2019 Quinta do Monte d'Oiro Reserva Tinto

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | Quinta do Monte d'Oiro |
Jaar | 2019 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2041 |
- Koop 6 voor 34,95 28,88 en bespaar 10%
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen. Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden BIOLOGISCH onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.
Monte d’ Oiro ‘de gouden heuvel’ is een verwijzing naar de heuvel op de Quinta die een prachtige gouden gloed krijgt als de zon erover schijnt. Het wijnhuis is gelegen in de Appelatie Vinho Regional Lisboa.
De Reserva 2017 is een Syrah met paar procent meegegiste Viognier die 16 tot 20 maanden heeft gerijpt op 40% nieuwe Franse eik. Geproduceerd van streng geselecteerde druiven met een opbrengst van slechts 19hl per hectare. De wijn is evenwichtig en elegant met een fraaie intensiteit en kracht samengebundeld in deze wijn. Prachtige balans in fruittonen, kruidigheden, houtgebruik met een indrukwekkende lengte in de afdronk. Een topper bij gegrild vlees, stoofgerechten, wild, gerijpte kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Lisboa |
Wijnhuis | Quinta do Monte d'Oiro |
Druif | Syrah-Shiraz, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2041 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Mark Squires
Release Price:
$60
Drink Date:
2024 - 2041
The 2019 Reserva is a Syrah with 4% co-fermented Viognier aged for 16 to 20 months, depending on the plot, in 40% new French oak. It comes in at 13.25% alcohol. On paper, this is pretty similar to the 2018, also reviewed. In the glass, that 2018 might be a little riper, while this is a bit fresher and more expressive. The extra year in the bottle helps the 2018 a lot and makes it the easy choice if opened today, but this might be the better wine in the long run. Its silky texture, tightly wound demeanor and greater elegance will all serve it in good stead as it ages. I loved the juicy finish with lifted fruit. It has just enough depth to balance the structure. Overall, this is refined and sophisticated. It is a wine likely to age well and improve. Give it a year or two in the cellar if you can. This can be approached now, but that is a bad idea; it will improve if you give it time. This runs around 35 euros in Portugal.
Published: Nov 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Dit wijngebied in Portugal, zo’n 50 kilometer ten noorden van Lissabon staat al sinds de 17e eeuw bekend om zijn geweldige terroir. In de jaren 80 van de vorige eeuw is Quinta do Monte d’Oiro in handen gekomen van José Bento dos Santos, van oorsprong industrieel chemisch ingenieur. Hij combineert zijn passie voor kwaliteitswijn en gastronomie en heeft op beide gebieden inmiddels vele onderscheidingen ontvangen in zowel binnen- als buitenland. De 20 ha wijngaard worden biologisch bewerkt. Er zijn uiteraard lokale druivenrassen aangeplant als touriga nacional en arinto maar ook de beste mondiale soorten als petit verdot en tempranillo (tinta roriz). De invloed van de Atlantische Oceaan en de kalk- en kleigronden geven dit gebied haar unieke terroir. Graça Gonçalves leerde wijnmaken o.a. van haar vader en speelde een grote rol in het omschakelen naar biologische productie op Quinta do Monte d’Oiro.
Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen. Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden BIOLOGISCH onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.
Monte d’ Oiro ‘de gouden heuvel’ is een verwijzing naar de heuvel op de Quinta die een prachtige gouden gloed krijgt als de zon erover schijnt. Het wijnhuis is gelegen in de Appelatie Vinho Regional Lisboa.
De Reserva 2017 is een Syrah met paar procent meegegiste Viognier die 16 tot 20 maanden heeft gerijpt op 40% nieuwe Franse eik. Geproduceerd van streng geselecteerde druiven met een opbrengst van slechts 19hl per hectare. De wijn is evenwichtig en elegant met een fraaie intensiteit en kracht samengebundeld in deze wijn. Prachtige balans in fruittonen, kruidigheden, houtgebruik met een indrukwekkende lengte in de afdronk. Een topper bij gegrild vlees, stoofgerechten, wild, gerijpte kazen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Lisboa |
Wijnhuis | Quinta do Monte d'Oiro |
Druif | Syrah-Shiraz, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2041 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Mark Squires
Release Price:
$60
Drink Date:
2024 - 2041
The 2019 Reserva is a Syrah with 4% co-fermented Viognier aged for 16 to 20 months, depending on the plot, in 40% new French oak. It comes in at 13.25% alcohol. On paper, this is pretty similar to the 2018, also reviewed. In the glass, that 2018 might be a little riper, while this is a bit fresher and more expressive. The extra year in the bottle helps the 2018 a lot and makes it the easy choice if opened today, but this might be the better wine in the long run. Its silky texture, tightly wound demeanor and greater elegance will all serve it in good stead as it ages. I loved the juicy finish with lifted fruit. It has just enough depth to balance the structure. Overall, this is refined and sophisticated. It is a wine likely to age well and improve. Give it a year or two in the cellar if you can. This can be approached now, but that is a bad idea; it will improve if you give it time. This runs around 35 euros in Portugal.
Published: Nov 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Dit wijngebied in Portugal, zo’n 50 kilometer ten noorden van Lissabon staat al sinds de 17e eeuw bekend om zijn geweldige terroir. In de jaren 80 van de vorige eeuw is Quinta do Monte d’Oiro in handen gekomen van José Bento dos Santos, van oorsprong industrieel chemisch ingenieur. Hij combineert zijn passie voor kwaliteitswijn en gastronomie en heeft op beide gebieden inmiddels vele onderscheidingen ontvangen in zowel binnen- als buitenland. De 20 ha wijngaard worden biologisch bewerkt. Er zijn uiteraard lokale druivenrassen aangeplant als touriga nacional en arinto maar ook de beste mondiale soorten als petit verdot en tempranillo (tinta roriz). De invloed van de Atlantische Oceaan en de kalk- en kleigronden geven dit gebied haar unieke terroir. Graça Gonçalves leerde wijnmaken o.a. van haar vader en speelde een grote rol in het omschakelen naar biologische productie op Quinta do Monte d’Oiro.