2022 Quinta do Monte d'Oiro Branco BIO

rotation
biologisch
  • Koop 6 voor 10,45 8,64 en bespaar 9%

Lage voorraad

Nog maar 2 over

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt morgen verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Quinta do Monte d'Oiro Branco is een blend van Viognier, Arinto & Marsanne. De druiven komen van een wijngaard uit de Lisboa appelatie van klei en kalksteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna het sap 5 maanden ‘sur lie’ verder rijpt op de INOX tanks. Overheersende aroma’s van citrus, appel en witte bloemen. De smaak is loepzuiver met elegante tonen van rijp wit fruit en eindigt met een verfrissende afdronk.  Een perfecte wijn bij schaal- en schelpdieren, vis, gevogelte. De wijn heeft altijd rond de 90/100 parkerpunten wat uniek is voor een wijn uit deze prijsklasse. De Wine Advocate (Parker) eindigt zijn beoordeling met "This is a reliable bargain these days that can age a bit, and perhaps better than anticipated"

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Portugal
Regio Lisboa
Wijnhuis Quinta do Monte d'Oiro
Druif Arinto, Marsanne, Viognier
Biologisch gecertificeerd Ja
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2027
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Parker rating 88
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

88

Wijnhuis

chevron-down

Dit wijngebied in Portugal, zo’n 50 kilometer ten noorden van Lissabon staat al sinds de 17e eeuw bekend om zijn geweldige terroir. In de jaren 80 van de vorige eeuw is Quinta do Monte d’Oiro in handen gekomen van José Bento dos Santos, van oorsprong industrieel chemisch ingenieur. Hij combineert zijn passie voor kwaliteitswijn en gastronomie en heeft op beide gebieden inmiddels vele onderscheidingen ontvangen in zowel binnen- als buitenland. De 20 ha wijngaard worden biologisch bewerkt. Er zijn uiteraard lokale druivenrassen aangeplant als touriga nacional en arinto maar ook de beste mondiale soorten als petit verdot en tempranillo (tinta roriz). De invloed van de Atlantische Oceaan en de kalk- en kleigronden geven dit gebied haar unieke terroir. Graça Gonçalves leerde wijnmaken o.a. van haar vader en speelde een grote rol in het omschakelen naar biologische productie op Quinta do Monte d’Oiro.

Bijlagen

chevron-down