2023 Cave Yves Cuilleron Saint-Joseph Le Lombard

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2032 |
Beschikbaar per | 7 aug. 2025 |
- Koop 6 voor 37,45 30,95 en bespaar 6%
Op voorraad
9 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Hoewel vrijwel alle druiven van de grote Franse wijngebieden elders ter wereld zijn aangeplant, zijn sommige op de een of andere manier toch ‘overgeslagen’. Dat geldt zeker voor de druif in deze wijn: de Marsanne. De Marsanne is befaamd om zijn bijdrage aan bijvoorbeeld een van de grootste witte wijnen van de Rhône, Hermitage blanc. Dat hij elders weinig wordt gevonden, valt wellicht te verklaren uit zijn vrij strakke karakter, met altijd wat duidelijke zuren en ook het feit dat het geen druif is die ‘fruitige’ wijnen oplevert, en fruitige wijnen zijn helemaal ‘in’. Maar daar staat tegenover dat rijp geoogste marsanne prachtige wijnen oplevert, met een geweldige diepte en concentratie, zoals Cuilleron ook laat zien met deze wijn. Hij wordt gemaakt van veertig jaar oude stokken van een paar fraaie percelen op het Oost- Zuidoosten. De wijn gist op eikenhouten vaten en wordt 10 maanden op vat opgevoed. De druiven worden wat overrijp geoogst, zodat de wijn krachtig en geconcentreerd van karakter is. Hij kan jong worden gedronken, maar ook probleemloos tien jaar worden bewaard. Een geweldig glas wit.
De Saint-Joseph Le Lombard heeft in het glas een heldere goudgele kleur, In de neus heeft de wijn een krachtige geur met tonen van noten, honing, abrikoos, in de mond is deze witte Marsanne full bodied en intens, veeel kracht, zelfs wat molligheid, maar ook mineralen en zuren, diepte en intensiteit, heerlijk breed en complex.
Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.
Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.
Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.
Specificaties
Beschikbaar per | 7 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Saint-Joseph |
Wijnhuis | Cave Yves Cuilleron |
Druif | Marsanne |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Krachtig, Kruidig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras |
Professionele Recensies
Parker
Rating
92
Release Price
NA
Drink Date
2013 - 2016
Reviewed by
Jeb Dunnuck
Issue Date
30th Dec 2013
Source
210, The Wine Advocate
Made in a richer, more substantial style, the rocking good 2012 Saint Joseph Le Lombard gives up classic Marsanne notes of mineral, citrus blossom, tangerine and brioche. Medium-bodied, beautifully fresh and elegant, with great, yet integrated, acidity, it gains steam in the glass and delivers loads of fruit without ever seeming heavy. Enjoy it over the coming couple of years.
Yves releases two cuvees from Cornas, and I found the quality consistent in 2012, yet preferred the Vires release by a fair margin in 2011. There are three Saint Joseph cuvees in red: the Les Pierres Seches, which comes from sand and granite soils around the town of Chavanay; the L'Amarybelle, which comes from high density, terraced plantings of older vines; and lastly, the Les Serines, which comes from the oldest vines of the estate and is the only cuvee to see new oak.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
YVES CUILLERON
St.-Joseph White Le Lombard 2016
Score: 93
Release Price $38
Country France
Region Northern Rhône
Issue: Nov 30, 2018
Tasting Note
Ripe, but leaning to the racy side, with a chamomile and quinine thread that harnesses the yellow apple, persimmon and mirabelle plum flavors. Shows a zing of bitter orange and almond through the lightly toasted finish. Marsanne. Drink now through 2022. 916 cases made, 35 cases imported. — JM
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.
Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.
Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanHoewel vrijwel alle druiven van de grote Franse wijngebieden elders ter wereld zijn aangeplant, zijn sommige op de een of andere manier toch ‘overgeslagen’. Dat geldt zeker voor de druif in deze wijn: de Marsanne. De Marsanne is befaamd om zijn bijdrage aan bijvoorbeeld een van de grootste witte wijnen van de Rhône, Hermitage blanc. Dat hij elders weinig wordt gevonden, valt wellicht te verklaren uit zijn vrij strakke karakter, met altijd wat duidelijke zuren en ook het feit dat het geen druif is die ‘fruitige’ wijnen oplevert, en fruitige wijnen zijn helemaal ‘in’. Maar daar staat tegenover dat rijp geoogste marsanne prachtige wijnen oplevert, met een geweldige diepte en concentratie, zoals Cuilleron ook laat zien met deze wijn. Hij wordt gemaakt van veertig jaar oude stokken van een paar fraaie percelen op het Oost- Zuidoosten. De wijn gist op eikenhouten vaten en wordt 10 maanden op vat opgevoed. De druiven worden wat overrijp geoogst, zodat de wijn krachtig en geconcentreerd van karakter is. Hij kan jong worden gedronken, maar ook probleemloos tien jaar worden bewaard. Een geweldig glas wit.
De Saint-Joseph Le Lombard heeft in het glas een heldere goudgele kleur, In de neus heeft de wijn een krachtige geur met tonen van noten, honing, abrikoos, in de mond is deze witte Marsanne full bodied en intens, veeel kracht, zelfs wat molligheid, maar ook mineralen en zuren, diepte en intensiteit, heerlijk breed en complex.
Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.
Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.
Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.
Beschikbaar per | 7 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Saint-Joseph |
Wijnhuis | Cave Yves Cuilleron |
Druif | Marsanne |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Krachtig, Kruidig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras |
Parker
Rating
92
Release Price
NA
Drink Date
2013 - 2016
Reviewed by
Jeb Dunnuck
Issue Date
30th Dec 2013
Source
210, The Wine Advocate
Made in a richer, more substantial style, the rocking good 2012 Saint Joseph Le Lombard gives up classic Marsanne notes of mineral, citrus blossom, tangerine and brioche. Medium-bodied, beautifully fresh and elegant, with great, yet integrated, acidity, it gains steam in the glass and delivers loads of fruit without ever seeming heavy. Enjoy it over the coming couple of years.
Yves releases two cuvees from Cornas, and I found the quality consistent in 2012, yet preferred the Vires release by a fair margin in 2011. There are three Saint Joseph cuvees in red: the Les Pierres Seches, which comes from sand and granite soils around the town of Chavanay; the L'Amarybelle, which comes from high density, terraced plantings of older vines; and lastly, the Les Serines, which comes from the oldest vines of the estate and is the only cuvee to see new oak.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
YVES CUILLERON
St.-Joseph White Le Lombard 2016
Score: 93
Release Price $38
Country France
Region Northern Rhône
Issue: Nov 30, 2018
Tasting Note
Ripe, but leaning to the racy side, with a chamomile and quinine thread that harnesses the yellow apple, persimmon and mirabelle plum flavors. Shows a zing of bitter orange and almond through the lightly toasted finish. Marsanne. Drink now through 2022. 916 cases made, 35 cases imported. — JM
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.
Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.
Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan