2021 Jean-René Germanier Arvine Réserve

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2034 |
- Koop 6 voor 43,30 35,79 en bespaar 13%
Omschrijving
De Jean-René Germanier Arvine Réserve is een fantastische complexe en elegante witte wijn uit de Valais gemaakt voor 100% van de autochtone Zwitserse druif de Petite Arvine maar dan vatgegist. De Peite Arvine (lees meer onder link: Druif) is van natuur een wijn met een fatastische zuurgraad en kan fraai verouderen maar na deen eiken veroudeirng wordt het helemaal een complexe wijn. Het is een droge, rijke en gestructureerde wijn. De voor Arvine typische citrusaroma's worden ondersteund door de geroosterde tonen van het vat. In de mond is de levendige aanzet in harmonie met de vetheid en mineraliteit van de wijn. Groot verouderingspotentieel.
Kenmerken:
Druivensoort: Petite Arvine
Bodem: glaciale morene
Productiegebied: Sion
Vinificatie: gerijpt in vaten van 228 liter gedurende 16 maanden
Spijsenwij:Hooggastronomie, gegrilde vis, schaaldieren, risotto met truffels
Verouderingspotentieel: 10-15 jaar
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u een presentatie over dit top-domein uit de Zwistser Valais (Wallis). Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
OVER JEAN-RENÉ GERMANIER
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten. Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Petite Arvine |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 97 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Recensies
Bijlagen


