Filteren

Rioja Alavesa

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 40

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Ten noorden van de rivier de Ebro, genesteld in de bergen van Spanje op grote hoogte, ligt Rioja Alavesa, een kleine regio die enorm succesvol is geweest in het combineren van historische traditionele wijnproductiemethoden en tegelijkertijd met succes nieuwe technologieën heeft geïntegreerd. Dit maakt de regio uniek, omdat u alles kunt proeven, van jaargangen die zijn gerijpt in middeleeuwse wijngrotten tot wijn die wordt geproduceerd in de meest avant-gardistische faciliteiten.

Culturele geografie en taalliefhebbers zouden graag willen opmerken dat terwijl de regio's Rioja Baja en Rioja Alta in de Spaanse provincie liggen, Rioja Alavesa in Baskenland ligt.

Het ruige Cantabrische gebergte domineert hier het landschap, waardoor deze regio een uitstekend microklimaat heeft voor de wijnbouw. Wijngaarden worden aangeplant op grote hoogte waar ze worden blootgesteld aan koelere avondtemperaturen onder invloed van de Atlantische Oceaan, waardoor druiven hun natuurlijke zuurgraad behouden.

De grond op de hellingen en terrassen bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen, wat resulteert in wijnen die rijk en complex zijn. Veel wijnstokken kunnen bogen op een leeftijd van 40 jaar of ouder en staan ​​bekend om hun ongelooflijk geconcentreerde smaken.

De bekendste producenten in de regio zijn Remirez de Ganuza en Luis Canas. Tempranillo regeert oppermachtig, terwijl Spaanse Grenache (Garnacha), Mazuelo, Graciano en Viura uitzonderlijke waarde bieden.

Rioja Alavesa

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!