Filteren

Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Pauillac, Bordeaux. Het landgoed is geclassificeerd als een tweede groei (Deuxième Cru) in de officiële Bordeaux-wijnclassificatie van 1855, een bewijs van zijn historische betekenis en de kwaliteit van zijn wijnen.

Geschiedenis van Château Pichon Longueville Baron

De geschiedenis van Château Pichon Longueville Baron gaat terug tot de 17e eeuw, toen het deel uitmaakte van een groter landgoed dat bekend staat als Château Pichon Longueville. In de 18e eeuw werd het landgoed verdeeld in twee verschillende eigendommen: Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande en Château Pichon Longueville Baron. Deze laatste kwam in handen van baron Joseph de Pichon Longueville, waardoor het landgoed zijn kenmerkende naam kreeg. In de loop der jaren is het landgoed meerdere malen in andere handen overgegaan en heeft het verschillende verbeteringen en uitbreidingen ondergaan. Aan het einde van de 19e eeuw verwierf de familie Miailhe het landgoed, en zij bleven generaties lang rentmeesters van het kasteel. Tegenwoordig is het landgoed eigendom van de groep AXA Millésimes, een gerenommeerde Franse verzekeringsmaatschappij die ook andere prestigieuze wijndomeinen bezit.

Terroir van Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron ligt op een eersteklas terroir in Pauillac, bekend om zijn grindachtige bodems die bevorderlijk zijn voor de teelt van Cabernet Sauvignon, de dominante druivensoort in de wijngaarden. Het landgoed beslaat ongeveer 73 hectare, waarbij Cabernet Sauvignon het merendeel van de aanplant omvat, aangevuld met Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijngaardbeheer bij Pichon Longueville Baron is nauwgezet, met de nadruk op duurzame en milieuvriendelijke praktijken. De combinatie van het unieke terroir en het zorgvuldige wijngaardbeheer draagt bij aan het onderscheidende karakter van de wijnen die op het landgoed worden geproduceerd.

Productie en vinificatie van Château Pichon Longueville Baron

Château Pichon Longueville Baron volgt een traditionele benadering van wijnmaken, waarbij een combinatie van moderne technieken wordt gecombineerd met respect voor het erfgoed en de geschiedenis van het landgoed. Het wijnbereidingsteam, onder leiding van de getalenteerde technisch directeur, probeert de nuances van het terroir in elke vintage tot uitdrukking te brengen. Het vinificatieproces omvat een zorgvuldige sortering van de druiven, temperatuurgecontroleerde gisting en rijping in een combinatie van nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten. Er is verstandig gebruik gemaakt van eikenhout, waardoor de wijnen complexiteit en structuur kunnen ontwikkelen zonder de fruitkarakteristieken te overheersen. De wijnen van Château Pichon Longueville Baron staan bekend om hun diepgang, elegantie en rijpingspotentieel. Ze vertonen doorgaans een rijk boeket van donker fruit, cassis en cederhout, met een stevige tanninestructuur die een uitstekend rijpingspotentieel biedt. De toewijding van het landgoed aan kwaliteit en consistentie heeft zijn status als een van de toonaangevende producenten in de Pauillac-appellatie en Bordeaux als geheel versterkt.

Château Pichon Longueville Baron

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!