Filteren

Primitivo di Manduria

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Primitivo di Manduria is gelegen in de zuidelijke regio van Puglia en is een van de meest iconische regio's van Italië. Dit opmerkelijke gebied staat algemeen bekend om zijn oude stenen hutten, het charmante platteland en de kenmerkende rode wijnen. Puglia als geheel is rijk aan cultuur met eeuwenoude wijntradities en onmiskenbare wijnkenmerken. Het is een van de warmste regio's van Italië en derhalve groeien de druiven in deze regio uitbundig en ontwikkelen ze zich tot een spectaculaire uitdrukking van het terroir van de regio.

Met een combinatie van typische rode ijzerhoudende grond in dit specifieke gembied en voldoende warmte, drukken de wijnen van Primitivo di Manduria weelderige wijnen uit met een groot gewicht, intensiteit en overvloed aan smaak. Het is hier waar de historische Primitivo-druif zijn oorsprong heeft gevonden en een van de meest gevierde variëteiten van Italië presenteert.

Primitivo di Manduria is een aangewezen wijnbouwgebied in Puglia. Dit is in wezen een subregio die bekend staat om de teelt van Primitivo, die een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de stijl van Zuid-Italië. Primitivo, de druivensoort, is ook algemeen bekend als Zinfandel — wat beter wordt herkend in de Californische wijnlanden. Deze variëteit produceert donkerrode wijnen met sappige fruitsmaken en aangrijpende tannines. De stevige tannines, een bepalend kenmerk van Primitivo, dwingen de wijn vaak om te rijpen in eikenhouten vaten en flessen voordat hij wordt vrijgegeven. De meeste producenten van de topwijnen streven ernaar om hun wijnen 4 tot 5 jaar te laten rijpen voordat ze worden vrijgegeven en moedigen verdere rijping aan tot vijftien jaar om echt de beste eigenschappen van deze variëteit te krijgen. Het meest iconische wijnbedrijf uit Primitivo di Manduria is Gianfranco Fino - Een aantal maken verkozen tot beste wijn van Italië. Deze maakt van Primitivo (en Negroamaro) fantastische (bewaar)wijnen

Je spreekt Primitivo uit als Pree-mee-tee-voh. Het woord Primitivo is afgeleid van een Latijns woord, dat zich vertaalt naar "Origineel, de meest opmerkelijke of de meest illustere", wat een goede indicatie is van hoe deze variëteit werd waargenomen bij zijn vroegste ontdekking. Primitivo kan worden gemaakt in een droge, halfzoete of zoete stijl. Wanneer Primitivo kurkdroog wordt gemaakt, wordt alle natuurlijke suiker omgezet in alcohol, wat resulteert in een ongelooflijk volle, sterk alcoholische rode wijn. Bij volledig zoete Primitivo-wijnen laten de druiven vaak drogen aan de wijnstokken, waardoor al het water uit de bessen kan verdampen, waardoor een zoet concentraat van pure suiker in de druiven achterblijft. Deze zoete stijl van Primitivo is beter bekend als Primitivo di Manduria Dolce Naturale - wat aangeeft dat deze wijn uit deze regio komt, maar 'van nature zoet' is.

Enkele van Primitivo's meest onderscheidende eigenschappen, het is de intensiteit van de smaken, het is full-body en zijn vasthoudende tannines. De full boedied van de wijn komt voort uit het feit dat deze variëteit in staat is om snel suiker op te stapelen tijdens het rijpen in de wijngaard. Dus wanneer gemaakt in een droge stijl en alle suiker wordt omgezet in alcohol resulteert dit in een volle stevige wijn met veel smaak, alcohol wat dan full bodied wordt genoemd.

De top producten met wijnen uit de Primitivo di Manduria zijn Puglia POP (met de iconische flessen), San Marzano, Cignomoro en de onbetwiste iconische Gianfranco Fino welke er zeker voor heeft gezorgd dat er topkwaliteit wordt gemaakt uit Puglia welke wereldwijd wordt (h)erkent en niet alleen slechts volume.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!