Filteren

Lisboa

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Langs de kustlijn en ten noorden van de hoofdstad Lissabon strekt zich het wijngebied Lisboa uit. Dit heuvelachtige gebied heeft een bodem die voornamelijk bestaat uit klei en kalksteen, met graniet in de diepere lagen. De overvloedige zonneschijn wordt getemperd door de milde invloed van de Atlantische Oceaan, wat resulteert in elegantie in de wijnen uit Lisboa. Het gehele Lisboa-gebied is geclassificeerd als 'Vinho Regional', wat vergelijkbaar is met het Franse IGP. Voorheen stond het bekend als Estremadura, maar vanwege mogelijke verwarring met de gelijknamige, dorre Spaanse regio heeft het gebied de naam Lisboa aangenomen.

Lisboa omvat 9 DOC regio's: Encostas de Aire, Lourinhã, Óbidos, Torres Vedras, Alenquer, Arruda, Colares, Carcavelos en Bucelas

Druiven

In de regio is het gebruikelijk om wijnen te produceren van meerdere verschillende inheemse druivenrassen die in Nederland nog niet veel bekendheid genieten. Denk hierbij aan de witte fernão pires, vital, arinto rabo de ovelha (letterlijk “schapenstaart”) en aan de blauwe druiven Castelão (periquita), camarate en preto-martinho. Soms worden ze aangevuld met internationale druivenrassen.

Arinto is een van de meest voorkomende witte druivenrassen in de regio Lisboa. Het staat bekend om zijn frisse zuurgraad en citrusachtige aroma's, en het wordt vaak gebruikt voor de productie van verfrissende witte wijnen.

Castelão, ook wel bekend als Periquita, is een van de meest voorkomende rode druivenrassen in de Lisboa-regio. Het levert wijnen op met fruitige aroma's en een aangename structuur.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!