2017 Sassetti Livio Pertimali La Querciolina Montecucco Sangiovese

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | Rosso di Montalcino |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2020 - 2028 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
De Sassetti Livio Pertimali La Querciolina Montecucco is een wijn gemaakt van 100% Sangiovese Grosso della Maremma. De wijn wordt met de hand geoogst eind september. De druiven worden voorzichtig geplet en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerd temperatuur van 28 ° - 29 ° C; maceratie gedurende 10-15 dagen. 6-9 maanden in 33hl Slavonische eiken vaten en 6 maanden flesverfijning.
Mogen we dit een baby Brunello noemen - zekers want het heeft alle overeenkomsten met dien verstande dat het het toegankelijker is en minder 'jammy' . In het glas is de Querciolina Montecucco robijnrood met paarse accenten. Het boeket is op de best mogelijke manier donker en aards, terwijl hartige kruiden plaatsmaken voor gemalen zwarte kersen, gehuld in een lucht van rokerige mineralen, kreupelhout en hints van dierlijke muskus. Bij wat meer zuurstof ruiken we verse aroma's van bramen, pruimen, kruiden en zoethout. In de mond is goed gestructureerd en complex met stevige en zachte tannines. Het eindigt boordevol energie, terwijl een mix van hartige kruiden en mineraliteit langzaam smaller wordt. Dit is prachtig en een geweldige value for money.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Rosso di Montalcino |
Wijnhuis | Sassetti Livio Pertimali |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
93
The bouquet is dark and earthy in the best possible way, as savory herbs give way to crushed black cherry, encased in an air of smoky minerals, sous-bois, and hints of animal musk. The 2016 La Querciolina Montecucco Rosso then floods the palate with silky textures, offset by cool-toned red fruits and minerals, riding a core of brisk acids. It finishes with medium length yet brimming with energy, as a mix of savory spice and minerality slowly tapers off, leaving just a hint of dried cranberry. This is gorgeous and an amazing value. 2020 – 2026
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
De Sassetti Livio Pertimali La Querciolina Montecucco is een wijn gemaakt van 100% Sangiovese Grosso della Maremma. De wijn wordt met de hand geoogst eind september. De druiven worden voorzichtig geplet en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerd temperatuur van 28 ° - 29 ° C; maceratie gedurende 10-15 dagen. 6-9 maanden in 33hl Slavonische eiken vaten en 6 maanden flesverfijning.
Mogen we dit een baby Brunello noemen - zekers want het heeft alle overeenkomsten met dien verstande dat het het toegankelijker is en minder 'jammy' . In het glas is de Querciolina Montecucco robijnrood met paarse accenten. Het boeket is op de best mogelijke manier donker en aards, terwijl hartige kruiden plaatsmaken voor gemalen zwarte kersen, gehuld in een lucht van rokerige mineralen, kreupelhout en hints van dierlijke muskus. Bij wat meer zuurstof ruiken we verse aroma's van bramen, pruimen, kruiden en zoethout. In de mond is goed gestructureerd en complex met stevige en zachte tannines. Het eindigt boordevol energie, terwijl een mix van hartige kruiden en mineraliteit langzaam smaller wordt. Dit is prachtig en een geweldige value for money.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Rosso di Montalcino |
Wijnhuis | Sassetti Livio Pertimali |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
93
The bouquet is dark and earthy in the best possible way, as savory herbs give way to crushed black cherry, encased in an air of smoky minerals, sous-bois, and hints of animal musk. The 2016 La Querciolina Montecucco Rosso then floods the palate with silky textures, offset by cool-toned red fruits and minerals, riding a core of brisk acids. It finishes with medium length yet brimming with energy, as a mix of savory spice and minerality slowly tapers off, leaving just a hint of dried cranberry. This is gorgeous and an amazing value. 2020 – 2026
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.