2024 Château Mont-Redon Saint Max Côtes de Provence Rosé

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2026 |
Op voorraad
7 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Château Mont-Redon Saint Max Rosé is een elegante, frisse en verfijnde rosé uit de Côtes de Provence in het zuiden van Frankrijk. Mont-Redon, vooral bekend om zijn topwijnen uit Châteauneuf-du-Pape, maakt deze rosé op hun Provençaalse domein nabij de Middellandse Zee. De wijn is vernoemd naar Maxence, een familielid van de wijnmakers, en weerspiegelt de stijl van een klassieke Provence-rosé: licht van kleur, levendig en dorstlessend, maar met voldoende diepgang en finesse.
De Saint Max Rosé is een blend van druiven zoals Grenache, Cinsault, Syrah en eventueel Rolle (Vermentino). De wijn toont aroma’s van framboos, wilde aardbei, rode bes en witte perzik, aangevuld met florale tonen en een subtiele kruidigheid. In de mond is hij fris, droog, sappig en strak – met een minerale toets en een levendige zuurgraad die zorgt voor doordrinkbaarheid.
Dit is een stijlvolle en gastronomisch inzetbare rosé die verder gaat dan een eenvoudige terraswijn.
Wijn-spijscombinaties
De frisse zuren, het lichte alcoholgehalte en de subtiele kruidigheid van de wijn maken hem breed inzetbaar aan tafel. Hieronder enkele passende combinaties, met toelichting:
1. Gegrilde vis of zeevruchten met Provençaalse kruiden
Denk aan dorade of zeebaars met tijm en citroen, gegrilde gamba’s of salade met inktvis en olijven.
De ziltige frisheid van de wijn sluit mooi aan bij maritieme gerechten en kruiden uit de streek, terwijl de zuren de structuur van het visvlees ondersteunen.
2. Salades met mediterrane ingrediënten
Bijvoorbeeld salade Niçoise, tabouleh met munt en granaatappel of geitenkaas met watermeloen.
De wijn biedt frisheid en fruitigheid die goed samengaan met rauwe groenten, olijfolie en zuren zoals citroen of vinaigrettes.
3. Gevogelte van de grill of uit de oven
Geroosterde kip met rozemarijn, parelhoen met ratatouille of kalkoen met Provençaalse specerijen.
De verfijnde kruidigheid van de wijn sluit naadloos aan bij het aromatische karakter van dit soort bereidingen.
4. Vegetarische gerechten met olijfolie, kruiden of zachte kaas
Geroosterde aubergine met feta en tijm, courgette met Parmezaan of gegrilde paprika met burrata.
De wijn ondersteunt de zachte smaken en kruidige accenten zonder te overheersen, en zorgt voor een verfrissend contrast.
5. Rijstgerechten en lichte mediterrane pasta’s
Paella met kip en groente, pasta met zeevruchten of tomaat-basilicumsaus.
Het frisse profiel en de levendige zuren van de wijn zorgen voor evenwicht bij deze gerechten met structuur en zuiderse smaken.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Provence |
Appellatie | Côtes de Provence |
Wijnhuis | Chateau Mont-Redon |
Druif | Carignan, Rolle, Syrah-Shiraz, Vermentino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Wijnhuis
Op het hoogste punt van de heuvels rondom het dorp Chateauneuf du Pape gelegen. Het is het grootste,(particuliere) bedrijf van de Appellation. Kwalitatief al jaren aan de top. Het bedrijf is van de families Abeil en Fabre. Men maakt er behalve Chateauneuf du Pape ook Lirac en Côtes du Rhône. t.a.v. de Chateauneuf du Pape geldt dat men verschillende etiketten heeft zoals "vignoble abeile" en " vignoble Fabre" maar dat de wijn steeds dezelfde is. Mocht u in de omgeving zijn dan, is het proeflokaal van het bedrijf zekere een bezoek waard. Het is elke dag geopend. Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of Caillous roulés. Deze werden destijds meegevoerd door de Rhône-gletsjer. Op sommige plaatsen is de keienlaan anderhalf tot twee meter dik. De stenen zorgen ervoor dat de druiven helemaal rijp worden, want overdag zamelen ze zonnewarmte op om deze 's nachts weer uit te stralen.
De Château Mont-Redon Saint Max Rosé is een elegante, frisse en verfijnde rosé uit de Côtes de Provence in het zuiden van Frankrijk. Mont-Redon, vooral bekend om zijn topwijnen uit Châteauneuf-du-Pape, maakt deze rosé op hun Provençaalse domein nabij de Middellandse Zee. De wijn is vernoemd naar Maxence, een familielid van de wijnmakers, en weerspiegelt de stijl van een klassieke Provence-rosé: licht van kleur, levendig en dorstlessend, maar met voldoende diepgang en finesse.
De Saint Max Rosé is een blend van druiven zoals Grenache, Cinsault, Syrah en eventueel Rolle (Vermentino). De wijn toont aroma’s van framboos, wilde aardbei, rode bes en witte perzik, aangevuld met florale tonen en een subtiele kruidigheid. In de mond is hij fris, droog, sappig en strak – met een minerale toets en een levendige zuurgraad die zorgt voor doordrinkbaarheid.
Dit is een stijlvolle en gastronomisch inzetbare rosé die verder gaat dan een eenvoudige terraswijn.
Wijn-spijscombinaties
De frisse zuren, het lichte alcoholgehalte en de subtiele kruidigheid van de wijn maken hem breed inzetbaar aan tafel. Hieronder enkele passende combinaties, met toelichting:
1. Gegrilde vis of zeevruchten met Provençaalse kruiden
Denk aan dorade of zeebaars met tijm en citroen, gegrilde gamba’s of salade met inktvis en olijven.
De ziltige frisheid van de wijn sluit mooi aan bij maritieme gerechten en kruiden uit de streek, terwijl de zuren de structuur van het visvlees ondersteunen.
2. Salades met mediterrane ingrediënten
Bijvoorbeeld salade Niçoise, tabouleh met munt en granaatappel of geitenkaas met watermeloen.
De wijn biedt frisheid en fruitigheid die goed samengaan met rauwe groenten, olijfolie en zuren zoals citroen of vinaigrettes.
3. Gevogelte van de grill of uit de oven
Geroosterde kip met rozemarijn, parelhoen met ratatouille of kalkoen met Provençaalse specerijen.
De verfijnde kruidigheid van de wijn sluit naadloos aan bij het aromatische karakter van dit soort bereidingen.
4. Vegetarische gerechten met olijfolie, kruiden of zachte kaas
Geroosterde aubergine met feta en tijm, courgette met Parmezaan of gegrilde paprika met burrata.
De wijn ondersteunt de zachte smaken en kruidige accenten zonder te overheersen, en zorgt voor een verfrissend contrast.
5. Rijstgerechten en lichte mediterrane pasta’s
Paella met kip en groente, pasta met zeevruchten of tomaat-basilicumsaus.
Het frisse profiel en de levendige zuren van de wijn zorgen voor evenwicht bij deze gerechten met structuur en zuiderse smaken.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Provence |
Appellatie | Côtes de Provence |
Wijnhuis | Chateau Mont-Redon |
Druif | Carignan, Rolle, Syrah-Shiraz, Vermentino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Op het hoogste punt van de heuvels rondom het dorp Chateauneuf du Pape gelegen. Het is het grootste,(particuliere) bedrijf van de Appellation. Kwalitatief al jaren aan de top. Het bedrijf is van de families Abeil en Fabre. Men maakt er behalve Chateauneuf du Pape ook Lirac en Côtes du Rhône. t.a.v. de Chateauneuf du Pape geldt dat men verschillende etiketten heeft zoals "vignoble abeile" en " vignoble Fabre" maar dat de wijn steeds dezelfde is. Mocht u in de omgeving zijn dan, is het proeflokaal van het bedrijf zekere een bezoek waard. Het is elke dag geopend. Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of Caillous roulés. Deze werden destijds meegevoerd door de Rhône-gletsjer. Op sommige plaatsen is de keienlaan anderhalf tot twee meter dik. De stenen zorgen ervoor dat de druiven helemaal rijp worden, want overdag zamelen ze zonnewarmte op om deze 's nachts weer uit te stralen.