2024 Herdade do Sobroso Reserva Branco

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Alentejo (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
- Koop 3 voor 16,25 13,43 en bespaar 7%
- Koop 6 voor 15,45 12,77 en bespaar 11%
Op voorraad
127 items beschikbaar
Omschrijving
Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana en de zijrivier de Rio dos Patos ofwel de rivier van de eenden. Het handelsmerk is dan ook de eenden op de etiketten. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede waarom dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping.
De Herdade do Sobroso Reserva Branco is gemaakt van 100% Antão Vaz druif. Bij deze wijn wordt door het wijnhuis zéér secuur gekeken naar het exact juiste moment van rijpheid van de druiven. En wanneer dit moment dan daar is, worden de druiven met de hand geplukt en daarna ontsteeld en licht gekneusd. De fermentatie vindt plaats in RVS vaten met een gecontroleerde temperatuur gedurende 25 dagen waarna de wijn verder mag rijpen in eiken vat gedurende 6 maanden "Sur Lie" en krijgt dan ook nog enige tijd flesrijping.
De Sobro Branco Reserva Branco (Barrique Select) heeft een heldere kleur in het glas met een zeer licht groen/gelige zweem. In de neus frisse tonen van bloemen en tropische vruchten. De wijn is in de mond medium-bodied, wat kruidig en zeer gelaagd met de complexiteit van de Antão Vaz wat de wijn extra frisheid en intensiteit geeft. Deze wijn reflecteert het terroir van Alentejo. Dit is een echte terroir wijn en is gastronomisch een mooi glas bij verfijnde vis zoals een dorade, tonijn of gegrilde griet. Ook een grootse wijn die bij uitstek combineert met romige sauzen bij rijke visgerechten en rijpe kazen.
Registervinoloog en culinair journalist Anne-Wies van Oosten adviseert deze wijn bij een bouillabaisse met roodbaars, kabeljauw, zeewolf, gepelde mossels, gamba’s en rauwe inktvisringen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
-
Gegrilde dorade met citroen en olijfolie
De frisse zuren en subtiele houttonen van de wijn passen perfect bij de delicate smaak van dorade en het citrusaccent van citroen. -
Salade met geitenkaas, peer en walnoten
De romige geitenkaas en het zoete van peer worden mooi in balans gebracht door de frisse en licht kruidige tonen van de wijn, terwijl walnoten voor extra bite zorgen. -
Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas
De romigheid van de risotto en het frisse karakter van de asperges sluiten goed aan bij de rijke textuur en levendige zuren van de wijn. -
Gebakken kabeljauw met een saus van witte wijn en kappertjes
De volle body van de wijn houdt stand bij de stevige structuur van kabeljauw, terwijl de frisse zuren de saus mooi opfrissen. -
Geroosterde kipfilet met citroen en tijm
Het kruidige en frisse profiel van de wijn sluit naadloos aan bij de sappige kip en de mediterrane kruiden.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo (Appellatie) |
Wijnhuis | Herdade do Sobroso |
Druif | Antao Vaz, Arinto, Palomino, Verdelho |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
90 | 4.0*
Wine Enthusiast - 90 Points
2019 Vintage Tasted: Nov 2020
This is a young wine, still feeling its potentially ripe and rich way forward. But there is plenty there already with the ripe white fruits, fine balanced acidity and touches of spice. This is going to be a delicious wine from 2021. Roger Voss
Grandes Escolhas - 17/20
2018 Vintage Tasted: Jun 2019
Um 100% Antão Vaz, com aroma fino e inebriante de casca de laranja, tangerina e toranja, alguma pederneira, leve fumado. Corpo cheio de grande cremosidade, perfil muito elegante e citrino, cheio de sabor no final rico, longo, harmonioso, firme
4.0* Vivino
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede dat dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping.
Met zijn 1600 hectare landgoed is Herdade do Sobroso een begrip in de regio. De wijnen van de 60 hectare aan wijngaarden zijn fameus maar ook het Luxury Wine Hotel van Hedade do Sobroso én de overvloed aan flora en fauna vallen op. Bent u ook een fan van deze geweldige Portugese wijnen en u bent dan toevallig in Portugal laat ons dat dan zeker weten. We kunnen dan zorgdragen dat u dit geweldige domein kunt bezoeken en zelf kunt zien hoe ze de fraaie wijnen maken maar ook het landgoed is een aanrader met zijn veelheid aan vogels, herten en wilde zwijnen.
Herdade do Sobroso produceert al sinds 2006 wijn en vestigde al snel zijn reputatie in het maken van single vineyard (wijn van 1 wijngaard) en heeft inmiddels bewonderaars over de hele wereld veroverd. Met behulp van lokale variëteiten: zoals Trincadeira, Aragonez, Touriga Nacional, Touriga Franca, Antao Vaz, Alvarinho, samen met de Franse druivensoorten: zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Alicante Bouschet en Petit Verdot. maakt men prachtige wijnen die stuk voor stuk hoge beoordelingen krijgen van ondermeer Wine Spector en Decanter.
Herdade do Sobroso beheert zijn wijngaarden met respect voor de autochtone flora en fauna en het proces van wijnmaken is non-interventionistisch wat betekent dat men niet ingrijpt en geen kunstmest of gif gebruikt. Een goed beeld krijgt u via een mooi kort fimpje waarop u het fraaie landgoed met ongerepte natuur van ruim 1600Ha (waarvan slechts 60Ha wijngaard) kunt zien.
Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana en de zijrivier de Rio dos Patos ofwel de rivier van de eenden. Het handelsmerk is dan ook de eenden op de etiketten. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede waarom dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping.
De Herdade do Sobroso Reserva Branco is gemaakt van 100% Antão Vaz druif. Bij deze wijn wordt door het wijnhuis zéér secuur gekeken naar het exact juiste moment van rijpheid van de druiven. En wanneer dit moment dan daar is, worden de druiven met de hand geplukt en daarna ontsteeld en licht gekneusd. De fermentatie vindt plaats in RVS vaten met een gecontroleerde temperatuur gedurende 25 dagen waarna de wijn verder mag rijpen in eiken vat gedurende 6 maanden "Sur Lie" en krijgt dan ook nog enige tijd flesrijping.
De Sobro Branco Reserva Branco (Barrique Select) heeft een heldere kleur in het glas met een zeer licht groen/gelige zweem. In de neus frisse tonen van bloemen en tropische vruchten. De wijn is in de mond medium-bodied, wat kruidig en zeer gelaagd met de complexiteit van de Antão Vaz wat de wijn extra frisheid en intensiteit geeft. Deze wijn reflecteert het terroir van Alentejo. Dit is een echte terroir wijn en is gastronomisch een mooi glas bij verfijnde vis zoals een dorade, tonijn of gegrilde griet. Ook een grootse wijn die bij uitstek combineert met romige sauzen bij rijke visgerechten en rijpe kazen.
Registervinoloog en culinair journalist Anne-Wies van Oosten adviseert deze wijn bij een bouillabaisse met roodbaars, kabeljauw, zeewolf, gepelde mossels, gamba’s en rauwe inktvisringen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
-
Gegrilde dorade met citroen en olijfolie
De frisse zuren en subtiele houttonen van de wijn passen perfect bij de delicate smaak van dorade en het citrusaccent van citroen. -
Salade met geitenkaas, peer en walnoten
De romige geitenkaas en het zoete van peer worden mooi in balans gebracht door de frisse en licht kruidige tonen van de wijn, terwijl walnoten voor extra bite zorgen. -
Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas
De romigheid van de risotto en het frisse karakter van de asperges sluiten goed aan bij de rijke textuur en levendige zuren van de wijn. -
Gebakken kabeljauw met een saus van witte wijn en kappertjes
De volle body van de wijn houdt stand bij de stevige structuur van kabeljauw, terwijl de frisse zuren de saus mooi opfrissen. -
Geroosterde kipfilet met citroen en tijm
Het kruidige en frisse profiel van de wijn sluit naadloos aan bij de sappige kip en de mediterrane kruiden.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo (Appellatie) |
Wijnhuis | Herdade do Sobroso |
Druif | Antao Vaz, Arinto, Palomino, Verdelho |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
90 | 4.0*
Wine Enthusiast - 90 Points
2019 Vintage Tasted: Nov 2020
This is a young wine, still feeling its potentially ripe and rich way forward. But there is plenty there already with the ripe white fruits, fine balanced acidity and touches of spice. This is going to be a delicious wine from 2021. Roger Voss
Grandes Escolhas - 17/20
2018 Vintage Tasted: Jun 2019
Um 100% Antão Vaz, com aroma fino e inebriante de casca de laranja, tangerina e toranja, alguma pederneira, leve fumado. Corpo cheio de grande cremosidade, perfil muito elegante e citrino, cheio de sabor no final rico, longo, harmonioso, firme
4.0* Vivino
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Herdade do Sobroso ligt in Vidigueira in de regio Alentejo. Dit is een van de oudste wijngebieden in Portugal. In de prachtige Alentejo heeft Herdade do Sobroso een perfecte locatie met zijn wijngaarden gelegen aan de oevers van de rivier de Guadiana. Het is de perfecte setting voor het rijpen van de druiven en maar weinig wijngaarden hebben deze luxe en dit verklaart mede dat dit wijnhuis zeer fraaie wijnen kan maken want er is nooit waterschuld. Naast het feit dat er voldoende water is heeft deze regio als enige binnen de Alentejo invloed van de oceaan die zorgt voor een gezonde rijping.
Met zijn 1600 hectare landgoed is Herdade do Sobroso een begrip in de regio. De wijnen van de 60 hectare aan wijngaarden zijn fameus maar ook het Luxury Wine Hotel van Hedade do Sobroso én de overvloed aan flora en fauna vallen op. Bent u ook een fan van deze geweldige Portugese wijnen en u bent dan toevallig in Portugal laat ons dat dan zeker weten. We kunnen dan zorgdragen dat u dit geweldige domein kunt bezoeken en zelf kunt zien hoe ze de fraaie wijnen maken maar ook het landgoed is een aanrader met zijn veelheid aan vogels, herten en wilde zwijnen.
Herdade do Sobroso produceert al sinds 2006 wijn en vestigde al snel zijn reputatie in het maken van single vineyard (wijn van 1 wijngaard) en heeft inmiddels bewonderaars over de hele wereld veroverd. Met behulp van lokale variëteiten: zoals Trincadeira, Aragonez, Touriga Nacional, Touriga Franca, Antao Vaz, Alvarinho, samen met de Franse druivensoorten: zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Alicante Bouschet en Petit Verdot. maakt men prachtige wijnen die stuk voor stuk hoge beoordelingen krijgen van ondermeer Wine Spector en Decanter.
Herdade do Sobroso beheert zijn wijngaarden met respect voor de autochtone flora en fauna en het proces van wijnmaken is non-interventionistisch wat betekent dat men niet ingrijpt en geen kunstmest of gif gebruikt. Een goed beeld krijgt u via een mooi kort fimpje waarop u het fraaie landgoed met ongerepte natuur van ruim 1600Ha (waarvan slechts 60Ha wijngaard) kunt zien.