Filteren

Egon Müller

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Egon Müller is een Duitse wijnproducent die bekend staat om het produceren van de beste Riesling's ter wereld. Het landgoed, officieel bekend als Weingut Egon Müller, ligt in het Saardal in de wijnstreek Moezel in Duitsland. 

Geschiedenis van Egon Müller

Het wijndomein Egon Müller heeft een lange en legendarische geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 18e eeuw. De familie Müller is al generaties lang betrokken bij de wijnbereiding. Egon Müller staat vooral bekend om zijn productie van Riesling, een druivensoort die gedijt in het koele klimaat en de steile wijngaarden van de Moezelstreek. Het landgoed bezit en beheert enkele van de meest begeerde wijngaarden in de Saarvallei, waaronder de wijngaard Scharzhofberg. De Scharzhofberg is een van de beroemdste en meest gewaardeerde wijngaarden van Duitsland, bekend om zijn unieke microklimaat en ideale terroir voor Riesling.

Traditionele wijnbereiding

Egon Müller houdt zich aan traditionele wijnbereidingspraktijken. Ze richten zich op het maken van wijn met weinig interventie, het met de hand oogsten en het zacht persen van de druiven. Het wijnbereidingsproces benadrukt het behoud van de natuurlijke smaken en kenmerken van de Riesling. De Riesling-wijnen van Egon Müller worden gevierd vanwege hun zuiverheid, elegantie en een aparte expressie van terroir. De wijnen worden vaak gekenmerkt door levendige zuurgraad, intense fruitsmaken en een opmerkelijk rijpingspotentieel. Egon Müller produceert Rieslings in verschillende stijlen, waaronder Trocken (droog) en Feinherb (droog). Deze diversiteit komt tegemoet aan verschillende smaken en voorkeuren.

Scharzhof

De volledige naam van Egon Müller is Egon Müller-Scharzhof, wat verwijst naar de beroemde Scharzhofberg-wijngaard. Deze wijngaard vormt de kern van de reputatie van het landgoed en is waar veel van hun iconische Rieslings vandaan komen.
De toewijding van Egon Müller aan het produceren van uitzonderlijke Riesling-wijnen en hun beheer over de opmerkelijke Scharzhofberg-wijngaard hebben hun positie als een van 's werelds meest vooraanstaande Riesling-producenten verstevigd. Hun wijnen worden gevierd vanwege hun unieke karakter en het vermogen om gracieus te verouderen, waardoor ze een punt van trots zijn voor Duitse wijnliefhebbers.

Egon Müller

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!