Filteren

Aconcagua Valley

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 18

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De Aconcagua-vallei is een van de gerenommeerde wijnregio's van Chili, bekend om zijn uitzonderlijke wijnproductie. De Aconcagua-vallei ligt in centraal Chili, net ten noorden van de hoofdstad Santiago. Het maakt deel uit van het grotere wijngebied Aconcagua, waartoe ook de subregio's Aconcagua Costa en Aconcagua Andes behoren. De vallei is vernoemd naar de rivier de Aconcagua, die door de regio stroomt.

Meer informatie over de Aconcagua-vallei

De Aconcagua-vallei heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koele, natte winters. Dit klimaat is ideaal voor de druiventeelt en maakt de productie van wijnen van hoge kwaliteit mogelijk. De temperatuurvariatie tussen dag en nacht draagt bij aan de ontwikkeling van complexe smaken in de druiven. De Aconcagua-vallei staat bekend om zijn productie van rode en witte druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Carmenere behoren tot de opmerkelijke rode druivensoorten die hier worden verbouwd. Voor witte wijnen worden gewoonlijk Chardonnay en Sauvignon Blanc verbouwd. De diverse microklimaten in de vallei zorgen voor de succesvolle groei van verschillende druivensoorten. De wijngaarden van de Aconcagua-vallei bevinden zich vaak op hogere hoogten, die kunnen variëren van ongeveer 200 tot 1.000 meter boven zeeniveau. Deze variatie in hoogte beïnvloedt het karakter van de geproduceerde wijnen. De vallei wordt ook gekenmerkt door diverse bodems, waaronder klei, alluviale en granietachtige bodems, die unieke terroirs bieden voor de wijnbereiding.

De Aconcagua-vallei staat bekend om zijn premium wijnproductie, met de nadruk op zowel rode als witte wijnen. Vooral Cabernet Sauvignon uit de regio staat hoog aangeschreven vanwege zijn kwaliteit. De wijnen uit de vallei staan bekend om hun evenwicht, elegantie en terroirexpressie. Binnen de Aconcagua-vallei kun je verschillende subregio's vinden die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze omvatten San Esteban, Alto Jahuel en de Aconcagua-vallei zelf. Elke subregio draagt bij aan de algehele diversiteit aan wijnen die in de wijnregio Aconcagua worden geproduceerd. De Aconcagua-vallei herbergt talloze wijnhuizen, zowel grote als kleine, die een breed scala aan wijnen produceren. Veel van deze wijnhuizen bieden proeverijen en rondleidingen aan, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om de wijntradities van de regio te verkennen en te genieten van de prachtige landschappen. Over het geheel genomen is de Aconcagua-vallei een belangrijke speler in de Chileense wijnindustrie, die wijnen van uitzonderlijke kwaliteit produceert die zowel nationaal als internationaal hoog aangeschreven staan. De unieke combinatie van klimaat, terroir en druivensoorten draagt bij aan de reputatie van de regio als een topwijnproducerend gebied in Chili.

Welke druiven worden er gebruikt in de Aconcagua-vallei?


De Aconcagua-vallei in Chili staat bekend om het cultiveren van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel rood als wit. Hier zijn enkele van de belangrijkste druivensoorten die veel in de Aconcagua-vallei worden geteeld:

Rode druivenrassen:

Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon is een van de meest prominente rode druivensoorten in de Aconcagua-vallei. Het gedijt in het mediterrane klimaat van de vallei en produceert wijnen met rijke, donkere fruitsmaken en een uitstekend rijpingspotentieel.

Merlot: Merlot is een andere veel aangeplante rode druif in de Aconcagua-vallei. Het produceert zachtere, meer toegankelijke wijnen met smaken van pruimen, rode bessen en een zachte textuur.

Syrah (Shiraz): Syrah staat bekend om zijn gedurfde, kruidige en donkere fruitsmaken. Hij doet het goed in de gevarieerde terroirs van de regio, wat resulteert in diverse uitingen van de druif.

Carmenere: Carmenere, oorspronkelijk afkomstig uit Bordeaux, heeft een nieuw thuis gevonden in Chili. Het biedt onderscheidende kenmerken van kruiden en rood fruit en staat bekend als de kenmerkende druif van Chili.

Petit Verdot: Hoewel het minder gebruikelijk is, wordt Petit Verdot ook geteeld in de Aconcagua-vallei. Het wordt vaak gebruikt in blends om structuur en diepe kleur aan de wijnen toe te voegen.

Witte druivenrassen:

Chardonnay: Chardonnay is de belangrijkste witte druivensoort in de Aconcagua-vallei. Het gedijt goed in de koele klimaatregio's van de vallei en produceert witte wijnen met smaken die variëren van fris en verfrissend tot rijk en boterachtig.

Sauvignon Blanc: Sauvignon Blanc staat bekend om zijn pittige en kruidachtige karakter. Het wordt verbouwd in de Aconcagua-vallei om frisse en aromatische witte wijnen te creëren.

Viognier: Viognier komt minder vaak voor, maar is wel in de regio te vinden. Het staat bekend om zijn aromatische en bloemige kwaliteiten, die vaak worden gebruikt om geurige en expressieve witte wijnen te maken.

Riesling: Sommige wijngaarden in de Aconcagua-vallei verbouwen ook Riesling en produceren aromatische witte wijnen met verschillende niveaus van zoetheid.

Deze druivensoorten gedijen in de diverse microklimaten en bodems van de Aconcagua-vallei, waardoor wijnmakers een breed scala aan wijnen met verschillende kenmerken kunnen creëren. Het terroir, het klimaat en de hoogte van de vallei dragen bij aan de kwaliteit en het unieke karakter van de druiven die in dit wijngebied worden verbouwd.

Hoe zit het met de subregio's van de Aconcagua-vallei?

De Aconcagua-vallei in Chili bestaat uit verschillende subregio's, elk met zijn unieke kenmerken en wijnaanbod. Hier zijn enkele van de belangrijkste subregio’s binnen de Aconcagua-vallei:

Aconcagua Costa: Aconcagua Costa, ook wel bekend als de kust van Aconcagua, is de subregio die het dichtst bij de Stille Oceaan ligt. Deze nabijheid van de oceaan heeft een aanzienlijke invloed op het klimaat. De verkoelende zeebries zorgt voor een gematigde temperatuur, wat ideaal is voor de teelt van bepaalde druivensoorten. Aconcagua Costa staat bekend om het produceren van uitstekende wijnen met een koel klimaat, vooral Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijnen uit deze subregio vertonen vaak een heldere zuurgraad, mineraliteit en een uitgesproken kustinvloed.

Aconcagua-vallei: De Aconcagua-vallei is de centrale subregio van het wijngebied Aconcagua Valley. Dit gebied omvat een scala aan microklimaten, dankzij de verschillende hoogtes en de nabijheid van het Andesgebergte. Het is bijzonder geschikt voor de teelt van rode druivensoorten, waarvan Cabernet Sauvignon en Merlot tot de meest aangeplante druivensoorten behoren. Wijnen uit deze subregio hebben doorgaans een goede structuur en complexiteit.

Valle de Aconcagua: Valle de Aconcagua omvat het hart van de Aconcagua-vallei, met wijngaarden op verschillende hoogtes. Deze subregio staat bekend om zijn veelzijdigheid in het produceren van zowel rode als witte wijnen. Wijnmakers in Valle de Aconcagua creëren een breed scala aan wijnen die de diverse terroirs van de vallei laten zien.

Aconcagua Interior: Aconcagua Interior ligt, zoals de naam al doet vermoeden, verder landinwaarts, weg van de verkoelende invloeden van de oceaan. Deze subregio ervaart doorgaans warmere temperaturen, waardoor het geschikt is voor rode druivensoorten. Carmenere, Syrah en Cabernet Sauvignon worden veel geteeld in Aconcagua Interior. De wijnen uit dit gebied hebben vaak rijpere fruitsmaken en een robuuster karakter.

Deze subregio's weerspiegelen de diverse terroirs en microklimaten van de Aconcagua-vallei, waardoor wijnmakers een breed spectrum aan druiventeeltomstandigheden krijgen. Als gevolg hiervan staat de Aconcagua-vallei bekend om het produceren van een grote verscheidenheid aan wijnen van hoge kwaliteit die tegemoetkomen aan verschillende smaken en voorkeuren.

Aconcagua Valley

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!