2021 Jean-René Germanier Arvine Réserve

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2045 |
- Koop 6 voor 43,30 35,79 en bespaar 13%
Op voorraad
57 items beschikbaar
Omschrijving
De Jean-René Germanier Arvine Réserve is een fantastische complexe en elegante witte wijn uit de Valais gemaakt voor 100% van de autochtone Zwitserse druif de Petite Arvine maar dan vatgegist. De Peite Arvine (lees meer onder link: Druif) is van natuur een wijn met een fatastische zuurgraad en kan fraai verouderen maar na deen eiken veroudeirng wordt het helemaal een complexe wijn. Het is een droge, rijke en gestructureerde wijn. De voor Arvine typische citrusaroma's worden ondersteund door de geroosterde tonen van het vat. In de mond is de levendige aanzet in harmonie met de vetheid en mineraliteit van de wijn. Groot verouderingspotentieel.
Kenmerken:
Druivensoort: Petite Arvine
Bodem: glaciale morene
Productiegebied: Sion
Vinificatie: gerijpt in vaten van 228 liter gedurende 16 maanden
Spijsenwij:Hooggastronomie, gegrilde vis, schaaldieren, risotto met truffels
Verouderingspotentieel: 10-15 jaar
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u een presentatie over dit top-domein uit de Zwistser Valais (Wallis). Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
OVER JEAN-RENÉ GERMANIER
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten. Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Petite Arvine |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 97 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2045
Tasted from the tank (but already assembled and waiting for the bottling, which is scheduled for spring), the 2020 Syrah du Valais Réserve Cayas opens with a deep, pure yet intense bouquet of dark berries, crushed stones, white pepper and hints of salted licorice. Sourced from up to 15 plots and picked later than the 2019 due to a longer vegetation period, this is a full-bodied, dense and intense yet pure and vivacious Syrah with juicy, elegant fruit and a great mix of tannins, salt, lemon zest bitters and acidity on the very intense and long finish. This has excellent aging potential.
2020 was a fairly warm, dry vintage in the Valais, with clean, i.e. healthy, but very few, thick-skinned grapes that contained little juice. The start of harvest in the second week of September was nevertheless normal. The wines of the vintage are ripe and concentrated, the reds with serious but elegant tannins. Namely, the Pinots and Syrah Cayas are very promising in a range of many delicious red wines. In 2021, on the other hand, there was a lot of rain from May to July. So, in the flat sites in the bottom of the valley, 19 sprays had to be carried out for plant protection. Peronospora and oidium were the biggest problems of the vintage. Yields were again severely depleted, with only about half of a normal crop being harvested. The strong acidity makes especially the white wines pretty interesting; they were left longer than usual on the lees, with the yeast stirred up several times to better integrate the acidity. 2021 is an excellent vintage for sweet wines as well, for example: the Amigne de Vétroz Réserve and Two Bees. Last but not least, the very first ambassadors of the 2022 vintage are very promising in the Valais in general and at Germanier in particular.
Published: Feb 28, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jean-René Germanier Syrah Valais Cayas Reserve 2018
https://www.jamessuckling.com/tasting-notes/186788/jean-rene-germanier-syrah-valais-cayas-reserve-2018
Score: 97 Points
25 Jun, 2022 – You could easily mistake this for a top Cornas, thanks to the combination of very black berry aromas, raw-meat and smoke character, plus the imposing tannin structure that miraculously comes off as rather elegant. The power and concentration build and build at the crescendo finish, where fruit, fine tannins and savory extravagance are seamlessly interwoven. Just doesn’t want to stop! Drink or hold.
Jean-René Germanier Syrah Valais Cayas Reserve 2019
https://www.jamessuckling.com/tasting-notes/186872/jean-rene-germanier-syrah-valais-cayas-reserve-2019
Score: 95 Points
25 Jun, 2022 – Deep, dark and savory nose with a slew of damson-plum, wild-blackberry and elderberry aromas. With aeration, a touch of warm asphalt emerges. Rich and silky, in spite of the ample, fine tannins that give this Alpine syrah remarkable depth for the cool-climate location. Very long, powdery finish with a super interplay of blackberry, candied orange and elegant acidity. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
GOLD
★ Médaille d'or The Global Syrah Masters 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanDe Jean-René Germanier Arvine Réserve is een fantastische complexe en elegante witte wijn uit de Valais gemaakt voor 100% van de autochtone Zwitserse druif de Petite Arvine maar dan vatgegist. De Peite Arvine (lees meer onder link: Druif) is van natuur een wijn met een fatastische zuurgraad en kan fraai verouderen maar na deen eiken veroudeirng wordt het helemaal een complexe wijn. Het is een droge, rijke en gestructureerde wijn. De voor Arvine typische citrusaroma's worden ondersteund door de geroosterde tonen van het vat. In de mond is de levendige aanzet in harmonie met de vetheid en mineraliteit van de wijn. Groot verouderingspotentieel.
Kenmerken:
Druivensoort: Petite Arvine
Bodem: glaciale morene
Productiegebied: Sion
Vinificatie: gerijpt in vaten van 228 liter gedurende 16 maanden
Spijsenwij:Hooggastronomie, gegrilde vis, schaaldieren, risotto met truffels
Verouderingspotentieel: 10-15 jaar
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u een presentatie over dit top-domein uit de Zwistser Valais (Wallis). Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
OVER JEAN-RENÉ GERMANIER
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten. Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zwitserland |
Regio | Valais (Wallis) |
Wijnhuis | Jean-René Germanier |
Druif | Petite Arvine |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 97 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2045
Tasted from the tank (but already assembled and waiting for the bottling, which is scheduled for spring), the 2020 Syrah du Valais Réserve Cayas opens with a deep, pure yet intense bouquet of dark berries, crushed stones, white pepper and hints of salted licorice. Sourced from up to 15 plots and picked later than the 2019 due to a longer vegetation period, this is a full-bodied, dense and intense yet pure and vivacious Syrah with juicy, elegant fruit and a great mix of tannins, salt, lemon zest bitters and acidity on the very intense and long finish. This has excellent aging potential.
2020 was a fairly warm, dry vintage in the Valais, with clean, i.e. healthy, but very few, thick-skinned grapes that contained little juice. The start of harvest in the second week of September was nevertheless normal. The wines of the vintage are ripe and concentrated, the reds with serious but elegant tannins. Namely, the Pinots and Syrah Cayas are very promising in a range of many delicious red wines. In 2021, on the other hand, there was a lot of rain from May to July. So, in the flat sites in the bottom of the valley, 19 sprays had to be carried out for plant protection. Peronospora and oidium were the biggest problems of the vintage. Yields were again severely depleted, with only about half of a normal crop being harvested. The strong acidity makes especially the white wines pretty interesting; they were left longer than usual on the lees, with the yeast stirred up several times to better integrate the acidity. 2021 is an excellent vintage for sweet wines as well, for example: the Amigne de Vétroz Réserve and Two Bees. Last but not least, the very first ambassadors of the 2022 vintage are very promising in the Valais in general and at Germanier in particular.
Published: Feb 28, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jean-René Germanier Syrah Valais Cayas Reserve 2018
https://www.jamessuckling.com/tasting-notes/186788/jean-rene-germanier-syrah-valais-cayas-reserve-2018
Score: 97 Points
25 Jun, 2022 – You could easily mistake this for a top Cornas, thanks to the combination of very black berry aromas, raw-meat and smoke character, plus the imposing tannin structure that miraculously comes off as rather elegant. The power and concentration build and build at the crescendo finish, where fruit, fine tannins and savory extravagance are seamlessly interwoven. Just doesn’t want to stop! Drink or hold.
Jean-René Germanier Syrah Valais Cayas Reserve 2019
https://www.jamessuckling.com/tasting-notes/186872/jean-rene-germanier-syrah-valais-cayas-reserve-2019
Score: 95 Points
25 Jun, 2022 – Deep, dark and savory nose with a slew of damson-plum, wild-blackberry and elderberry aromas. With aeration, a touch of warm asphalt emerges. Rich and silky, in spite of the ample, fine tannins that give this Alpine syrah remarkable depth for the cool-climate location. Very long, powdery finish with a super interplay of blackberry, candied orange and elegant acidity. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
GOLD
★ Médaille d'or The Global Syrah Masters 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Domaine Jean-René Germanier is een van de oudste Zwitserse wijnmakerijen, opgericht in 1896. Germanier oogstte zijn eerste jaargang in 1896 in Balavaud en wijdde zijn leven aan zijn wijngaarden. Zijn drie zonen, Francis, Paul en Charles namen het later over. Het wijnhuis is nu in de derde generatie onder leiding van Jean-René Germanier en zijn neef Gilles Besse. Gilles Besse was 24 toen hij werd benaderd door zijn oom, die slechts zeven jaar ouder is dan hij, om zich bij de familiewijnmakerij aan te sluiten.
Hij ging de uitdaging aan en begon oenologie te studeren aan de Zwitserse school van Changins. In 1993 vinifieerde hij zijn eerste wijnen op het landgoed, genesteld in het hart van Wallis. Samen zijn Gilles en Jean-René al bijna twintig jaar duurzaam bezig met landbouw en hebben ze uiteindelijk een pioniersrol gespeeld in een kwalitatieve wijnrevolutie in Zwitserland. In de Valais ligt de Zwitserse vallei van de Rhône en deze biedt een buitengewoon alpenterroir en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wijnen de waardige weerspiegeling ervan zullen zijn. Bij Germanier maken ze op-en-top Terroir wijnen gemaakt onder leiding van de getalenteerde oenologen Richard Riand en zijn vrouw Delphine beoefent traditionele vinificatie en vatvinificatie met uitzonderlijke nauwgezetheid en passie. Talrijke internationale onderscheidingen hebben dit streven naar uitmuntendheid bekroond, waaronder meer dan 30 wijnen met meer dan 90 punten in Robert Parker's Wine Advocate.
Het landgoed Jean-René Germanier, gelegen in het gehucht Balavaud in Vétroz in Wallis, beslaat 170 hectare en produceert 800.000 flessen. Zo'n dertig hectare wordt bebouwd volgens BIOSUISSE-normen. De wijnstokken profiteren van het hete en droge microklimaat van de regio. Ze groeien op verschillende bodems: leisteen, alluviale afzettingen en gletsjermorenen. Er worden 16 verschillende druivensoorten verbouwd voor een assortiment van 38 wijnen. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Chasselas, Amigne, Arvine, Johannisberg, Chardonnay, Païen, Pinot Noir, Gamay, Syrah, Humagne, Cornalin, Gamaret en Merlot. De beste druiven worden met de hand geplukt en gebruikt om hun hoogwaardige rode, witte, rosé- en dessertwijnen te maken.
Jean-René Germanier maakt Terroir wijnen dus geen gekunstel maar goede wijnen komen van gezonde druiven en de wijn met het Terroir vertegenwoordigen. Het begrip terroir beschrijft een specifieke harmonie tussen kenmerken van bodem, microklimaat en druivensoort. In bepaalde wijngaarden, landgoederen of plaatsen brengt dit drietal eigenschappen voort die het mogelijk maken om zeer unieke wijnen te creëren, duidelijk gekenmerkt door hun oogstjaar en die de druivensoort zelf veredelen. Meer dan 25 jaar geleden werden ze pioniers in methoden van duurzame wijnbouw uit respect voor het milieu. Door het praktijkgebruik van geïntegreerde productie hebben ze met succes het gebruik van pesticiden en andere behandelingen geëlimineerd. Vandaag hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door het gebruik van synthetische producten te elimineren in al onze wijngaarden, die meer dan 25 hectare omvatten. Als gevolg hiervan zijn ze een van de grootste wijndomeinen van het land geworden die gecertificeerd zijn als BIOSUISSE.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan