Filteren

Montsant (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 30

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De D.O. (Denominación de Origen) Montsant is de benaming van een jong wijngebied en ligt ten zuidwesten van de Spaanse stad Tarragona (Catalonië). Veel wijnmakers in dit gebied zijn jonger dan 40 jaar oud. Een prestigieuze Amerikaanse wijndeskundige die deze wijnregio eens bezocht zei: "Wanneer u Frankrijk bezoekt, ziet u een heleboel wijnmakers die wat ouder zijn, maar hier, in Montsant, zijn ze bijna allemaal jong en dragen jeans!". De wijnboeren van D.O. Montsant geloven dat jeugd, in combinatie met een solide wijnbouwtraditie synoniem is aan toekomst, nieuwe ideeën en het nemen van risico's. Vandaag de dag is de D.O. Montsant een jong wijngebied met een veelbelovende toekomst.

Het Montsant gebied kreeg in 2001 officieel de D.O. status en maakt een spectaculaire groei door met inmiddels meer dan 50 wijnmakerijen. Bijna 70 procent van de gebottelde wijn wordt geëxporteerd (vooral naar Duitsland en de Verenigde Staten). De D.O. Montsant heeft 2000 hectare wijngaarden en wijn productie is ongeveer 10 miljoen kilo.

Klimaat & Terroir

In de Montsant heerst een mediterraan klimaat met continentale invloeden. Droge zomers en gemiddelde regenval in de herfst. Af en toe komt er vorst of hagel voor in het gebied maar doorgaans is er sprake van een gelijkmatig klimaat in dit beschermd gelegen gebied. Het terroir heeft een arme, zure bodem die in hoge mate bestaat uit llicorella, ijzerhoudend leisteen en verweerd leisteen. De bodem is erg mineralig, laat goed water door en kan de warmte ook goed vasthouden. De wijngaarden liggen op de steile hellingen van Serra de Montalt en Serra de Montsant op een gemiddelde hoogte van 360 meter.

Montsant wijnen

De meeste van de geproduceerde wijnen zijn rood, gemaakt van de traditionele druiven rassen, Grenache (Garnatxa in het Catalaans) en Carignan (Carinyena in het Catalaans). Deze rassen geven volle wijnen die bijzonder geschikt zijn voor vergrijzing in eikenhouten vaten. De rode wijnen uit Montsant zijn evenwichtig en aromatisch.
Voor de witte wijnen worden de traditionele druivensoorten witte Grenache (Garnatxa blanca in het Catalaans) en Macabeo gebruikt. Deze staan bekend om hun zachtheid, hun grote smaak, de structuur en de elegante en subtiele aroma's. Rosé wijnen uit Montsant winnen gestaag terrein. Ze zijn zeer aromatisch, zijdeachtig, met intense aroma's van bosvruchten.

Een van de topproducenten van Montsant wijnen is toch wel Acustic Celler. Dit wijnhuis maakt pure en fruitige wijnen met een vol en mediterraan karakter. Ook de wijnen uit de nabijgelegen regio's van topwijnhuis Juan Gil en de Tarima wijnen van Bodegas Volver kunnen wij u ten zeerste aanbevelen.

Montsant (Appellatie)

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!