Filteren
Aconcagua Valley

Aconcagua Valley

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De wijnstreek Aconcagua is een van de 5 belangrijkste wijnregio's van Chili, bestaande uit 4 kleine wijndistricten, waarvan er één Aconcagua Valley is. Het ligt 90 km van de hoofdstad van Chili, Santiago, en is een van de laatste transversale valleien van het land. De oevers van de Aconcagua River die van het Andesgebergte naar de Stille Oceaan stroomt, zijn ideaal voor het kweken van de beste druivensoorten. 145 jaar geleden inspireerde het mediterrane klimaat van de vallei met een langdurig droog seizoen en geconcentreerde regens in de winter Don Macimiano Errazuriz om zijn wijnmakerij hier te vestigen. Met zijn prachtige landschap van de bergen tot aan de kust, is deze regio de oorsprong geweest van eindeloze beroemde Chileense wijnen.

De Aconcagua-vallei heeft zo’n honderd kilometer aan wijnvelden en loopt tussen twee bergwanden van het Andesgebergte. De wijnstokken bevinden zich dichtbij de rivier en volgen het verse smeltwater uit de Andes. De wijnstreek Aconcagua Valley is dan ook vernoemd naar de rivier die stroomt vanaf de berg Aconcagua. Door de geografische ligging van de wijnstreek liggen de meeste wijngaarden in het westen op een hoogte van duizend meter. De oostelijke gebieden liggen echter dichter bij het zeeniveau, op ongeveer honderd meter hoogte. Dit is het geval bij meerdere wijnstreken in Chili. Als gevolg van de hogere ligging krijgt de wijn uit deze streek een uitgesproken, karakteristieke smaak. Doordat het warme, droge land warmer wordt in de middag, zuigt de hete lucht in het oosten koele lucht vanuit het westen aan. Het omgekeerde proces gebeurt vervolgens later in de avond. Het voordeel van deze luchtcirculatie, is dat het de kans op wijnziektes verminderd. Zonder het circulerende klimaat maken de wijnstokken in de Aconcagua-vallei geen schijn van kans. De Aconcaguaanse wijnen zijn fors en vol van smaak, met hints van noten en gedroogd fruit. In veel wijnen zijn smaken van kers en abrikoos aanwezig.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!