Château Figeac

Château Figeac
2023 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
Special Price 245,00 202,48 van 262,00
2023 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
2023 Château Figeac Petit Figeac
Special Price 59,99 49,58 van 65,00
2022 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
Special Price 420,00 347,11 van 455,00
2022 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
2018 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
310,00 256,20
2018 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
2019 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
285,00 235,54
2019 Château Figeac Premier Grand Cru Classé
per pagina

Château Figeac is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de appellatie Saint-Émilion op de rechteroever van de wijnstreek Bordeaux in Frankrijk.

Geschiedenis van Château Figeac

Château Figeac heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 2e eeuw, toen het oorspronkelijk een Romeinse villa was. Het landgoed heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan. In de 19e eeuw kwam het landgoed in bezit van de familie Manoncourt, die een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de moderne identiteit.

Wijngaarden en terroir van Château Figeac

De wijngaarden van Château Figeac beslaan ongeveer 40 hectare (ongeveer 99 acres) en zijn beplant met voornamelijk Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druivensoorten. Het landgoed staat bekend om zijn unieke terroir, gekenmerkt door een combinatie van grind-, kalksteen- en kleigronden. Dit terroir draagt bij aan de onderscheidende kwaliteiten van de geproduceerde wijnen.

Wijnproductie van Château Figeac

Château Figeac staat bekend om zijn traditionele wijnbereidingspraktijken, waaronder het met de hand oogsten van de druiven en het gebruik van een combinatie van roestvrijstalen en houten gistingsvaten. Het landgoed produceert een Grand Vin, de vlaggenschipwijn, evenals een tweede wijn genaamd "Petit Figeac". De Grand Vin is de flagschip wijn en is typisch een mix van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De exacte mix kan variëren, afhankelijk van het wijnjaar. Petit Figeac is de tweede wijn van Château Figeac, vaak gemaakt van jongere wijnstokken of druiven die niet voldoen aan de criteria voor de Grand Vin. Het biedt een meer toegankelijke en benaderbare optie op jongere leeftijd. Château Figeac heeft de status van Premier Grand Cru Classé (Klasse B) in de classificatie van Saint-Émilion-wijnen. Deze classificatie is een erkenning van de consistente productie van wijnen van hoge kwaliteit op het landgoed. Château Figeac-wijnen staan hoog aangeschreven vanwege hun elegantie, complexiteit en vermogen om gracieus te verouderen. Ze worden vaak geprezen door wijncritici en -liefhebbers.