2021 Jean-René Germanier Humagne Réserve

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
- Koop 6 voor 43,50 35,95 en bespaar 11%
Op voorraad
32 items beschikbaar
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Humagne |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 90+
The 2021 Humagne Réserve opens with a floral bouquet of dried flowers and plums intermingled with spicy and some toasty notes. Aged in tonneaux, this is a round and elegant, juicy and silky-textured Humagne with severe tannins. This is a wild alpine red wine with a medium to supple body and good intensity and structure. It is not the epitome of finesse, and it has a strict character and a saline finish. 13% stated alcohol. Natural cork. Tasted in November 2023.
With their latest vintages, enologist Gilles Besse and Jean-Réné Germanier once again underline the exceptional position of the Vétroz domaine, which proves like no other that great wines can be produced from many hectares of vines. The most famous is Cayas, a powerful, intense and long-lasting yet elegant and fresh Syrah from the slate slopes of Balavaud, Vétroz, Chamoson and Fully on the right bank of the Rhône. It is aged for over two years in small barrels. Gilles had brought three vintages to the tasting, including the ready-to-fill barrel sample of the cool 2021. It held its own better than expected against the power and strength of the great 2020—and not every vintage is as successful as 2020...
"The season began in March with very mild temperatures," reports young enologist Delphine Dubuis-Riand. "They continued to rise in April and accelerated the vegetation. The year continued with a particularly hot summer with numerous episodes of thunderstorms, which fortunately had no impact on the health of the grapes." The grape harvest began on September 11 under excellent climatic conditions and lasted until the beginning of October. Then the rain set in. The Cayas was harvested from October 2 to 7, giving a Syrah of remarkably spicy fruit intensity.
Among the white wines, the "second" wine is the wonderfully intense, concentrated and alpine Heida Reserve from calcareous gypsum marl soils. The 2020, which had already been bottled, tragically fell victim to a terrible fire (100,000 bottles lost in all), but the 2021 makes up for it and combines intensity, complexity and freshness with ageability.
The Fendant Balavaud is a Vétroz classic already, but the red Rebbio, whose 2022 assemblage combines Gamay with Gamaret, Syrah and Pinot Noir, is simply irresistible and becoming a kind of favorite wine for everyday and little money.
Published: Jan 25, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jean-René Germanier Humagne Valais Réserve 2021
Thursday, May 30, 2024
Country: Switzerland
Region: Valais
Vintage: 2021
Score: 93
A strong argument for this indigenous Swiss grape, this medium- to full-bodied red has an excellent balance of restrained raspberry fruit with elegant tannins plus wild herb and licorice complexity. Just beginning to pick up a bit of bottle-age character, but still has many years of life ahead of it. Long, detailed, savory finish. Matured for 12 months in wooden casks. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Humagne |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 90+
The 2021 Humagne Réserve opens with a floral bouquet of dried flowers and plums intermingled with spicy and some toasty notes. Aged in tonneaux, this is a round and elegant, juicy and silky-textured Humagne with severe tannins. This is a wild alpine red wine with a medium to supple body and good intensity and structure. It is not the epitome of finesse, and it has a strict character and a saline finish. 13% stated alcohol. Natural cork. Tasted in November 2023.
With their latest vintages, enologist Gilles Besse and Jean-Réné Germanier once again underline the exceptional position of the Vétroz domaine, which proves like no other that great wines can be produced from many hectares of vines. The most famous is Cayas, a powerful, intense and long-lasting yet elegant and fresh Syrah from the slate slopes of Balavaud, Vétroz, Chamoson and Fully on the right bank of the Rhône. It is aged for over two years in small barrels. Gilles had brought three vintages to the tasting, including the ready-to-fill barrel sample of the cool 2021. It held its own better than expected against the power and strength of the great 2020—and not every vintage is as successful as 2020...
"The season began in March with very mild temperatures," reports young enologist Delphine Dubuis-Riand. "They continued to rise in April and accelerated the vegetation. The year continued with a particularly hot summer with numerous episodes of thunderstorms, which fortunately had no impact on the health of the grapes." The grape harvest began on September 11 under excellent climatic conditions and lasted until the beginning of October. Then the rain set in. The Cayas was harvested from October 2 to 7, giving a Syrah of remarkably spicy fruit intensity.
Among the white wines, the "second" wine is the wonderfully intense, concentrated and alpine Heida Reserve from calcareous gypsum marl soils. The 2020, which had already been bottled, tragically fell victim to a terrible fire (100,000 bottles lost in all), but the 2021 makes up for it and combines intensity, complexity and freshness with ageability.
The Fendant Balavaud is a Vétroz classic already, but the red Rebbio, whose 2022 assemblage combines Gamay with Gamaret, Syrah and Pinot Noir, is simply irresistible and becoming a kind of favorite wine for everyday and little money.
Published: Jan 25, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jean-René Germanier Humagne Valais Réserve 2021
Thursday, May 30, 2024
Country: Switzerland
Region: Valais
Vintage: 2021
Score: 93
A strong argument for this indigenous Swiss grape, this medium- to full-bodied red has an excellent balance of restrained raspberry fruit with elegant tannins plus wild herb and licorice complexity. Just beginning to pick up a bit of bottle-age character, but still has many years of life ahead of it. Long, detailed, savory finish. Matured for 12 months in wooden casks. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.