Filteren

Maranges

Maranges is de meest zuidelijke AOC van de Côte de Beaune, dus van de gehele Côte d’Or. Maar AOC Maranges valt door haar zuidelijke ligging grotendeels buiten het departement Cote d’Or en binnen het departement Saône-et-Loire. De wijngaarden liggen zelfs voor een groot deel op dezelfde hoogte als de Côte Chalonnaise. Het terroir van de AOC Maranges sluit echter naadloos aan bij de geologische eigenschappen van de Côte de Beaune en behoort daarom tot dit bourgondische wijndistrict.De wijngaarden zijn verweven met die van het naburige Santenay, waarmee het een aantal goed doordachte Premiers Crus deelt. De wijngaarden hebben meestal een zuid/zuidwestelijke oriëntatie en liggen op een hoogte van 240-400 meter. Afhankelijk van de locatie kunnen ook enkele bruine kalksteenbodems en kalkmergels worden gevonden.

Maranges profiteren van een gunstig klimaat en een gevarieerd terroir, bestaande uit kalkhoudende bodems en kleigrond. Deze unieke omstandigheden geven de wijnen hun kenmerkende karakter, met levendige fruitaroma's en een mooie mineraliteit. Maranges wijn staat bekend om zijn levendigheid en toegankelijkheid. De rode wijnen, voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir-druif, bieden een prachtige balans tussen fruitige tonen, zoals rode bessen en kersen, en verfijnde aardse aroma's. De witte wijnen, vaak op basis van Chardonnay, charmeren met hun frisheid, citrusnuances en een elegante structuur. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!