2023 Surrau Naracu Cannonau di Sardegna

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
Nog maar 1 op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Het wijnhuis van Vigne Surrau kijkt uit over een terrein van meer dan 50 hectare grond dat is bedekt met wijngaarden. Het project interpreteert de kelder als een werkplek die een product van het land transformeert door middel van zichtbare processen, die echtheid en kwaliteit garandeert. Het architecturale project is het resultaat van een harmonieus onderzoek tussen gebouw en natuur. Het gebouw wordt in feite gerealiseerd door een reeks transparante gevels en lokale stenen muren die versmelten met het land. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig. Bij Surrau wordt gewerkt met Respect voor mens en natuur dus met minimale interventie en motti bij Surrau is dat een goede wijn moeten komen uit een goede en gezonde wijngaard.

De Narcau of (of Nuraghe) zijn forten gebouwd door oude beschavingen van de Middellandse Zee en deze kunnen nog steeds worden gevonden op het eiland Sardegna oftewel Sardinië

De Cannonau is de belangrijkste rode druif van het eiland. Cannonau is de Sardijnse naam voor Grenach of Garnacha. Cannonau di Sargegna betekent: de druiven kunnen overal op Sardinië vandaan komen.

De druiven voor deze Cannonau di Sargegna komen van de 20-30 jarige wijnstokken. De nadruk ligt op het fruit met fermentatie in en veroudering in roestvrij staal. Na zes maanden rijping wordt de wijn gebotteld en krijgt dan nog drie maanden flesrijping. Het is een frisse, sappige medium-bodied wijn met hartige tonen ,bramen, aardbeiensmaken,  tonen van gedroogde houtachtige kruiden. De Surrau Naracu Cannonau is een open en frisse wijn met meer typischeMediterraan fruit en minerale uitingen van de granieten bodem van Gallura. De tannines zijn rijp en geïntegreerd voor een lange, soepele afdronk en wij drinken de wijn graag een beetje lichtgekoeld. Zoals alle wijnen is deze wijn ook duurzaam geproduceerd.

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Sardinie
Wijnhuis Surrau
Druif Garnacha, Grenache
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2029
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch

Wijnhuis

chevron-down

Vigne Surrau bevindt zich aan de Costa Smeralda, het symbool van de beroemde entree van Galurra en is het project van de familie Demuro. Dit project is voortgekomen uit een harmonieuze samenwerking tussen de natuur en de mens. Respect voor natuur en mens staan bovenaan en zo worden dus ook de wijnen verbouwd. Minimale interventie en goede wijn komt van gezonde wijngaarden.

De wijngaarden van Surrau, die ongeveer 50 hectare omvatten, liggen in het oosten van Gallura, een paar kilometer van de zee, in zonnige valleien gekoesterd door de Mistral wind. Surrau is een jong en innovatief bedrijf met een oude ziel, wiens kernwaarden liggen bij zowel traditie als innovatie. De traditie omdat ze kiezen voor traditionele druivensoorten en de innovatie vinden we in het wijnmaken, waarbij geavanceerde apparatuur gebruikt worden en geëxperimenteerd wordt op oenologisch vlak. De druivensoorten die verbouwd worden zijn Vermentino, Cannonau, Carignano, Muristellu, Cabernet Sauvignon en Syrah, waarbij al het werk in de wijngaarden manueel wordt uitgevoerd.

Vigne Surrau bevindt zich een paar kilometer van de zee, in oost Gallura, waar de bodem bestaat uit granite rotsen die gevormd zijn door wind en water. De ondergrond bestaat vooral uit graniet en zand, en is rijk aan fossielen. Dit maakt het een uitstekende bodem voor het verbouwen van druiven, omdat de ranken diep kunnen wortelen. Hierdoor ontstaan geurige, plezierige wijnen met een mooi alcohol percentage. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind, maken Gallura één van de beste plekken om druiven te verbouwen op Sardinië. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke ligging en genieten van het Mediterrane klimaat. De wind zorgt ervoor dat de druiven gezond blijven en dankzij de aanwezigheid van de zee worden de druiven extra sappig.

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2023 Surrau Naracu Cannonau di Sardegna
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

28.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2021 Pazo Barrantes Gran Vino Albarino

"Next level Albariño.. Ik heb het gisteren opengemaakt met een vriendeng..." Lars Vermeer

Bekijk product recensie