2022 Raul Pérez La Vizcaína El Rapolao

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2031 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.
Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. La Vizcaína is een project van Raul Pérez waarbij hij de wijnen indeelt volgens herkomst met betrekking tot zonoriëntatie, terroir enz. La Vizcaína is de naam die de inwoners van Valtuille gaven aan Rauls vader die oenoloog was en op jonge leeftijd stierf. In dit project wordt Raul bijgestaan door zijn neef en oenoloog Cesar Marquez.De Lomas de Valtuille, Las Gundiñas is een 100% Mencia. Het is een biodynamische wijn. Geen temperatuurcontrole tijdens de gisting. Tijdens de vinificatie worden de principes van de zwaartekracht toegepast, zonder pompen en met zo weinig mogelijk interventies om de wijn zo puur, zuiver en expressief mogelijk in de fles te krijgen. Gisting en maceratie in foeders van 5000 liter. 10 maanden rijping op Franse eiken vaten van het 2e jaar.
De Raul Pérez La Vizcaína El Rapolao is diep van kleur en briljant helder. Het eerste contact is fruitig met noordelijke karaktertrekken. Geen enkel spoor van de vatrijping, noch van de risten. Jeugdig geurpalet. Rijkelijke vulling en samenhangend. Mencia in zijn pure en complexe vorm met een continentale ruggengraat en geen spoor van de vatrijping. 95/100 Parker. Onze vaste klanten weten dat wij een groot fan zijn van de wijnen uit deze streek gemaakt van Mencia (of de witte Godello) zoals de wijnen van Perez en bijvoorbeeld Val de Sil. De continentale invloeden en de stijl geven de wijnen een Bourgondische handtekening en geeft wijnen met een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding!
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Bierzo |
Wijnhuis | Raul Perez |
Druif | Mencia |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$50
Drink Date:
2024 - 2032
The 2022 La Vizcaína Las Gundiñas is the palest and freshest of the 2022 reds from the La Vizcaína range, and it is the one with less alcohol (around 12.7%). It comes from the coolest plot, the best place for warm years, with more clay and deeper soils and more retention of water. To me, this outperforms the 2021. The wines always ferment, year after year, in the same vats and barrels. It fermented with 100% full clusters. There are some 8,000 bottles.
Raúl Pérez has bought some of the plots he used to vinify for the La Vizcaína range. In 2022, he used less full clusters for the fermentation of the reds. The single-vineyard bottlings of the Ultreia range are gradually being moved to oak foudres, and he's leaving the barriques. The wines from 2022 are ripe and clean, and they didn't have the flor that they had in some previous years.
Published: Jun 20, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika.
Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder.
Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.
Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit.
Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.
Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. La Vizcaína is een project van Raul Pérez waarbij hij de wijnen indeelt volgens herkomst met betrekking tot zonoriëntatie, terroir enz. La Vizcaína is de naam die de inwoners van Valtuille gaven aan Rauls vader die oenoloog was en op jonge leeftijd stierf. In dit project wordt Raul bijgestaan door zijn neef en oenoloog Cesar Marquez.De Lomas de Valtuille, Las Gundiñas is een 100% Mencia. Het is een biodynamische wijn. Geen temperatuurcontrole tijdens de gisting. Tijdens de vinificatie worden de principes van de zwaartekracht toegepast, zonder pompen en met zo weinig mogelijk interventies om de wijn zo puur, zuiver en expressief mogelijk in de fles te krijgen. Gisting en maceratie in foeders van 5000 liter. 10 maanden rijping op Franse eiken vaten van het 2e jaar.
De Raul Pérez La Vizcaína El Rapolao is diep van kleur en briljant helder. Het eerste contact is fruitig met noordelijke karaktertrekken. Geen enkel spoor van de vatrijping, noch van de risten. Jeugdig geurpalet. Rijkelijke vulling en samenhangend. Mencia in zijn pure en complexe vorm met een continentale ruggengraat en geen spoor van de vatrijping. 95/100 Parker. Onze vaste klanten weten dat wij een groot fan zijn van de wijnen uit deze streek gemaakt van Mencia (of de witte Godello) zoals de wijnen van Perez en bijvoorbeeld Val de Sil. De continentale invloeden en de stijl geven de wijnen een Bourgondische handtekening en geeft wijnen met een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding!
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Bierzo |
Wijnhuis | Raul Perez |
Druif | Mencia |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$50
Drink Date:
2024 - 2032
The 2022 La Vizcaína Las Gundiñas is the palest and freshest of the 2022 reds from the La Vizcaína range, and it is the one with less alcohol (around 12.7%). It comes from the coolest plot, the best place for warm years, with more clay and deeper soils and more retention of water. To me, this outperforms the 2021. The wines always ferment, year after year, in the same vats and barrels. It fermented with 100% full clusters. There are some 8,000 bottles.
Raúl Pérez has bought some of the plots he used to vinify for the La Vizcaína range. In 2022, he used less full clusters for the fermentation of the reds. The single-vineyard bottlings of the Ultreia range are gradually being moved to oak foudres, and he's leaving the barriques. The wines from 2022 are ripe and clean, and they didn't have the flor that they had in some previous years.
Published: Jun 20, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika.
Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder.
Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.
Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit.