Filteren

Central Coast

Er zijn drie opties voor reizigers om de 300 mijl tussen San Francisco en Los Angeles te doorkruisen. De snelste route loopt landinwaarts door de regio Central Valley en is somber en eentonig. Als je tijd hebt neem dan de betoverende en beroemde California State Route 1 langs de kust. De derde optie, de minder schilderachtige U.S. Route 101 biedt weidse uitzichten op wijngaarden die zich lijken uit te strekken voor zover ze kunnen kijken. Alle drie de paden lopen door de Californische wijnbouw. Het zal je misschien verbazen te horen dat maar liefst 80 procent van de Californische wijn wordt geproduceerd uit de centrale Central Valley Region, die loopt van Bakersfield in het zuiden tot Sacramento in het noorden. Het meer westelijke kustgebied Californië bestaat uit vier belangrijke groeiregio's: Monterey, Paso Robles, San Luis Obispo en Santa Barbara. Het is een gebied waarvan de wijnproductie het best kan worden omschreven als een soort Boutique versus Bulk

Er een groot aantal boetiekproducenten, met name in Santa Barbara County en Paso Robles. Deze plekken produceren wijnen van wereldklasse die consequent veel lof ontvangen van critici, met name bottelingen van Santa Barbara Chardonnay en Pinot Noir, en Paso Robles Cabernet Sauvignon. Maar er zijn ook enorme wijnbedrijven die tonnen en tonnen druiven produceren voor bulkwijnproductie. Paso produceert bijvoorbeeld zoveel fruit dat een aanzienlijk deel van de oogst naar producenten in het hele land gaat. Een deel van het bewaard gebleven fruit wordt zowel uitzonderlijke Rhône-melanges als krachtige melanges van Zinfandels en Cabernet.

De Central Coast is zo groot dat het binnen twee totaal verschillende klimaatzones valt en overal enorm verschillende bodemreeksen bevat. Aan de westelijke randen van de vallei beïnvloeden de briesjes uit de Stille Oceaan de wijngaarden. Wijnstokken zijn geworteld in kalksteenrijke ondergronden vergelijkbaar met die in de Rhône-vallei in Frankrijk, maar bevatten een groot deel van de mariene afzettingen. In deze gebieden creëren de koelere temperaturen in combinatie met kalksteenrijke bodems ideale omstandigheden voor Chardonnay en Pinot Noir om te gedijen.

Richting het oosten beginnen de zonnestralen harder te slaan en de gemiddelde dagelijkse temperatuur stijgt naarmate je in de buurt komt van appellations zoals Happy Canyon of Santa Barbara, waar leem- en kleigronden ook overvloedig mineraalrijk zijn. In deze gebieden presteert Syrah erg goed, met name voorbeelden uit de Ballard Canyon van Santa Barbara, terwijl variëteiten zoals Viognier, Marsanne, Roussanne, Grenache en Mourvedre in de regio goed gedijen. Van wijngaard tot wijngaard over de vallei, er is bewijs van oude zeebodems en alluviale ventilatoren - ideale bodems die de wijnstokken helpen benadrukken en bijdragen aan kracht en, uiteindelijk, betere wijnen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!