Sassetti Livio Pertimali

De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.

Toon meer
filter Filteren
Druif
2015 Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino
grape Sangiovese
69,95 57,81
2017 Sassetti Livio Pertimali La Querciolina Montecucco Sangiovese
grape Sangiovese
19,95 16,49
2015 Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino Riserva
grape Sangiovese
107,95 89,21 Vanaf 99,95
2020 Sassetti Livio Pertimali Olivelli Vino Bianco
grape Chardonnay, Vermentino
19,95 16,49
2012 Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino Riserva
grape Sangiovese
105,95 87,56
2018 Sassetti Livio Pertimali Rosso di Montalcino
grape Sangiovese
27,95 23,10
per pagina

De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.

In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.