2021 Egon Müller zu Scharzhof Scharzhofberger Spätlese

265,00 219,01
Wijnsoort Wit
Land Duitsland
Regio Moezel
Wijnhuis Egon Müller
Jaar 2021
Druif Riesling
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (7.5%)
Drink venster 2022 - 2072
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De wijnen van Egon Müller zijn wereldwijd een begrip. De legendarische reputatie van dit wijngoed is vooral gebaseerd op zijn edelzoete wijnen. Deze bezitten een ongekend bewaarpotentieel en overtreffen menig rode wijn. Legendarische wijnen met wereldfaam, zijn die uit: 1997 en 1999. De wijnen van Egon Müller-Scharzhof zijn zo gewild dat deze jaarlijks op de wijnveiling in Trier recordprijzen opbrengen en de rating van Parker en Suckling liggen vaak heel dicht tegen de maximale 100-punten grens aan.

Het totale wijngaardbezit omvat 8 hectare, waarvan 7 hectare bezittingen in Scharzhof. De beroemde wijngaard, Wiltinger Braune Kupp is geheel in handen van Egon Müller. De hiervan afkomstige wijnen dragen de naam `Le Gallais.`

Vanaf 2000 vond er een wisseling van de wacht plaats. Stefan Fabian nam het roer als keldermeester over van Horst Frank. Het wijnmaken op Scharzhof is erg traditioneel en minimalistisch, d.w.z. dat de kwaliteit voor 100% ontstaat in de wijngaard. In de kelder wordt er dan ook minimaal ingegrepen, zodat het terroir tot volle expressie kan komen. De filosofie van Egon Müller is nog altijd een klinkende waarheid: de kwaliteit ontstaat in de wijngaard en waardoor de fijnste wijnen worden gecreëerd.

De Egon Müller Scharzhofberger Spätlese briljant, super nauwkeurig met alles iun balans. In de neus is deze top Riesling kruidig ​​met heldere, elegante, diepe en terroir-typische neus met mango- en papaja-aroma's. In de mond aroma's van tropisch fruit en is de wijn sappig en elegant met een verfijnde en naadloze smaak leiden tot een zout-pikante, verrukkelijke en stimulerende afdronk met grote finesse en precisie. Dit is Scharzhofberger op zijn best en een Spätlese die bijna perfect is!

Suckling schrijft over de Egon Müller Scharzhof Scharzhofberger Spätlese "Where in the world can you find floral honey that's this fine? The fragrance of this is a masterpiece of elegance"

Vineyard for 2021 Egon Müller zu Scharzhof Scharzhofberger Spätlese
Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Duitsland
Regio Moezel
Wijnhuis Egon Müller
Druif Riesling
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2021
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2072
Alcohol % 7.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 98
James Suckling rating 96
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Complex, Fris, Fruitig, Mineraal, Rijk, Steenfruit, Strak, Wit fruit, Zoet
Drink momenten Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Egon Müller zu Scharzhof Scharzhofberger Spätlese
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

31.01.2023

2009 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial

"Geweldige Rioja, superlange afdronk" John

Bekijk product recensie