Sylvaner
Sylvaner is een witte druivensoort die in verschillende Europese landen wordt verbouwd. Het is een oud ras dat aanvankelijk populair was onder wijnbouwers vanwege de vroege rijping en goede opbrengsten. Sylvaner heeft een sterk vermogen om het terroir uit te drukken, iets wat ook vaak nadelig kan uitpakken. M.a.w. de druif stelt hoge eisen aan de bodem om er een goede wijn van te kunnen maken. In Duitsland verdringt de Sylvaner de Riesling in de regio Franken, waar de wijn in de markante Bocksbeutel wordt gebotteld. Daar zijn de bodems van kalk en klei ideaal om de Sylvaner zijn slankheid neutraliteit en subtiele bodem-uitdrukking te geven.
Sylvaner is een witte druivensoort die in verschillende Europese landen wordt verbouwd. Het is een oud ras dat aanvankelijk populair was onder wijnbouwers vanwege de vroege rijping en goede opbrengsten. Sylvaner heeft een sterk vermogen om het terroir uit te drukken, iets wat ook vaak nadelig kan uitpakken. M.a.w. de druif stelt hoge eisen aan de bodem om er een goede wijn van te kunnen maken. In Duitsland verdringt de Sylvaner de Riesling in de regio Franken, waar de wijn in de markante Bocksbeutel wordt gebotteld. Daar zijn de bodems van kalk en klei ideaal om de Sylvaner zijn slankheid neutraliteit en subtiele bodem-uitdrukking te geven.
Hoe smaakt wijn van de Sylvaner druif?
Sylvaner is een zwaar ondergewaardeerde wijn. Deze wijnen heb je van fris groen en speels, explosief fruitig tot intens kruidig en complex. De lekkerste uit Franken hebben een gemiddelde zuurgraad, lijken wel een licht bubbeltje te hebben en zijn vol van smaak – met een onverwachte zachtheid. Laat je verrassen door zomerse perzikaroma’s en subtiele tonen van kruiden en mineralen.
Sylvaner is een witte druivensoort die in verschillende Europese landen wordt verbouwd. Het is een oud ras dat aanvankelijk populair was onder wijnbouwers vanwege de vroege rijping en goede opbrengsten. Sylvaner heeft een sterk vermogen om het terroir uit te drukken, iets wat ook vaak nadelig kan uitpakken. M.a.w. de druif stelt hoge eisen aan de bodem om er een goede wijn van te kunnen maken. In Duitsland verdringt de Sylvaner de Riesling in de regio Franken, waar de wijn in de markante Bocksbeutel wordt gebotteld. Daar zijn de bodems van kalk en klei ideaal om de Sylvaner zijn slankheid neutraliteit en subtiele bodem-uitdrukking te geven.
Hoe smaakt wijn van de Sylvaner druif?
Sylvaner is een zwaar ondergewaardeerde wijn. Deze wijnen heb je van fris groen en speels, explosief fruitig tot intens kruidig en complex. De lekkerste uit Franken hebben een gemiddelde zuurgraad, lijken wel een licht bubbeltje te hebben en zijn vol van smaak – met een onverwachte zachtheid. Laat je verrassen door zomerse perzikaroma’s en subtiele tonen van kruiden en mineralen.