2023 Cave Yves Cuilleron Roussanne Les Vignes d'à Côte

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
  • Koop 6 voor 17,80 14,71 en bespaar 5%
Niet op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Voor de noordelijke Rhône is de Viognier ongetwijfeld de beroemdste witte druif. Viognier dankt zijn faam aan de dure wijnen uit Condrieu. Maar ten zuiden van Condrieu,in de appellation Saint-Joseph, vinden we twee heel andere druiven, Roussanne en Marsanne. En toevallig is Saint-Joseph ook de thuisbasis van Yves Cuilleron, dus hij kent deze druiven als zijn broekzak. Zoals de Roussanne, die hij niet alleen gebruikt voor de witte Saint-Joseph, maar ook voor het maken van een aangename landwijn. Hij is afkomstig uit wijngaarden met een warme ondergrond, bestaand uit verweerd graniet, in het dorp Chavanay. In de wijngaard worden geen herbiciden of pesticiden gebruikt. Cuilleron streeft naar een natuurlijk evenwicht tussen druivenstokken en ondergrond. Tussen de stokken staat onderbegroeiing, om erosie tegen te gaan. De druiven worden met de hand geplukt, waarna de gisting plaatsvindt op lage temperatuur. Daarna vindt een rijping plaats op deels cuve en deels eikenhouten barriques, op de lie, de dode gistcellen, die de wijn kracht en structuur geven. Een heerlijk glas wijn, om ongecompliceerd van te genieten.

De Roussanne 'Les Vignes d'à Côte' heeft een helder strogele kleur. Het is een witte weelderige wijn maar tevens ingetogen, subtiel en elegant. In de neus ruiken we tonen van exotisch fruit, kweepeer, gele pruimen en abrikozen, vleugje vanille en amandel. In de mond is de wijn elegant van smaak, met tonen van rijpe peer en perzik Daarnaast heerlijk sappig en vol maar ook met mooie zuren. Ideaal bij vis, gerookte schelvis op toast, salade met inktvis, maar combineert ook goed met wit vlees, zoals kalfsvlees

Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.

Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.

Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Rhone
Wijnhuis Cave Yves Cuilleron
Druif Roussane
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2027
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard

Wijnhuis

chevron-down

Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.

Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.

Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2023 Cave Yves Cuilleron Roussanne Les Vignes d'à Côte
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

29.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2024 Gramona Gessami Blanco

"Een lekkere verfijnde wijn" Adriana de Zeeuw

Bekijk product recensie