2015 Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2020 - 2037 |
Omschrijving
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
De Sangiovese druiven worden voorzichtig geplet en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerd temperatuur van 28 ° - 29 ° C; een maceratie gedurende 10-15 dagen
en daarna veroudering gedurende 36 maanden in Slavonische eikenhouten vaten van 33hl en dan nog 6 maanden flesrijping.
In het glas is de Livio Sassetti Brunello di Montalcino intens robijnrood van kleur. De Livio Sassetti Brunello di Montalcino heeft een etherisch neus met aroma's van bloemen, kersen, aardbeien en shitake-paddenstoelen. Verder ruiken we donkere vruchten van zwarte kers, braam, pruim en met zoete kruiden. Elegant gestructureerd met een frisse zuurgraad en elegant, zacht, tannines. Stevig maar zeker niet jammy met een geweldige tannine- en fruitstructuur. Dit heeft vier tot vijf jaar nodig om zijn ware grootheid te tonen en dan minimaal een decennia een perfecte wijn.
98/100 Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Brunello di Montalcino |
Wijnhuis | Sassetti Livio Pertimali |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 98 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.