Filteren

Pouilly-Fumé

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 14

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Uitstekende Sauvignon Blanc-wijnen worden tegenwoordig in veel wijnregio's over de hele wereld geproduceerd. Toch blijven Pouilly-Fumé en Sancerre in de oostelijke Loire-vallei toch wel de maatstaf. Ze staan ​​tegenover elkaar aan weerszijden van de rivier de Loire en lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen. U vindt enkele Pinot Noir-wijngaarden aan de kant van Sancerre, maar Pouilly-Fumé is 100 procent Sauvignon Blanc-territorium.

Dat gezegd hebbende, is het niet verwonderlijk dat zelfs de experts in een blinde proeverij van Pouilly-Fume / Sancerre terecht kunnen, gezien hun fysieke nabijheid. Het koele continentale klimaat zorgt voor een stevige zure ruggengraat en een verbazingwekkend lange afdronk van de wijnen, terwijl de kalkstenen bodems aan beide zijden van de rivier hun kenmerkende mineraliteit leveren. De kalksteen van Pouilly-Fumé levert echter minder kalk en meer vuursteen op. Dit onderscheidende kenmerk is niet verwonderlijk: de naam Pouilly-Fumé verwijst niet alleen naar de stad Pouilly-sur-Loire, maar ook naar de vuursteen die de befaamde bron is van de kenmerkende rokerige aromaten die in het Frans 'fumé' worden genoemd.

Pouilly-Fumé

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!