Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron
2017 Château Pichon Longueville Baron
167,50 138,43
2018 Château Pichon Longueville Baron
231,00 190,91
2018 Château Pichon Longueville Baron
2022 Château Pichon Longueville Baron
Special Price 222,50 183,88 van 235,00
2022 Château Pichon Longueville Baron
2017 Château Pichon Longueville Baron
199,95 165,25
97+ Peter Parker
per pagina

Château Pichon Longueville Baron is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Pauillac, Bordeaux. Het landgoed is geclassificeerd als een tweede groei (Deuxième Cru) in de officiële Bordeaux-wijnclassificatie van 1855, een bewijs van zijn historische betekenis en de kwaliteit van zijn wijnen.

Geschiedenis van Château Pichon Longueville Baron

De geschiedenis van Château Pichon Longueville Baron gaat terug tot de 17e eeuw, toen het deel uitmaakte van een groter landgoed dat bekend staat als Château Pichon Longueville. In de 18e eeuw werd het landgoed verdeeld in twee verschillende eigendommen: Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande en Château Pichon Longueville Baron. Deze laatste kwam in handen van baron Joseph de Pichon Longueville, waardoor het landgoed zijn kenmerkende naam kreeg. In de loop der jaren is het landgoed meerdere malen in andere handen overgegaan en heeft het verschillende verbeteringen en uitbreidingen ondergaan. Aan het einde van de 19e eeuw verwierf de familie Miailhe het landgoed, en zij bleven generaties lang rentmeesters van het kasteel. Tegenwoordig is het landgoed eigendom van de groep AXA Millésimes, een gerenommeerde Franse verzekeringsmaatschappij die ook andere prestigieuze wijndomeinen bezit.

Terroir van Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron ligt op een eersteklas terroir in Pauillac, bekend om zijn grindachtige bodems die bevorderlijk zijn voor de teelt van Cabernet Sauvignon, de dominante druivensoort in de wijngaarden. Het landgoed beslaat ongeveer 73 hectare, waarbij Cabernet Sauvignon het merendeel van de aanplant omvat, aangevuld met Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijngaardbeheer bij Pichon Longueville Baron is nauwgezet, met de nadruk op duurzame en milieuvriendelijke praktijken. De combinatie van het unieke terroir en het zorgvuldige wijngaardbeheer draagt bij aan het onderscheidende karakter van de wijnen die op het landgoed worden geproduceerd.

Productie en vinificatie van Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron volgt een traditionele benadering van wijnmaken, waarbij een combinatie van moderne technieken wordt gecombineerd met respect voor het erfgoed en de geschiedenis van het landgoed. Het wijnbereidingsteam, onder leiding van de getalenteerde technisch directeur, probeert de nuances van het terroir in elke vintage tot uitdrukking te brengen. Het vinificatieproces omvat een zorgvuldige sortering van de druiven, temperatuurgecontroleerde gisting en rijping in een combinatie van nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten. Er is verstandig gebruik gemaakt van eikenhout, waardoor de wijnen complexiteit en structuur kunnen ontwikkelen zonder de fruitkarakteristieken te overheersen. De wijnen van Château Pichon Longueville Baron staan bekend om hun diepgang, elegantie en rijpingspotentieel. Ze vertonen doorgaans een rijk boeket van donker fruit, cassis en cederhout, met een stevige tanninestructuur die een uitstekend rijpingspotentieel biedt. De toewijding van het landgoed aan kwaliteit en consistentie heeft zijn status als een van de toonaangevende producenten in de Pauillac-appellatie en Bordeaux als geheel versterkt.