Callet
Callet is een schaarse druivensoort die van het eiland Mallorca komt en lange tijd niet werd gewaardeerd vanwege het boerse karakter. De druif was niet geschikt voor de productie van rode en rosé wijnen. Daarnaast is de opbrengst laag, wat resulteert in een alcoholrijke wijn met een diepe kleur. Daarom wordt deze soort voornamelijk gemengd met andere druivensoorten zoals Merlot, Cabernet of...
Callet is een schaarse druivensoort die van het eiland Mallorca komt en lange tijd niet werd gewaardeerd vanwege het boerse karakter. De druif was niet geschikt voor de productie van rode en rosé wijnen. Daarnaast is de opbrengst laag, wat resulteert in een alcoholrijke wijn met een diepe kleur. Daarom wordt deze soort voornamelijk gemengd met andere druivensoorten zoals Merlot, Cabernet of Tempranillo. Hierdoor ontstaat een populaire, sterke en kruidige wijn, waar de Callet druif bijdraagt aan de complexiteit van de wijn.
Hoe smaakt wijn van de Callet druif?
De Callet druif zorgt voor elegante en evenwichtige wijnen. Aroma's van rood fruit en kersen. Ook in de smaak is hij elegant, met specerijen zoals tijm en laurier.