Chateau Le Gay - Merlot
Château Le Gay, ideaal gelegen op het plateau van Pomerol, was vroeger eigendom van de zusjes Robin. De familie Parent nam het kasteel en zijn 10,5 hectare in 2002 over.
Sindsdien zijn de wijngaard en de kelder voortdurend in ontwikkeling. Er werden vier nieuwe hectaren wijnstokken met een hoge dichtheid geplant en meer dan de helft van de rest van het plateauland werd ook...
Château Le Gay, ideaal gelegen op het plateau van Pomerol, was vroeger eigendom van de zusjes Robin. De familie Parent nam het kasteel en zijn 10,5 hectare in 2002 over.
Sindsdien zijn de wijngaard en de kelder voortdurend in ontwikkeling. Er werden vier nieuwe hectaren wijnstokken met een hoge dichtheid geplant en meer dan de helft van de rest van het plateauland werd ook geherstructureerd. In de overtuiging dat de "vinification intégrale" fermentatie de kwaliteit verbetert, is Henri Parent in 2014 begonnen met de renovatie van de kelder van Château Le Gay (ondanks de recente renovatie in 2003) om de temperatuur van de 250 vaten tijdens het koude maceratieproces en tijdens het gistingsproces te beheersen.
Vandaag de dag, nog steeds vurig gedreven door het nastreven van kwaliteit, gebruiken we andere technieken zoals oogsten in verschillende gangen, het creëren van kleinere percelen binnen enkele niet-uniforme percelen en de voorkeur geven aan koude maceratiemethoden. Elke wijnstok is gekend en vastgelegd. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met 90% Merlot, hoewel het aandeel Cabernet Franc de komende jaren iets zou moeten toenemen.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om ervoor te zorgen dat Château Le Gay vooruitgang blijft boeken.
Château Le Gay, ideaal gelegen op het plateau van Pomerol, was vroeger eigendom van de zusjes Robin. De familie Parent nam het kasteel en zijn 10,5 hectare in 2002 over.
Sindsdien zijn de wijngaard en de kelder voortdurend in ontwikkeling. Er werden vier nieuwe hectaren wijnstokken met een hoge dichtheid geplant en meer dan de helft van de rest van het plateauland werd ook geherstructureerd. In de overtuiging dat de "vinification intégrale" fermentatie de kwaliteit verbetert, is Henri Parent in 2014 begonnen met de renovatie van de kelder van Château Le Gay (ondanks de recente renovatie in 2003) om de temperatuur van de 250 vaten tijdens het koude maceratieproces en tijdens het gistingsproces te beheersen.
Vandaag de dag, nog steeds vurig gedreven door het nastreven van kwaliteit, gebruiken we andere technieken zoals oogsten in verschillende gangen, het creëren van kleinere percelen binnen enkele niet-uniforme percelen en de voorkeur geven aan koude maceratiemethoden. Elke wijnstok is gekend en vastgelegd. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met 90% Merlot, hoewel het aandeel Cabernet Franc de komende jaren iets zou moeten toenemen.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om ervoor te zorgen dat Château Le Gay vooruitgang blijft boeken.