2019 Hans Wirsching Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling Trocken Grosses Gewächs

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2050 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching. Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is dé referentie van Franken en ook de nationale en internationale wijnpers is lovend over hun wijnen. Er wordt bij Hans Wirsching met veel respect voor natuur en omgeving en op een duurzame manier gewerkt.
De Hans Wirsching Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling Trocken Grosses Gewächs (VDP. Grosse Lage) komt van de Julius-echter-Berg wijngaard, op 300-400 meter hoogte, gelegen ten noorden van Iphofen, zo’n 100 km ten noordwesten van Neurenberg op een “Keuper”-bodem; (sediment van moerasrijke oerbossen). De wijn fermenteert en verouder alleen op RVS om de frisheid te bewaren.
De Riesling Iphöfer Julius-Echter-Berg "VDP. Erste Lage" is puur en elegant met een geconcentreerde neus van steenslag en perfect rijpe Riesling-bessen. Weelderig, rond en ziltig is dit is een zeer elegante en geconcentreerde Riesling met minerale, knapperige zuren, en aangename frisheid en met een lange afdronk. De wijn heeft zeker een paar jaar nodig om in balans te komen, maar dan kunt hier ook decennia lang van genieten.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Salade met venkel, sinaasappel en geitenkaas
De frisse zuren van de wijn combineren prachtig met het citrusfruit en de zachte kaas, terwijl venkel de minerale tonen oppakt. -
Gegrilde kip met citroen en rozemarijn
De kruidigheid en frisheid van dit gerecht sluiten naadloos aan bij het levendige karakter van de Riesling. -
Geroosterde bloemkool met amandelschaafsel en tahin
De geroosterde nootachtige smaken versterken de kruidigheid en structuur van de wijn, zonder deze te overheersen. -
Zalmfilet met limoen-roomsaus en dille
Het vettige van de zalm en de romige saus worden perfect in balans gehouden door de spanning en frisheid van de wijn. -
Zeeduivel met beurre blanc, venkel en kervel
De fijne, romige saus en de subtiele kruidigheid van het gerecht passen prachtig bij de diepgang, zuren en aromatische intensiteit van de Riesling GG. -
Ravioli gevuld met kreeft in een saus van saffraan en citroengras
De rijke vulling en kruidige, citrusachtige saus vinden een uitstekende partner in het geconcentreerde maar frisse profiel van deze top-Riesling.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Franken |
Wijnhuis | Hans Wirsching |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2024 - 2040
The 2020 Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling VDP.Erste Lage opens with a still-closed and slightly reductive but intensely aromatic bouquet that still needs to develop to open up. On the palate, this is a rich and mouth-filling yet straight, fine, piquant and finely grippy Riesling with lingering salinity and fine mineral expression. Aged entirely in stainless steel, this is a precise, modern classic that needs a year or two to gain further complexity. 13% alcohol. Screw cap. Tasted in October 2021.
This was another impressive tasting at the Wirsching estate. The first 2020s, including the Erste Lage (premier cru) wines, are highly promising and so are the 2019 GGs (grands crus), which are released only after two years.
2019 was dry and very warm, but it did not have the long dry spells and temperature peaks like 2018 did. Some frost in the spring reduced yields but not qualities. The yields are reduced two to four weeks after flowering anyway, at least in the GG sites, by cutting away the top of the vines and their shoulders. The current collection shows once again that Wirsching can claim the throne of the Steigerwald district, where the vines root in deep Keuper (marl) soils. There are hardly any more expressive and powerful Rieslings and Silvaners than the single-vineyard wines from Andrea and Stefanie Wirsching. Klaus-Peter Heigel, who as cellar master has given the wines a new precision, freshness, depth and elegance, probably also deserves credit for the recent upswing. Possibly Wirsching has never been better than it is today.
Published: Dec 09, 2021
Rating
91
Release Price
NA
Drink Date
2022 - 2040
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
7th May 2020
Source
May 2020 Week 1, The Wine Advocate
The 2018 Riesling Iphöfer Julius-Echter-Berg "VDP. Erste Lage" is pure, flinty and elegant on the well-concentrated nose of crushed stones and perfectly ripe Riesling berries. Lush, round and salty, this is a very elegant and concentrated Riesling with a long and tensioned as well as aromatic and sustainably salty and grippy finish. Tasted in January 2020.
Until now, I hadn't tasted any wines from Wirsching for several years. The 90-hectare domain in Iphofen (Franken) has had a new cellar master since 2014, when Werner Probst retired after 31 years and was followed by the vigneron H. P. Heigel, whose first vintage was the 2015. Heigel picks earlier and doesn't just focus on the cellar work but also in the vineyard. "We have changed a lot since then," reports Andrea Wirsching, who says their canopy management allows them to produce less powerful and heavy wines but modern, refreshing and elegant Frankenweine that still comes across in the traditional Bocksbeutel, even as grands crus.
I tasted a set of different vintages, including the most recent ones. 2018 was a completely dry vintage that transformed the landscape to a steppe landscape. However, the wines became powerful but show remarkable acidity, which makes 2018 a great vintage for the Wirsching family, although the musts had to be corrected because the pH level was too high and would have caused malolactic fermentation, which is generally not wanted. 2017 wasn't an easy vintage in the end, since botrytis emerged during the harvest and had to be sorted out by hand and by a photo-mechanical installation. The highlights are the best Sylvaners from the Julius-Echter-Berg in Iphofen, whereas the Rieslings are of very good quality yet not on a really exciting level. Another top wine of the domain for many years has been the old-vines Scheurebe from the Kronsberg.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is één van dé referenties van de Franken. Er wordt hier met veel respect voor natuur en omgeving op een duurzame manier gewerkt.
Klik hier voor de website van Hans Wirsching
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching. Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is dé referentie van Franken en ook de nationale en internationale wijnpers is lovend over hun wijnen. Er wordt bij Hans Wirsching met veel respect voor natuur en omgeving en op een duurzame manier gewerkt.
De Hans Wirsching Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling Trocken Grosses Gewächs (VDP. Grosse Lage) komt van de Julius-echter-Berg wijngaard, op 300-400 meter hoogte, gelegen ten noorden van Iphofen, zo’n 100 km ten noordwesten van Neurenberg op een “Keuper”-bodem; (sediment van moerasrijke oerbossen). De wijn fermenteert en verouder alleen op RVS om de frisheid te bewaren.
De Riesling Iphöfer Julius-Echter-Berg "VDP. Erste Lage" is puur en elegant met een geconcentreerde neus van steenslag en perfect rijpe Riesling-bessen. Weelderig, rond en ziltig is dit is een zeer elegante en geconcentreerde Riesling met minerale, knapperige zuren, en aangename frisheid en met een lange afdronk. De wijn heeft zeker een paar jaar nodig om in balans te komen, maar dan kunt hier ook decennia lang van genieten.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Salade met venkel, sinaasappel en geitenkaas
De frisse zuren van de wijn combineren prachtig met het citrusfruit en de zachte kaas, terwijl venkel de minerale tonen oppakt. -
Gegrilde kip met citroen en rozemarijn
De kruidigheid en frisheid van dit gerecht sluiten naadloos aan bij het levendige karakter van de Riesling. -
Geroosterde bloemkool met amandelschaafsel en tahin
De geroosterde nootachtige smaken versterken de kruidigheid en structuur van de wijn, zonder deze te overheersen. -
Zalmfilet met limoen-roomsaus en dille
Het vettige van de zalm en de romige saus worden perfect in balans gehouden door de spanning en frisheid van de wijn. -
Zeeduivel met beurre blanc, venkel en kervel
De fijne, romige saus en de subtiele kruidigheid van het gerecht passen prachtig bij de diepgang, zuren en aromatische intensiteit van de Riesling GG. -
Ravioli gevuld met kreeft in een saus van saffraan en citroengras
De rijke vulling en kruidige, citrusachtige saus vinden een uitstekende partner in het geconcentreerde maar frisse profiel van deze top-Riesling.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Franken |
Wijnhuis | Hans Wirsching |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2024 - 2040
The 2020 Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling VDP.Erste Lage opens with a still-closed and slightly reductive but intensely aromatic bouquet that still needs to develop to open up. On the palate, this is a rich and mouth-filling yet straight, fine, piquant and finely grippy Riesling with lingering salinity and fine mineral expression. Aged entirely in stainless steel, this is a precise, modern classic that needs a year or two to gain further complexity. 13% alcohol. Screw cap. Tasted in October 2021.
This was another impressive tasting at the Wirsching estate. The first 2020s, including the Erste Lage (premier cru) wines, are highly promising and so are the 2019 GGs (grands crus), which are released only after two years.
2019 was dry and very warm, but it did not have the long dry spells and temperature peaks like 2018 did. Some frost in the spring reduced yields but not qualities. The yields are reduced two to four weeks after flowering anyway, at least in the GG sites, by cutting away the top of the vines and their shoulders. The current collection shows once again that Wirsching can claim the throne of the Steigerwald district, where the vines root in deep Keuper (marl) soils. There are hardly any more expressive and powerful Rieslings and Silvaners than the single-vineyard wines from Andrea and Stefanie Wirsching. Klaus-Peter Heigel, who as cellar master has given the wines a new precision, freshness, depth and elegance, probably also deserves credit for the recent upswing. Possibly Wirsching has never been better than it is today.
Published: Dec 09, 2021
Rating
91
Release Price
NA
Drink Date
2022 - 2040
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
7th May 2020
Source
May 2020 Week 1, The Wine Advocate
The 2018 Riesling Iphöfer Julius-Echter-Berg "VDP. Erste Lage" is pure, flinty and elegant on the well-concentrated nose of crushed stones and perfectly ripe Riesling berries. Lush, round and salty, this is a very elegant and concentrated Riesling with a long and tensioned as well as aromatic and sustainably salty and grippy finish. Tasted in January 2020.
Until now, I hadn't tasted any wines from Wirsching for several years. The 90-hectare domain in Iphofen (Franken) has had a new cellar master since 2014, when Werner Probst retired after 31 years and was followed by the vigneron H. P. Heigel, whose first vintage was the 2015. Heigel picks earlier and doesn't just focus on the cellar work but also in the vineyard. "We have changed a lot since then," reports Andrea Wirsching, who says their canopy management allows them to produce less powerful and heavy wines but modern, refreshing and elegant Frankenweine that still comes across in the traditional Bocksbeutel, even as grands crus.
I tasted a set of different vintages, including the most recent ones. 2018 was a completely dry vintage that transformed the landscape to a steppe landscape. However, the wines became powerful but show remarkable acidity, which makes 2018 a great vintage for the Wirsching family, although the musts had to be corrected because the pH level was too high and would have caused malolactic fermentation, which is generally not wanted. 2017 wasn't an easy vintage in the end, since botrytis emerged during the harvest and had to be sorted out by hand and by a photo-mechanical installation. The highlights are the best Sylvaners from the Julius-Echter-Berg in Iphofen, whereas the Rieslings are of very good quality yet not on a really exciting level. Another top wine of the domain for many years has been the old-vines Scheurebe from the Kronsberg.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is één van dé referenties van de Franken. Er wordt hier met veel respect voor natuur en omgeving op een duurzame manier gewerkt.
Klik hier voor de website van Hans Wirsching