Raul Perez

Raul Perez

94 Parker
2022 Raul Pérez La Vizcaina La Vitoriana
grape Mencia
29,95 24,75
94 Parker
2021 Castro Ventosa Valtuille Vino de Villa
grape Mencia
23,95 19,79 Vanaf 21,95
95 Parker
2020 Raúl Pérez Ultreia Mata Los Pardos
grape Mencia
28,95 23,93
2023 Raul Pérez El Castro de Valtuille Joven
grape Mencia
12,95 10,70 Vanaf 11,95
95 Parker
2018 Raúl Pérez El Cerro de Valdecañada
grape Mencia
62,95 52,02
95 Parker
2021 Raul Pérez Ultreia de Valtuille
grape Mencia
62,95 52,02
95 Parker
2022 Raul Pérez La Vizcaína El Rapolao
grape Mencia
29,95 24,75
95 Parker
2022 Raul Pérez La Vizcaína Las Gundiñas
grape Mencia
29,95 24,75
95 Parker
2021 Raul Pérez Castro Ventosa Valtuille Cova de la Raposa
grape Mencia
51,95 42,93
95 Parker
2022 Raúl Pérez Ultreia La Claudina
grape Godello
59,95 49,55
97 Parker
2021 Castro Ventosa Valtuille Cepas Centenarias
grape Mencia
51,95 42,93
93 Parker
2021 Raul Pérez Ultreia Saint Jacques
grape Mencia
16,95 14,01
94 Parker
2022 Raul Pérez Lomas de Valtuille La del Vivo
grape Godello
29,95 24,75
94 Parker
2021 Raul Pérez Ultreia Godello
grape Godello
23,75 19,63
99 Parker
2019 Raul Pérez Castro Ventosa Valtuille La Vitoriana
grape Mencia
132,95 109,88

Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika.

Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder.

Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.

Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit. 

🍷

Hulp nodig van onze sommelier?

Onze sommelier helpt je binnen 🕐 1 minuut jouw perfecte wijn te vinden – persoonlijk, snel en 💚 gratis.