winery is one of the few Swiss producers to have built up a remarkable export position. Germanier wines are in demand in export markets such as Japan, the US and, increasingly, in France and other European countries. Nevertheless, the main market remains Switzerland, where the wines are partly sold exclusively through national retailers.
For years, the name Jean-René Germanier has stood for the symbiosis of tradition, innovative strength and a deep connection to the terroir—a true flagship of Swiss wine culture.
Published: Jul 31, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.