Cornalin - Roupeiro
Er is veel verwarring over de Cornalin. Cornalin is de naam van dat ras in het Italiaanse Valle d’Aosta. Maar nu komt het verwarrende…De Zwitsers hebben hun inheemse ras Rouge du Pays in 1972 gewoonweg – en dus foutief – cornalin gedoopt. Ze hebben daarmee de benaming van humagne rouge in Aosta gebruikt. Daarmee is de verwarring compleet. Snapt u het nog. Dus de Cornalin uit...
Er is veel verwarring over de Cornalin. Cornalin is de naam van dat ras in het Italiaanse Valle d’Aosta. Maar nu komt het verwarrende…De Zwitsers hebben hun inheemse ras Rouge du Pays in 1972 gewoonweg – en dus foutief – cornalin gedoopt. Ze hebben daarmee de benaming van humagne rouge in Aosta gebruikt. Daarmee is de verwarring compleet. Snapt u het nog. Dus de Cornalin uit Zwitserland is wat anders dan de Cornalin Italië en de Cornalin uit Italië is feitelijk gelijk aan de Humagne uit Zwitserland.
Hoe smaakt wijn van de Cornalin druif?
Het is een druif die rode wijn geeft met veel structuur en pit. Ze willen nog wel eens wat 'aards' zijn met peper en zwart fruit in de smaak. Traditioneel combineren ze goed met wild.
Er is veel verwarring over de Cornalin. Cornalin is de naam van dat ras in het Italiaanse Valle d’Aosta. Maar nu komt het verwarrende…De Zwitsers hebben hun inheemse ras Rouge du Pays in 1972 gewoonweg – en dus foutief – cornalin gedoopt. Ze hebben daarmee de benaming van humagne rouge in Aosta gebruikt. Daarmee is de verwarring compleet. Snapt u het nog. Dus de Cornalin uit Zwitserland is wat anders dan de Cornalin Italië en de Cornalin uit Italië is feitelijk gelijk aan de Humagne uit Zwitserland.
Hoe smaakt wijn van de Cornalin druif?
Het is een druif die rode wijn geeft met veel structuur en pit. Ze willen nog wel eens wat 'aards' zijn met peper en zwart fruit in de smaak. Traditioneel combineren ze goed met wild.