2021 Weingut Schmitt’s Kinder Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2023 - 2027 |
Omschrijving
Het familiedomein Schmitt’s Kinder is, vanaf de oprichting in 1910, in familiehanden gebleven. Het behoort nu toe aan de 9e generatie. Wijnboer en keldermeester Karl Martin Schmitt voert samen met zijn zoon Martin Joh. Schmitt (wijnbouwingenieur) de dagelijkse leiding. Schmitt’s Kinder is gelegen in Randersacker, één van de dorpen waar de beste wijnen uit het gebied vandaan komen. De rivieren de Main en Reben omringen het gebied. Er bestaat hier een oeroude wijncultuur dat meer dan 1200 jaar teruggaat. Het historische woonhuis van Karl en Renate Schmitt dateert uit 1712 en illustreert de rijke geschiedenis. De beste wijngaarden van Schmitt's Kinder liggen in Randersacker. De wijngaarden kennen hier een zeer steile hellingsgraad, die oploopt tot 70%.Wijnbouw en wijngaardbezit
Het totale wijngaardbezit omvat 18 hectare met bezittingen in: Randersacker, Pfülben, Teufelskeller, Marsberg, Sonnenstuhl en Ewig Leben. De wijnbouw vindt met zo min mogelijk interventie plaats en met respect voor de natuur.
Het belangrijkste druivenras is de Silvaner, 31% gevolgd door de Müller-Thurgau met 15%, Riesling 14%, Bacchus 5%, Weißburgunder 5%, 15% Spätburgunder en Domina, 9% overige soorten, waaronder: Scheurebe en Rieslaner. De vergisting vindt zoveel mogelijk plaats met de gistcellen die op de druiven zelf voorkomen. Een zuivere manier van wijnbereiding behoort tot de standaardprocedure, waarbij - afhankelijk van druivenras en wijnstijl - gebruik wordt gemaakt van temperatuur gecontroleerde vergisting op edelstaal of vergisting op eikenhouten foeders. Enkele rode- en witte variëteiten ondergaan de vergisting en opvoeding op kleine eikenhouten vaten van 225 L. (barrique).
Weingut Schmitt’s Kinder is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). Schmitt´s Kinder ontving van de Vrije Staat Beieren een eervolle prijsvermelding, de hoogste eer die je als landgoed namens Beieren kan krijgen. Op de International Wine and Spirits Competition ontving Schmitt’s Kinder in zowel 2008 als in 2009 de prestigieuze titel German Wine Producer of the Year.
Een van de specialiteiten van Weingut Schmitt's Kinder is de Silvaner. De Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken is een aromatische witte wijn met prachtige lengte van zuren. Breed geschakeerd, levendig, groene kruiden. In de smaak, lichtromig met levendig zurenspel, geparfumeerde afdronk. Lange afdronk. en een zeer gastronomische wijn welke u zeker eens moet proberen bij Gegrilde visgerechten (heerlijk bij een gegrilde Dorade), mildkruidige roomkazen of bij een maaltijdsalade.
WEETJE: Deze wijn zit in de typische fles genaam de bocksbeutel. Dit is een traditionele wijnflesvorm uit de Duitse wijnstreek Franken. Het heeft een afgeplatte buikvorm met korte hals.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Franken |
Wijnhuis | Weingut Schmitt’s Kinder |
Druif | Sylvaner |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Het familiedomein Schmitt’s Kinder is, vanaf de oprichting in 1910, in familiehanden gebleven. Het behoort nu toe aan de 9e generatie.
Schmitt’s Kinder is gelegen in Randersacker, één van de dorpen waar de beste wijnen uit het gebied vandaan komen. De rivieren de Main en Reben omringen het gebied. Er bestaat hier een oeroude wijncultuur dat meer dan 1200 jaar teruggaat. Het historische woonhuis van Karl en Renate Schmitt dateert uit 1712 en illustreert de rijke geschiedenis.
De beste wijngaarden van Schmitt’s Kinder liggen in Randersacker. De wijngaarden kennen hier een zeer steile hellingsgraad, die oploopt tot 70%. De formatie van de bodem dateert uit het prehistorische Trias-tijdperk (260 miljoen jaar geleden). In die periode vormde het gebied een zee.
De wijnbouw vindt met zo min mogelijk interventie plaats en met respect voor de natuur. Een computergestuurd wijnbouwkundig station verschaft waardevolle informatie over de locale weersomstandigheden, zodat aanpassingen ten gunste van een optimale rijping uitgevoerd kunnen worden. Afhankelijk van druivenras vindt de oogsttijd op verschillende momenten plaats. De handmatige oogst vindt plaats door meerdere gangen door de wijngaard te maken, zodat de druiven op het perfecte moment van rijpheid worden geplukt. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op 50 hl/ha.
De vergisting vindt zoveel mogelijk plaats met de gistcellen die op de druiven zelf voorkomen. Een zuivere manier van wijnbereiding behoort tot de standaardprocedure, waarbij – afhankelijk van druivenras en wijnstijl – gebruik wordt gemaakt van temperatuur gecontroleerde vergisting op edelstaal of vergisting op eikenhouten foeders.