2022 Surrau Branu Vermentino di Gallura Superiore
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2027 |
Het wijnhuis van Vigne Surrau kijkt uit over een terrein van meer dan 50 hectare grond dat is bedekt met wijngaarden. Het project interpreteert de kelder als een werkplek die een product van het land transformeert door middel van zichtbare processen, die echtheid en kwaliteit garandeert. Het architecturale project is het resultaat van een harmonieus onderzoek tussen gebouw en natuur. Het gebouw wordt in feite gerealiseerd door een reeks transparante gevels en lokale stenen muren die versmelten met het land. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig. Bij Surrau wordt gewerkt met Respect voor mens en natuur dus met minimale interventie en motti bij Surrau is dat een goede wijn moeten komen uit een goede en gezonde wijngaard.
Dit is een fantastische Vermentino in de stijl van Ghizzano (wat aan de overkant van de oceaan ligt en fameus om zijn Vermentino's). Elegant, zeer complexe Vermentino di Gallura Superiore met een intens bloemig, fruitig boeket met frisse tonen van tropisch fruit. Zeer strak en evenwichtig in de mond, mooi strak, sappig en ziltig, met een lange, elegante afdronk, grote complexiteit, met persistentie
In de Gambero Rosso beloond met het maximale aantal van 3 glaasjes
"Bright straw yellow. Fragrantly expressive of tropical fruits, melon, banana and slightly floral undertones, also citrus. Very taut and balanced on the palate, tightens up nicely, juicy and salty, with a long, elegant finish, great complexity, with persistence." FALSTAFF
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Sardinie |
Wijnhuis | Surrau |
Druif | Vermentino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Vigne Surrau bevindt zich aan de Costa Smeralda, het symbool van de beroemde entree van Galurra en is het project van de familie Demuro. Dit project is voortgekomen uit een harmonieuze samenwerking tussen de natuur en de mens. Respect voor natuur en mens staan bovenaan en zo worden dus ook de wijnen verbouwd. Minimale interventie en goede wijn komt van gezonde wijngaarden.
De wijngaarden van Surrau, die ongeveer 50 hectare omvatten, liggen in het oosten van Gallura, een paar kilometer van de zee, in zonnige valleien gekoesterd door de Mistral wind. Surrau is een jong en innovatief bedrijf met een oude ziel, wiens kernwaarden liggen bij zowel traditie als innovatie. De traditie omdat ze kiezen voor traditionele druivensoorten en de innovatie vinden we in het wijnmaken, waarbij geavanceerde apparatuur gebruikt worden en geëxperimenteerd wordt op oenologisch vlak. De druivensoorten die verbouwd worden zijn Vermentino, Cannonau, Carignano, Muristellu, Cabernet Sauvignon en Syrah, waarbij al het werk in de wijngaarden manueel wordt uitgevoerd.
Vigne Surrau bevindt zich een paar kilometer van de zee, in oost Gallura, waar de bodem bestaat uit granite rotsen die gevormd zijn door wind en water. De ondergrond bestaat vooral uit graniet en zand, en is rijk aan fossielen. Dit maakt het een uitstekende bodem voor het verbouwen van druiven, omdat de ranken diep kunnen wortelen. Hierdoor ontstaan geurige, plezierige wijnen met een mooi alcohol percentage. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig.
Klantenreviews
Omschrijving
Het wijnhuis van Vigne Surrau kijkt uit over een terrein van meer dan 50 hectare grond dat is bedekt met wijngaarden. Het project interpreteert de kelder als een werkplek die een product van het land transformeert door middel van zichtbare processen, die echtheid en kwaliteit garandeert. Het architecturale project is het resultaat van een harmonieus onderzoek tussen gebouw en natuur. Het gebouw wordt in feite gerealiseerd door een reeks transparante gevels en lokale stenen muren die versmelten met het land. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig. Bij Surrau wordt gewerkt met Respect voor mens en natuur dus met minimale interventie en motti bij Surrau is dat een goede wijn moeten komen uit een goede en gezonde wijngaard.
Dit is een fantastische Vermentino in de stijl van Ghizzano (wat aan de overkant van de oceaan ligt en fameus om zijn Vermentino's). Elegant, zeer complexe Vermentino di Gallura Superiore met een intens bloemig, fruitig boeket met frisse tonen van tropisch fruit. Zeer strak en evenwichtig in de mond, mooi strak, sappig en ziltig, met een lange, elegante afdronk, grote complexiteit, met persistentie
In de Gambero Rosso beloond met het maximale aantal van 3 glaasjes
"Bright straw yellow. Fragrantly expressive of tropical fruits, melon, banana and slightly floral undertones, also citrus. Very taut and balanced on the palate, tightens up nicely, juicy and salty, with a long, elegant finish, great complexity, with persistence." FALSTAFF
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Sardinie |
Wijnhuis | Surrau |
Druif | Vermentino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Vigne Surrau bevindt zich aan de Costa Smeralda, het symbool van de beroemde entree van Galurra en is het project van de familie Demuro. Dit project is voortgekomen uit een harmonieuze samenwerking tussen de natuur en de mens. Respect voor natuur en mens staan bovenaan en zo worden dus ook de wijnen verbouwd. Minimale interventie en goede wijn komt van gezonde wijngaarden.
De wijngaarden van Surrau, die ongeveer 50 hectare omvatten, liggen in het oosten van Gallura, een paar kilometer van de zee, in zonnige valleien gekoesterd door de Mistral wind. Surrau is een jong en innovatief bedrijf met een oude ziel, wiens kernwaarden liggen bij zowel traditie als innovatie. De traditie omdat ze kiezen voor traditionele druivensoorten en de innovatie vinden we in het wijnmaken, waarbij geavanceerde apparatuur gebruikt worden en geëxperimenteerd wordt op oenologisch vlak. De druivensoorten die verbouwd worden zijn Vermentino, Cannonau, Carignano, Muristellu, Cabernet Sauvignon en Syrah, waarbij al het werk in de wijngaarden manueel wordt uitgevoerd.
Vigne Surrau bevindt zich een paar kilometer van de zee, in oost Gallura, waar de bodem bestaat uit granite rotsen die gevormd zijn door wind en water. De ondergrond bestaat vooral uit graniet en zand, en is rijk aan fossielen. Dit maakt het een uitstekende bodem voor het verbouwen van druiven, omdat de ranken diep kunnen wortelen. Hierdoor ontstaan geurige, plezierige wijnen met een mooi alcohol percentage. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig.