Filteren

Primitivo

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 45

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zoals bij vele druiven is de herkomst een echt raadsel. Er zijn bijna over elke druif verschillende theorieën, aannames en beweringen over de herkomst te vinden. De herkomst van de Primitivo druif is ook zo’n raadsel. De blauwe druif Primitivo komt uit het wijngebied van Apulië en wordt gewaardeerd door de wijnwereld door haar fruitigheid en vlotte drinkbaarheid. De druif heeft volop warmte nodig en voelt zich in het zuiden van Italië daardoor helemaal thuis.Waar alle kenners het wel over eens zijn, is dat de Primitivo geen autochtone druif is en dus ooit via een ander land is binnengedrongen in Italië. Primitivo, misschien wel beter bekend door zijn alter ego Zinfandel, is een enorme, rijpe Italiaanse druif die de trots is van de regio Apulië in het zuiden van Italië.

De Primitivo druif rijpt snel door de zon en krijgt daardoor veel natuurlijke suikers waardoor het alcoholgehalte relatief gezien hoog is. De producenten zijn er inmiddels in geslaagd om de alcohol te temperen om zo de wijn wat fruitiger te houden indien dat gewenst is. Primitivo is een heerlijk onbezonnen wijn die zeer donker, zeer sappig. Men denkt dat de druif afkomstig is uit Kroatië, waar hij bekend staat als Crljenak (shill-ee-ah-nock). Het werd vervolgens naar Italië gebracht en in de jaren 1800 naar de Verenigde Staten, waar het gedijde onder de Californische zon. Primitivo's staan bekend als volle fruitbommen. Primitivo is een fantastische BBQ-wijn. Hij houdt van pulled pork, ribs, steaks en alles met veel smaak en een milde char. Pizza is een andere uitstekende keuze bij deze fantastische wijn.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!